Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok, 6 měsíce
|
|
Sáro,ten červíček bude zpočátku hlodat často.Někdy i zarputile.Pokud ho neposlechneš a nedáš mu žádný alkohol časem bude přestávat hlodat až docela umlkne.Hodně síly a štěstí.
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|
|
Výborně, Sáro, mám radost! jak píše Jana, časem se ty myšlenky oslabí, hlavně se zaměstnávej něčim, co máš ráda  na mě vždycky platim systém odměn, nejen v tomhle, ale ve všech směrech... studium, diety, práce... prostě se odměňovat za úspěch něčim pěknym, ne hnusnym chlastem 
|
|
Hanka
|
|
|
|
|
Stačí se dívat kolem sebe, je tolik hezkých věcí, co alkoholik nestihne vnímat, protože má plnou hlavu pití, přestávání, kocovin, absťáků.....a je dobře si říkat, jak je fajn, že nepiji, a vidím to, vnímám život.Má cenu žít s nějakou berličkou, opilá, je to vůbec život?
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Přesně tím se denodenně živím a rozvíjím svoji vděčnost,na kterou jsem zapomněla,kterou jsem kdysy vůbec neznala.Prožívám tak pocity štěstí z každé maličkosti,kterou můžu vidět a vnímat střízlivým pohledem.Život s alkoholem byl pro mne životem v mlze,později už v naprosto černé tmě.Toto jsem začala vnímat až když jsem delší dobu nepila-jak to bylo doopravdy a jak to bylo děsivé,odpudivé a strašné pro všechny lidičky kolem mne.
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|
|
Ahoj všichni, tyto stránky jsem objevila v lednu 2010, kdy jsem si přiznala, že potřebuji s mým pitím něco dělat.Nechtěla jsem do léčebny a tak jsem se motala. 14 dní až měsíc bez pití, pak pár dní v opojení, málo kdy se mi podařilo dát si skleničku dvě a konec. Navštívila jsem AT poradnu, měla jsem delší abstinenční pauzy, ale pořád jsem se k alkoholu vracela. Pomohli mi v Alma femina, kam jsem se letos na jaře obrátila pro pomoc. V současné době mi začíná 4. abstinenční měsíc pomohlo mi, že jsem vycestovala za dcerou a vnoučátky do zahraničí. Tady na mě občas padaly deprese a pomohl mi návrat po delší době na tyto stránky. Tím chci poděkovat za vznik tohoto webu a za příspěvky všem, kteří zde píšou - děkuji. V současné době mi nesmírně pomáhá číst především o příznacích provázející počátky abstinence, protože zjišťuji, že procházím normálním procesem.
Ještě jednou děkuji všem za tyto stránky, hodně mi pomohly.Jana
Vzkaz pro Jessie: Ahoj Jessie, při odpovědi na posezení v čajovně jsem ještě nebyla registrovaná - ale jsem to já  .
|
|
Lanička
Senior Boarder
|
Poslední úprava: 28/12/2012 17:48 Provedl: Lanička.
|
|
|
|
Jani,je fajn,že jsi začala hledat pomoc,když jsi viděla a dokázala si přiznat,že to sama bez pomoci nedáváš.Je to důležité umět včas rozpoznat a pomoc vyhledat.Dost často se stává,že to alkoholik podcení a propije si vlastní pud sebezáchovy ,aby skončil upitím nebo sebevraždou.Jsi šikovná,že se držíš.Gratuliju k 4měsícům ale především k radikálnímu řešení.
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|
|
Ahoj Jani, děkuji. Je to velice příjemný pocit sledovat, jak se mění názory, pohledy na spoustu věcí a okolí. Teď teprve začínám mít silnou potřebu komunikovat s lidmi se stejným problémem. Naplno to rozbalím, až se vrátím do Prahy.
|
|
Lanička
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Tak začíná to pravé uzdravování.Sdílením.Mrzí mne,že je hodně těch,kteří ještě nenašli odvahu.Jen pročítají a sami pročítají.Možná jim informace pomůžou k rozhodnutí,ale nezbaví je to strachu,který k alkoholismu také patří jako jedno z utrpení alkoholika.
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|
|
Myslím si, že i "pouhé pročítání" těchto stránek pomáhá (za mě), protože člověk si může říct, je nejvyšší čas, abych nedopadla ještě hůř, může pochopit, že kontrolované pití u alkoholika skutečně nefunguje. Já jsem se ozvala a zaregistrovala po necelých třech letech pročítání těchto stránek. Asi chce všechno svůj čas, já se domnívám, kdybych šla tenkrát hned do léčebny , asi bych utekla. Teď už si tím nejsem tak jistá, protože jsem pochopila, že alkoholik potřebuje rozebrat, hledat příčinu, přestat se stydět za tento problém, začít o něm mluvit a k tomu jsou asi nejlepší podmínky právě v léčebně. To pouhé pročítání u mě bylo povzbuzující, ale pořád jsem si asi nevěřila, že zvládnu delší dobu abstinovat, proto jsem se nepřidávala do diskuze.
|
|
Lanička
Senior Boarder
|
|
|
|
|
PRÁVĚ,ŽE TO VYŽADUJE ROZHODNUTÍ ALE TÉŽ VLASTNÍ ČINY A K TOMU JE TŘEBA NOTNÁ DÁVKA ODVAHY.kDYŽ JENOM ČTEŠ TAK MÁŠ MOŽNOST O VŠEM VÍC PŘEMÝŠLET-ALE TO JE PRO ALKOHOLISMUS SETSAKRA MÁLO.JÁ NASTUPUJU PO NOVÉM ROCE DO LÉČEBNY.POTŘEBUJU DOLADIT DOŘEŠIT PROBLÉMY,KTERÉ MNE V LETOŠNÍM ROCE DOHNALY K RECIDIVÁM.DÍKY NIM NEZVLÁDÁM ANI ŽIVOT.JSEM TOMU RÁDA,ŽE LÉČEBNA MNE PŘIJALA I PO DLOUHODOBÉ STŘÍZLIVOSTI A ŽE NEOPOVRHUJE LIDMI,KTEŘÍ SE DOSTANOU DO TAKOVÉ SITUACE JAKO JÁ.JSEM ZA TO VDĚČNÁ I KDYŽ SE PŘIZNÁM,ŽE BUDU RÁDA AŽ TAM BUDU A JEŠTĚ RADĚJI AŽ SE BUDU VRACET DOMŮ.OVŠEM VYUŽÍT VŠEHO CO MI MŮŽE NABÍDNOUT UŽ JSEM SE ZA SEBE ROZHODLA,STEJNĚ JAKO VYRAZIT ZE SEBE MAXIMUM KTERÉHO JSEM SCHOPNÁ.
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|