Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...12131415161718...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok, 4 měsíce  
Ano tímto vším se zaobírám tady. Přesně tyto otázky přicházejí, dávám si je dohromady pro psychoterapeutku, až se vrátím. U mě se potvrdilo, že všechno chce svůj čas, nic se nedá uspěchat, protože před odletem se mi občas stalo, že jsme přišla na terapii a nevěděla jsem o čem hovořit, až třeba doma začalo něco naskakovat. Tady to ale naskakuje ve velkém, dělám si poznámky a jak jsem psala v úvodu, potřebuji komunikovat o tématu mnohem víc než dříve. Domů se těším, protože cítím, jak si potřebuji udělat režim a hlavně do něj zařadit vše, co mi bude pomáhat v léčbě. Takže mám před sebou krásné období.
Lanička
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

To je moc dobře.Je vidět,že nic nechceš podcenit.A to opravdu správný přístup.Protože alkoholiismus je velice záludný a zákeřný.Čím víc toho najdeš,tím víc toho můžeš zpracovat a projít tím opět se svojí psychologičkou,kde se ti může podařit od toho i vnitřně osvobodit přijetím.Protože pokud nedokážeme určité věci přijmout,budeme chtít před nimi utíkat tak dlouho,než se opět napijeme.
Jana Mertosová

Nepoděkovala jsem Jessie za radu ohledně odstranění doručování mailů do mé schránky, tímto děkuji. Dnes jsem to zkusila znovu podle Tvého návodu, zakřížkovala a uvidíme.
Lanička
Senior Boarder
graphgraph

Laničko, také bys měla využít svůj pobyt v kolébce AA, zajít na nějakou skupinu, jsou tam na každém rohu.Určitě bys poznala něco nového, poučného.Neváhala bych.
Liba

Ano Líbo, navštívila jsem zde AA. Je to odvislé od auta, kdy je volné. Tady MHD nefunguje jako u nás (takřka vůbec). Průběh je skutečně stejný jako u nás, rozdíl byl v tom, že jsem rozuměla podstatně méně než v Praze . Z čeho jsem měla velkou radost, že jsem hned při prvním sezení dokázala vstát a s mou lámanou angličtinou řekla něco o sobě. Byla jsem velice srdečně přijata a dostala žeton, jako jejich členka. Žetony měly tři barvy a to jsem nepochopila, jak to funguje. Každopádně se stal mým talismanem a mám ho u sebe. Na dalších sezeních jsem spíše naslouchala a snažila se aspoň něco rozumět. Místnost jsem si nafotila a opsala v angličtině Bože dej mi sílu ... Takže ne, že se nesnažím, ale prostě jsem měly dva dny jak já říkám, blbce, ale to snad občas mívá každý, i nealkoholik. Pro mě je podstatné, že dnes už je lépe a normálně funguji.
Lanička
Senior Boarder
graphgraph

Lani, ujišťuji Tě, že já mívám ty dny také, pěkně hnusné, patří k životu, pro nás jsou nebezpečné, ten náš mozek ví, jak na nás, hlásí se o chlast.Neskutečné, 8 let nepiju, a furt ten alkohol mám v hlavě, nějak už to neřeším, vždy se pořádně naštvu, rozzuřím,zanadávám si, mně to pomáhá.
Liba

Jo, je škoda, že jsi se ozvala pozdě, někde na Floridě je i Maruška , píše na TP, třeba jste dívky blizoučko sebe, nevíte to.
Liba

Jsem na západním pobřeží F.Myers-Cape Coral. No a ozvala jsem se po třech měsících abstinence, do té doby jsem si moc nevěřila. Prostě pro mě přišel čas. Teď už budu dělat všechno proto, abych si abstinenci udržela a mám velkou radost, že jsem zvládla ty minulé dva dny. Je to hodně povzbuzující pro mě.
Lanička
Senior Boarder
graphgraph

JO, a co je TP?
Lanička
Senior Boarder
graphgraph

TP-je triezvy priestor.Jsou to stránky pro alkoholiky,kteří chtějí dosáhnout střízlivosti a jsou si vědomi,že k tomu musí začít uskutečńovat změny sami na sobě,svém myšlení ale též jednání.Každý den je tam námět k dennímu zamyšlení,ke kterému se můžeš vyjádřit,nutí tě to zamyslit se nad mnoha věcmi do hloubky,stejně jako jednou za týden je zvolené téma na celý týden.Pravidla zde platí jako v AA-neposuzovat,nepoučovat a radit.Držet se svých vlastních zkušeností,které každý získal.Je to jedno veliké AA.Pomáhá to hodně i čechům,kteří žijí v zahraničí a jsou alkoholiky.Je tam přihlášených pomalu 300čechů a slováků z celého světa.
Jana Mertosová

Stránka: 1...12131415161718...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter