Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok, 4 měsíce
|
|
Ahojte všichni kteří jste mi před Silvestrem napsali a děkuji za povzbudivá slova. Delší dobu jsem tady nebyla,ale držím se. Zvládla jsem i Silvestra(i když přípitek byl-takže nezvládla....)ale od té doby nic. Laničko, obdivuji Tě,že i v tak daleké cizině s tím tak aktivě bojuješ. Jseš dobrá!Jani, Tobě budu držet v pondělí při nástupu palce.Já bych se asi neodhodlala,tak jsem vděčná za tento server-pomáhá mi,když čtu příspěvky a když vidím,že to zvládli jiní,tak není možné,abych to nezvládla taky. 
|
|
Sára
Fresh Boarder
|
|
|
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok, 4 měsíce
|
|
Děkuji za povzbuzení, ono je to otázka, co je lepší. Pravda je, že mi tady bylo občas hůře, ale myslím si, že to by mě potkalo i doma, ale tam bych asi měla víc možností, jak z toho ven. Na druhou stranu, změna prostředí, děti, které jsem víc jak půl roku neviděla a postrádala, dcera, které moje pití velmi vadilo a maximální vytížení, to vše mi pomohlo abstinovat. Cítím se lépe a lépe, těším se domů a už si připravuji program, abych byla v rámci možnosti vytížená. Aklimatizace a úprava spánku mi také vezme nějaký čas... na štěstí toto všechno už znám, takže s tím počítám.
Všem nám držím palce, střízlivost je určitě super.
A ještě k té střízlivosti: dnes jsem si v restauraci zapomněla mikinu, vzpomněla jsem si na to při vystoupení z auta. Pro mě docela nová (a velmi příjemná) věc, protože dřív bych na to došla (nebo taky ne) až, když bych ji znovu potřebovala a hledala  .
|
|
Lanička
Senior Boarder
|
|
|
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok, 3 měsíce
|
|
Ahoj. Tak jsem po dlouhé době zase zpátky. Od nového roku jsem přestal pít. Nyní je to šestý den co nepiju. Na silvestra jsem moc nepil, ale za dva dny jsem nějak onemocněl, takže ani pít nemůžu. Abstinenční příznaky, proto ani teď nemám, protože je přebíjí příznaky z nemoci. Ted´ už se z nemoci začínam pomalu dostávat, tak doufám, že ve velké míře nenastoupí abstinenční příznaky.
Jinak mně překvapuje to co říkala Líba, že i po tak dlouhé době kdy abstinuje má někdy chuť na alkohol. Myslel jsem, že jsou kritické 3-4 měsíce a pak se člověk zbaví závislosti. Chtěl by jsem se zeptat jestli alespoň zmizeli abstinenční příznaky, nebo se alespoň zmírnili.
Sandra zakladetelka diskuze, to už asi zabalila, když dlouho nic nenapsala jak se drží.
Sára: držím palce 
|
|
Martin
|
|
|
|
|
Martine, ty absťáky trvají pár dní, někdy měsíce, ale chutě, to je jen mžik, chvilka , tak ty jsou občas také.Není to už ale zlé, mně nijak nevadí, spíše naštvou, nerozhodí mně, nenapiju se.Možná někdy bude hůř, nevím.Horší jsou alkoholické sny, to je hnus, kdyby se Ti zdálo, že piješ, úplně živě, tak to je ohrožení, sám sobě člověk nevěří, po procitnutí, že nepil, jaké jsou to živé sny.Já i ve spánku brečela, věděla jsem , že nemůžu pít, a pila jsem, trápilo mně to....po probuzení mně začalo šrotovat v hlavě, jak je ta abstinence zbytečná, že jí stejně nezvládnu, že by neuškodilo aspoň trošičku málo pití, vždyť mně nikdo nebude vidět...aspoň jednou!!!, touha jako prase.Pomohl mně vztek na chlast, nadávala jsem , zuřila, pak mně to rozesmálo, krize byla pryč.Tak na ně bacha, má je většina alkoholiků.Mozek chce své!
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Alkoholickou závislost máš až do smrti!
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Liba napsal:
Alkoholickou závislost máš až do smrti!
To je pravda Libo, je to pul roku co nepiju ale nekdy ty chvile bazeni jsou husty, ale vim ze to zvladnu ale chybi mi ten raus, rikam si to uz nikdy nebudu mit ty pocity, lze to vubec nejak nahradit? Travu jsem si taky zakazala, i kdyz jsem byla jenom svatecni kurak, ale stejne, uz nikdy zmeneny stav..na druhou stranu za tu cenu to nestoji a vim ze je to do konce zivota. Pit nechci a ani nebudu.
|
|
|
|
|
|
|
Martine,tak abstinenční příznaky ty čtyry měsíce můžeš mít,ale ne že se zbavíš za tu dobu závislosti.Ta je doživotně,ještě jednou radši napíšu.Teď je Ti líp po nemoci a nastoupí akorát tak ty chutě.Drž se.
Jinak pro mně jsou největší hnus taky ty sny,úplně živé,naštěstí už nejsou tak často,ale objevují se...A nějak vůbec necítím potřebu něčím chlast nahrazovat,nechybí mně to,jsem uvnitř šťastný bez toho.Pil jsem hlavně,abych zapomněl nebo neviděl ty šílené věci se kterýma sem se nemoh vyrovnat.Vypil sem flašku rumu a stál na nohách,stejně už to nepomáhalo a ke konci už bylo hrozně zle,tlaky na prsou...netoužím po změněných stavech,na co si čímsi pořád oblbovat mozek,ten je teď zblblý z chlastu a mám to až do smrti.
|
|
OndraX
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Jessie, uvidíš, jak se Ti bude dobře žít bez alkoholu.Náhradu za něj najdeš všude kolem sebe, uvidíš hezké věci, kterých jsi si nevšímala,uvědomíš si, že žiješ klidný život, což je také radost, začne Tě bavit spousta věcí, nebudeš stíhat...ale ještě vydrž, ten první rok abstinence je zatěžkávací zkouška, najednou Ti to v hlavě cvakne, dojde Ti to, jistě se střízlivosti, nudy, neboj.Budeš se radovat, smát, užívat života, stoprocentně.Každý měsíc to bude lepší.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Vlastně když to vezmu zpětně,ano,ty první měsíce byly divoké,vlastně asi celý rok jsem byl takový jiný,ještě nejistý nebo nevím jak bych to popsal,méně uvědomělejší,bylo mně už fajn,zlepšovalo se to a rozsvěcovalo v hlavě čímdálvíc.Pořád je nějaký ten vývoj,věci uvnitř sebe se mění...No jestli hledáš Jessí jiné pocity,tak dobrá nahrážka může být třeba ta jóga,na tu musíš mít trpělivost a čas nebo sex.S tím jsem měl díky chlastu velký problém,je mně 35 ale tak u chlapů je to něco jiného.Ženy prý zrají a víc si užívají po 30.Je to neškodná droga,která baví,tu bych doporučil rozvíjet,ono jak vidím třeba v televizi toho golfistu Tigr Wúds bo jak tak se jen směju-závislý na sexu  .No tak jde to i bez partnera,žejo,záleží jakou máš výchovu a jak to bereš.Já mám v druhé půlce dětství dost drsnou staromódní křesťanskou výchovu od babičky,ale úplně se to minulo účinkem,nechytlo mně nic z toho,dokonce taková věřící a ty řeči na komouše až jsem čuměl...no v tom to mám taky jaxi úplně jinak...  Myslím to dobře,nemějte mně za nějakého úchyla,tak člověk hledá a pátrá co by kdeby...Kdo hledá většinou najde 
|
|
OndraX
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Libo vim ze mas pravdu a diky, asi se jeste hodne zmenim, pul rok je sice krasnej ale prece jenom je to kratka doba..nechci si nejak stezovat, bazeni nemam extra hrozny ale lidi piji a ja si pripadam obcas izolovana a nepochopena i kdyz jim nezavidim a zvladam chodit i do hospody a nepit..asi by mi prospelo potkat nejakeho abstinenta, proto jsem napsala jestli se nechce i nekdo obcas potkat, nejlepe v mym veku (po tricitce)..
snazim se dokopavat do cviceni, bohuzel jsem lenochod lenivej a jde to pomalu ale musim..pomuze to hodne se vybit
|
|
|
Poslední úprava: 08/01/2013 11:48 Provedl: Jessie.
|
|
|