Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok, 5 měsíce
|
|
Jani ahoj! Ted jsem mela prestavku na foru takze jsem ztratila nit, jak to ze jsi ukoncila lecbu? Myslela jsem moc na tebe! Drzim ti palce!
|
|
|
|
|
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok, 4 měsíce
|
|
Ahoj Honzo,naprosto vím,co prožíváš(asi jako každý tady).Nejhorší jsou právě ty společenské události- taky mám problém dát si jen jednu skleničku,tu piju dlouho,ale po další skleničce ztrácím zábrany a už nevím,kolik jsem vypila. Když příjdu mezi kamarády a odmítnu skleničku,tak už musím poslouchat ty řeči.... vyřešila jsem to jednoduše. Všude na akce a oslavy se snažím jezdit autem. Tam už prostě výmluva je. I když někdy svádím boj:nechat tam auto,jet MHD nebo taxíkem,ale naštěstí vítězí moje lenost a nepiju.
Ale bohužel závazek,že už nebdud pít vůbec se zatím nekoná.Někdy přes víkend doma sklenička ,dvě, pivo,dvě.... strašně mně to potom štve,ty výčitky...v hlavě to je dané proč nepít,ale ty chutě a nutkání, zatím někdy vítězí. Po přečtění všech těch příspěvků vždy načerpám sílu a přesvědčení,že teď už to zvládnu. Vydržím týden a potom to přeruším,byť jen tou jednou skleničkou.
 Ale bojujme,stojí to za to!!
|
|
Sára
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Sáro, alkohol je silnější než Ty, nebojuj s ním.Nauč se vedle něj žít.Vždycky bude, může Tě zničit.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
naprosto souhlasim, nema cenu bojovat, on vzdycky vyhraje.
Vsem silu preje 7. mesicni stastna abstinentka 
|
|
|
|
|
|
|
Ahojte,
uz len to, ze som tu je zrejme pozitivny krok  .
Zrejme som alkoholik ( pijem sam potajme  ). Mam z toho 'debku' a rozhodol som sa druhy krat, cca. presne po roku skusit prestat uplne pit. Beriem to ako akysi dennik, kde by som pisal, co a ako sa mi dari. Momentalne som plne presvedceny, ze idem do uplnej abstinencie. Dnes (12.2.2013) je druhy den bez alkoholu. Doma nemam momentalne ziaden alkohol. Ostava len si ziaden nekupit  a neriesit problemy alkoholok, ktory aj tak nic neriesi, len na chvilku zabudnes a nasledne po vytriezveni mas o dalsi problem navyse. Drzim vsetkym palce. Nie je to jednoduche.
Ma zmysel otazka, preco som/sme zacali pit?
Pekny den vsetkym.
Marek
|
|
Marek
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Ahojte,
zacina 4-ty den, alebo skor vecer-popijam vacsinou vecer (dnes 13.2.2013)  . Vcera som dost casto myslel na alkohol, az ma to desilo, ze kolko myslienok na alkohol. Rozmyslam a snazim sa zistit co je spustacom. Kazdopadne som vydrzal, idem dalej. Je to dobry, oslobodzujuci pocit. Drzim vsetkym co sa snazia prestat, ci prestali palce.
Marek
|
|
Marek
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Ahojte, nevím jak začít. Snad jen úpřímně napsat Jsem alkoholička a chci se s tím sama poprat. Potřebuji se někde pravidelně zpovídat, dělit se s někým se svými kroky. Je mi 40, mám dvě malé děti. Děkuji
Paja
|
|
Nic
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Ahojte,
tak som to dal dalsi den  . Momentalne ked mam myslienky na alkohol, tak si spomeniem na clanok "Jak dlouho trvá chuť napít se alkoholu a co je to technika suchého domu?" zo sekcie 'Alkoholismus->Nejčastější otázky o alkoholu', najma na graf chut/cas a vydrzim. Vacsinou sa myslienky casom zvrtnu mimo alkoholicku temu/myslienky  .
Paulina,
drzim palce, lebo prestat pit znamena sa oslobodit. Tiez to tu mam ako akysi dennik. Pomaha mi to. Obavam sa teraz este navstev, kedy sa u nas v rodine dost popija. Bude to o tyzden prva vacsia skuska. Zaroven sa snazim identifikovat ake konanie, ci uz moje alebo okolia spusta moje myslienky na alkohol, aby som sa v takej situacii dokazal ovladnut. Drzim palce. Je fajn nepit. Zrazu si uvedomujem niektore veci/chovanie, ktore som dosahoval popijanim a obvinovanim druhych (zial najma rodiny) a pritom slo len o zamienku vypit/opit sa. Kludne napis ako to vidis, dost to pomaha, lebo okolie to moc neriesi ani nemoze, lebo kym sa stanes zavyslim podla mna to viem(e) dobre maskovat.
|
|
Marek
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Marku,
já Ti ani nevím, jak to se mnou doopravdy je. Nevyznám se v sobě. Vím jen, že nesmím pít, když mám depresi, to pak neznám míru a nedopadne to nikdy dobře.Když mám depresi, tak nesmí být doma žádná láhev, protože to nevydržím a opiju se, mám pocit, že se tím problém, který nastal vyřeší. Když jsme ale někde na oslavě, kde se bavím, jsem v pohodě, nikdy se neopiju tak, že bych si to nepamatovala, naopak, příjdu domů mnohdy skoro střízlivá, když je veselo, pít vůbec nepotřebuji. Chodím pomáhat na různé akce, kde pracuji v baru, nenapadne mně po celou dobu si dát ani štamprli.
Můj problém je asi v něčem jiném.
Marku, držím Ti palce, a děkuji, že si napsal. Určitě se ještě ozvi.
Paja
|
|
Nic
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj(te),
dnes budem strucny, mozno  .
Tak som vcera vydrzal dalsi den a hlavne vecer.
Cestou domov som spominal ako som si po ceste domov kupil flasku a potom sa na tajnaca opil. Poviem, ze to bol tvrdy boj, ale povedal som si, ze vydrzim, ze ta tuzba odoznie a skutocne odoznela. Nezastavil som, nekupil som a zabudol som, dokonca som benzinku uspesne minul  . Blizi sa vikend, suchy dom, verim ze vydrzim  .
Drzim vsetkym palce a prajem pekny vikend.
|
|
Marek
Junior Boarder
|
|
|
|