Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...17181920212223...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok, 3 měsíce  
Jani ahoj! Ted jsem mela prestavku na foru takze jsem ztratila nit, jak to ze jsi ukoncila lecbu? Myslela jsem moc na tebe! Drzim ti palce!
Jessie
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Narozeniny: 01/01
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok, 2 měsíce  
Ahoj Honzo,naprosto vím,co prožíváš(asi jako každý tady).Nejhorší jsou právě ty společenské události- taky mám problém dát si jen jednu skleničku,tu piju dlouho,ale po další skleničce ztrácím zábrany a už nevím,kolik jsem vypila. Když příjdu mezi kamarády a odmítnu skleničku,tak už musím poslouchat ty řeči.... vyřešila jsem to jednoduše. Všude na akce a oslavy se snažím jezdit autem. Tam už prostě výmluva je. I když někdy svádím boj:nechat tam auto,jet MHD nebo taxíkem,ale naštěstí vítězí moje lenost a nepiju.
Ale bohužel závazek,že už nebdud pít vůbec se zatím nekoná.Někdy přes víkend doma sklenička ,dvě, pivo,dvě.... strašně mně to potom štve,ty výčitky...v hlavě to je dané proč nepít,ale ty chutě a nutkání, zatím někdy vítězí. Po přečtění všech těch příspěvků vždy načerpám sílu a přesvědčení,že teď už to zvládnu. Vydržím týden a potom to přeruším,byť jen tou jednou skleničkou.
Ale bojujme,stojí to za to!!
Sára
Fresh Boarder
graphgraph

Sáro, alkohol je silnější než Ty, nebojuj s ním.Nauč se vedle něj žít.Vždycky bude, může Tě zničit.
Liba

naprosto souhlasim, nema cenu bojovat, on vzdycky vyhraje.

Vsem silu preje 7. mesicni stastna abstinentka
Jessie
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Narozeniny: 01/01

Ahojte,

uz len to, ze som tu je zrejme pozitivny krok .

Zrejme som alkoholik ( pijem sam potajme ). Mam z toho 'debku' a rozhodol som sa druhy krat, cca. presne po roku skusit prestat uplne pit. Beriem to ako akysi dennik, kde by som pisal, co a ako sa mi dari. Momentalne som plne presvedceny, ze idem do uplnej abstinencie. Dnes (12.2.2013) je druhy den bez alkoholu. Doma nemam momentalne ziaden alkohol. Ostava len si ziaden nekupit a neriesit problemy alkoholok, ktory aj tak nic neriesi, len na chvilku zabudnes a nasledne po vytriezveni mas o dalsi problem navyse. Drzim vsetkym palce. Nie je to jednoduche.

Ma zmysel otazka, preco som/sme zacali pit?

Pekny den vsetkym.

Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Ahojte,

zacina 4-ty den, alebo skor vecer-popijam vacsinou vecer (dnes 13.2.2013) . Vcera som dost casto myslel na alkohol, az ma to desilo, ze kolko myslienok na alkohol. Rozmyslam a snazim sa zistit co je spustacom. Kazdopadne som vydrzal, idem dalej. Je to dobry, oslobodzujuci pocit. Drzim vsetkym co sa snazia prestat, ci prestali palce.
Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Ahojte, nevím jak začít. Snad jen úpřímně napsat Jsem alkoholička a chci se s tím sama poprat. Potřebuji se někde pravidelně zpovídat, dělit se s někým se svými kroky. Je mi 40, mám dvě malé děti. Děkuji
Paja
Nic
Fresh Boarder
graphgraph

Ahojte,

tak som to dal dalsi den . Momentalne ked mam myslienky na alkohol, tak si spomeniem na clanok "Jak dlouho trvá chuť napít se alkoholu a co je to technika suchého domu?" zo sekcie 'Alkoholismus->Nejčastější otázky o alkoholu', najma na graf chut/cas a vydrzim. Vacsinou sa myslienky casom zvrtnu mimo alkoholicku temu/myslienky .

Paulina,
drzim palce, lebo prestat pit znamena sa oslobodit. Tiez to tu mam ako akysi dennik. Pomaha mi to. Obavam sa teraz este navstev, kedy sa u nas v rodine dost popija. Bude to o tyzden prva vacsia skuska. Zaroven sa snazim identifikovat ake konanie, ci uz moje alebo okolia spusta moje myslienky na alkohol, aby som sa v takej situacii dokazal ovladnut. Drzim palce. Je fajn nepit. Zrazu si uvedomujem niektore veci/chovanie, ktore som dosahoval popijanim a obvinovanim druhych (zial najma rodiny) a pritom slo len o zamienku vypit/opit sa. Kludne napis ako to vidis, dost to pomaha, lebo okolie to moc neriesi ani nemoze, lebo kym sa stanes zavyslim podla mna to viem(e) dobre maskovat.
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Ahoj Marku,
já Ti ani nevím, jak to se mnou doopravdy je. Nevyznám se v sobě. Vím jen, že nesmím pít, když mám depresi, to pak neznám míru a nedopadne to nikdy dobře.Když mám depresi, tak nesmí být doma žádná láhev, protože to nevydržím a opiju se, mám pocit, že se tím problém, který nastal vyřeší. Když jsme ale někde na oslavě, kde se bavím, jsem v pohodě, nikdy se neopiju tak, že bych si to nepamatovala, naopak, příjdu domů mnohdy skoro střízlivá, když je veselo, pít vůbec nepotřebuji. Chodím pomáhat na různé akce, kde pracuji v baru, nenapadne mně po celou dobu si dát ani štamprli.
Můj problém je asi v něčem jiném.
Marku, držím Ti palce, a děkuji, že si napsal. Určitě se ještě ozvi.
Paja
Nic
Fresh Boarder
graphgraph

Ahoj(te),

dnes budem strucny, mozno .
Tak som vcera vydrzal dalsi den a hlavne vecer.
Cestou domov som spominal ako som si po ceste domov kupil flasku a potom sa na tajnaca opil. Poviem, ze to bol tvrdy boj, ale povedal som si, ze vydrzim, ze ta tuzba odoznie a skutocne odoznela. Nezastavil som, nekupil som a zabudol som, dokonca som benzinku uspesne minul . Blizi sa vikend, suchy dom, verim ze vydrzim .

Drzim vsetkym palce a prajem pekny vikend.
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...17181920212223...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter