Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...19202122232425...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok, 2 měsíce  
Anno, nejblíže na AA to bude do Prahy, jsou tam každý den skupiny, ve večerních hodinách, odpoledne, dopoledne....mrkni se na stránky AA, vyraž na AA.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Libo,
věřím, že se člověk dokáže sám přinutit k sebekázni, pokud už nespadl moc hluboko. Já jsem si (myslím) uvědomila svůj problém včas, zjistila jsem odkud pramení, co je jeho příčinou. Razantně jsem změnila všechno kolem sebe. S dostatkem prostředků se to dá. Naordinovala jsem si dovolenou, poprvé po 8 letech! Hodně mi pomáhá i "rozvrh hodin", který jsem si vytvořila. Rozdělila jsem si den na pracovní část a na tu odpočinkovou (domácí). Ve srovnání s ukázněností,pokud jde o pití alkoholu, je pro mne mnohem těžší vydržet pracovat pouze 8 hodin denně. A také je to těžké pro ostatní, ale budou si muset zvyknout na to, že v sobotu ve tři odpoledne opravdu ani objednávku ani rozpočet dělat nebudu!
Také jsem se přestala stýkat s lidmi, které jsem snad bez nějaké té promile v krvi v životě neviděla. Nechybí mi ani oni, ani alkohol. Moje deprese zmizely s posledním odstěhovaným kufrem ......
Jak je to dlouho, co jsem se zde celá zoufalá přihlásila? Vím, je to jen pár dní, asi 20, ale po celou dobu jsem střízlivá.
Po dovolené se zde vrátím, kvůli Markovi ráda, jsem zvědavá, jak se mu bude dařit dál .....
Paja
Nic
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Ahoj Ani, jsem alkoholička v Tvém věku, Při přiznání si své nemoci, jsem také věděla, že do léčebny nechci. Zkoušela jsem to sama a brzy jsem zjistila, že to úplně sama nezvládnu. Teď již 6. měsíc abstinuji díky pomoci organizace Alma femina - www.almafemina.cz. Jejich terapeuté jsou skutečnými odborníky a sezení skupinové i individuální je každý týden. Pokud máš možnost dojíždět do Prahy, kousek od Masaryčky jsou na Poříčí 16 AA každý den v 17.30, Alma femina je pár stanic tramvají na Štrosmajerově nám. v Holešovicích.
Každý jsme jiní, každý potřebuje jinou cestu, ale v podstatě pomoc zvenčí potřebujeme všichni. Zkusit by se mělo všechno, co nám nabízí pomoc. Mně hodně pomohli v Almě a využívám jejich terapie. Přeji hodně zdaru Jana
Lanička
Senior Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 05/03/2013 11:23 Provedl: Lanička.

Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok, 1 měsíc  
Ahoj všichni jsem zpátky, nedávno jsem založila toto téma a dlouho se neukázala... ale dobrá zpráva, stále nepiju a popravdě si na to už ani nevzpomenu. Dala jsem si nějaké cíle abych na to nemusela myslet a povedlo se. Jako první to bylo hubnutí, za ty 3 měsíce jsem zhubla 10 kg, zaměřila jsem se fakt hlavně na tu stravu, změnila komplet celý jídelníček, denně si psala co jím a když jsem první týden viděla jak kila jdou krásně dolů, už by mě ani nenapadlo se napít, za druhé práce :-)a ted jsem nadšená už z blížícího se jara jak si krásně udělám zahradu a co začnu pěstovat. Prostě je pro mě ten svět najednou krásnějšíííí. A to celé opravdu bez nějakých AA, léčeben atd...myslím si, že to je jen zbytečná ztráta času a zjistila jsem, že čím víc jsem vyhledávala články o alkoholicích tak to bylo horší.. když jsem přestala navštěvovat tady tyhle stránky - upřímně, přestala jsem na alkohol myslet úplně Krásný večer všem, nebo spíš už ráno. Mám nemocného syna malého, tak už skoro 3 dny vůbec nespím
Sandra

Ale ještě něco, přestala jsem pít sice, ale po 10ti letech jsem začala opět kouřit, jako bych si to tím vynahrazovala Ale opravdu hodně moc mi pomohlo to hubnutí, já si ty 3 měsíce neříkala že nesmím pít protože se chci z toho vyléčit, ale nesmím pít, protože to má hodně kalorií ale taky jsem si říkala, jestli to není hloupost přestat pít a ještě držet dietu, že to nemůžu zvládnout ale bylo to to nejlepší co jsem mohla udělat. Taky jsem celkově začla o sebe více dbát. Jako vlasy, tvář, nehty atd... najednou mám i na tady tyhle věci čas, což předtím nehrozilo Taky na žádné akce ani už nechodím, což mám zase doma plusové body za tady tohle a myslím, že máme i lepší vztah s manželem, protože on celou dobu drží tu dietu se mnou a to je taky pivař jak vyšitý. Já taky ujížděla jen na pivech, já si dodnes myslela, když se nad tím zamyslím, že alkoholici vypijou snad všechno co jim příjde pod ruku, ale z tvrdého se mi dělalo špatně jen když jsem si k němu jen čichla. A dneska když na mě někdo dýchne alkohol, zvedá se mi žaludek.
vím je to krátká doba zatím, snad mi to nadšení zůstane a jak se cítím? připadám si jako bych v životě nepila a normálně bych ted i měla strach se napít, co by to se mnou udělalo
Sandra

Sandro, dobře jsi se zapojila do abstinování, to je ono, změnit myšlení, těšit se na jaro, práci na zahradě...jenže.Věř, že je hodně alkoholiků, kterým nějaké " AA, léčebny" pomohou, potřebují je, zachrání je.
Liba

Líbo, já si to až potom uvědomila co jsem napsala, ikdyž nevím jaký v tom může být rozdíl, protože jsem si myslela, že absťáky budou mnohem horší. Pila jsem pivo vlastně skoro denně. Někdy jsem si dala 3 piva a někdy i 6 a to vždy jen večer až kolem 20 hodiny.Ale je fakt že jsem je pila dost rychle...A kdy jsem si taky uvědomila že už mi to pití asi přerůstá přes hlavu. Když jsem jednou jela od někud vlakem domů asi 2 hodiny, tak jsem si na nádraží koupila plastové pivo a aby to nevypadalo blbě, chodila jsem ho pít na záchod - hnus že? Teď když se na to dívám zpětně , nechápu to a sama sobě se hnusím za to ...
Sandra

A popravdě, když jsem před těmi 10ti lety přestávala kouřit, tak pro mě byly mnohem horší absťáky právě u cigaret, u toho alkoholu mi to přišlo mnohem lepší ten průběh abstinování.
Sandra

Ahojte,

takze mam za sebou dalsi tyzden a velmi sa tesim z tohto uspechu, ze je to uz jeden cely mesiac bez alkoholu. je to parada.

tesi ma hlavne to, ze uz ani moje deti nevidia holdovanie alkoholu, najma pocas navstev.

dalej som sa naucil identifikovat "spustace" a snazim sa ich uvedomit si a nechat odozniet. skratka ten dalsi den, ked si uvedomim, ze som si nedal, som vlastne zahranil okrem seba aj dalsich ludi okolo seba je oslobodzujuci/nadherny.

vcelku mi pomaha, ked tu mozem napisat. sem tam ma napadnu veci, ktore som si doposial neuvedomoval. mam napr. taku teoriu/postreh, ze alkoholik (ci uz zacinajuci alebo pokrocily) je vlastne obetou (prace, manzelky, deti, penazi, ...), resp. sa do tejto pozicie vlozi/postavi a nasledne pitim hlada najprv unik od problemu a ked sa uz stane skutocne zavisly podobne problemy vyhladava, aby mohol ospravedlnit pred sebou svoje pitie (napr. ked pijem nedobre, ked nepijem nedobre => tak si dam). ...

drzim vsetkym palce a opat o tyzden .
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Alkoholismus je vlastně vrozená nemoc, zdědíš geny, takže, i kdybys žil nejlépe, stejně piješ.Každý den, co nepiješ je výborný, ale měsíc je ještě pořád málo, abys měl jistotu, že jsi už s alkoholismem skončil.Tu jistotu nebudeš mít nikdy, alkoholikem zůstáváš až do smrti, ale můžeš být abstinující.
Liba

Stránka: 1...19202122232425...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter