Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...23242526272829...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok  
Ahojte,

dlhsie som sa neozval (cca. 2 tyzdne) , ale vysledky su pozitivne . Su to 2 mesiace, co nepijem ani kvapku, drzim sa . Viac menej som absolvoval takmer vsetky "akcie", na ktorych som doposial takmer vzdy pil (sam, rodina, priatelia, lyzovacky, ... ). Este ma caka jedna, dve, kedy bude musiet okolie prijat fakt, ze si nedam . Brat a manzelkin stryko. Mam vsak pocit, ba priam istotu, ze to dokazem uplne s prehladom, som dost silny, mam v tom jasno. Poviem, ze som trochu prekvapeny, ale rodina to nepitie zvlada lepsie. Akceptuje moje rozhodnutie daleko daleko viac ako priatelia. Asi je to ale pochopitelne .

Zacal som citat styri dohody a uvod tejto knihy mi dal odpovede na niekolko zavaznych otazok. Dakujem za hint/tip. Doposial som precital pomerne dost "motivacnych" knih, ale tato, hlavne uvod, mi momentalne poskytla vcelku dost odpovedi, pricin spravania sa mna a ostatnych.

Co sa tyka diskusie, ktora sa tu posledne tyzdne viedla . Priklanam sa k Lucke a zaroven si myslim, ono zname, ze ak je ziak pripraveny, ucitel sa najde . Ti co nesuhlasia na to maju legitimne pravo a je to v poriadku .

Liba aj som si myslel, ze sa jedna o zenu, ale rozum ma nejako presvedcil, ze nie. Kazdopadne vdaka za upozornenie, mam v tom od teraz jasno definitivne .

Zelam vsetkym, ktori z abstinenciou zacali, aby vydrzali a tym, ktori sa o to pokusaju, aby zacali.

Pekny tyzden.

Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahoj.
Alkoholismus je jediná nemoc, která mi neustále říká, že nejsem nemocný...už tolikrát jsem byl "silný" a rozhodnutý přestat pít a smál jsem se ostatním pochybovačům a alkoskeptikům...a přesně tolikrát jsem zase padl, zničeho nic..! Sám na to prostě nestačím. Nemám obranu před první skleničkou. Potřebuji vedení někoho, kdo tím prošel a zná řešení! V AA jsem je potkal, nepiju a už i sám pomáhám otatním dosáhnout střízlivosti!
Přeji všem trvalou střízlivost a svobodu od chlastu.
Standa, uzdravený alkoholik úsměvem...
Standa
Gold Boarder
graphgraph
standa_t.

Věřte Libě,
je to pravda, já jsem sice neumřela - pila jsem kvartálně, ale zase držím svým zaměstnáním rodinu nad vodou.A v práci jsem dostala výhružku. 5 měsícú nepiju, ale s Antabusem. Zjistila jsem, že bez toho to plně nezvládám a zatím mám strach ho zrušit.
Hodně mi pomáhá, že mám svou práci ráda a že já zase můžu pomáhat jiným.
A taky věřte Lucce v tom, že je zapotřebí se naučit mít rád sám sebe. Je to velice důležité. Pokuste se vytvořit kolem sebe
ochranný val, který budete odrážet to špatné kolem vás.
Alena
alena
Senior Boarder
graphgraph

Alkoholik se musí naučit se mít rád, a přestat pít kvůli sobě.Pak to zabírá.Ali, zkus zajít na AA, ulehčí ti to tvoji abstinenci.
Liba

Ahojte,

tak prispievam do (svojho) denniku .
Je to 9 tyzdnov, co som nevypil ani kvapku, samozrejme alkoholu .

Suhlas s Libou .
Prostrednictvom alkoholu sa ludia snazia uniknut pred problemom/problemami (mozno len na zaciatku, neskor sa z toho stane zavislosta a vtedy je to uz dalsi a vacsi problem). Opijaju sa, pretoze nemaju radi sami seba. Nemaju radi svoj zivot. Ked sa nemame radi taki, aki sme, existuje vela sposobov, ako si ublizovat.

Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Ahojky,

moc se mi líbí tahle diskuze a jak si tady všichni pomáháte. Asi víte proč tu jsem. Mám podobný příběh jako hodně z vás. Z dětství si pamatuji opilou maminku, o kterou jsem se musela starat zhruba od 10 let. Nepila každý den, ale tak 3x do týdne si koupila lahev vína a opila se sama. Já jsem začala pít zhruba v 16ti, znáte to, diskotéky, zábava. Vždycky jsem si byla jistá, že já takhle nikdy nedopadnu...A ejhle, 9 let víkendového pití se přehouplo v pití kdykoliv mám náladu. Vždycky jsem dokázala jít s kamarádkou na dvě deci(většinou 4 až 6), ale dokázala jsem si říct stop a jdu domů. Teď ne. Mám ráda posezení s přáteli, fotbal, hokej a samozřejmě jako každý "normální" člověk si u toho dám pivo. Bohužel ostatní dokážou jít po 4 pivech domů, ale já už ne. Je mi jedno s kym piju, co piju, jestli mám druhý den povinnosti nebo ne. Musím se dodělat dokud chodim. Druhý den samozřejmě výčitky, nenávist sama k sobě, snaha si vzpomenout, co se stalo...Stydím se sama za sebe, vyjít na ulici, aby mě náhodou někdo nepoznal. Nejhorší je, že se snažím, už dlouho se snažím a vždycky to dopadne stejně. Nechtěla jsem přestat pít uplně, ale předpokládám, že mi všichni potvrdíte, že jinou možnost nemám. Snažila jsem se dát si limit, dvě piva a dost. Ale nešlo to. Nějak už nemůžu dál. Jsem teď šťastná, zamilovaná, mám dobrou práci, tak proč si musím takhle kazit život? Ještě jsem se chtěla zeptat paní Líby, jak dlouho abstinujete? Moc se mi líbí Vaše příspěvky.
Ajda

Ajdo, nepiji 9 let, ani kapku alkoholu.Jde to, život je hezčí, neměnila bych.Ty kočko něco se svým pitím dělej, než tě zničí, rad tu máš plno.Držím ti palce.
Liba

Zdravím všechny,
tak už v tom zase lítám, svůj neúspěch jak ve vztahu tak v práci řeším alkoholem a ne v malé míře. Ničí mě to, protože ve mě spousta lidí věří a mě moje neschopnost ovlivněná alkoholem ničí. Mohl by mi někdo poradit, jak z toho ven???
Ive

Určitě na to nezůstávej sama, hledej pomoc, a hned!
Liba

Poradí mi někdo, jestli existuje skupina AA v Českém Krumlově ?
Jana

Stránka: 1...23242526272829...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter