Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...24252627282930...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok  
Už ne, my jsme v Č.Budějovice, zavolej mně, Liba-724 978 049
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

na tuto otázku je velice jednoduchá odpověď- nelze..
zlobivá beruška
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

lze to zvládnout, ale je to težké. Psal jsem teď do jiného vlákna moji zkušenost. Povedlo se to.
Josef

Josefe, a mohl bys, prosím, napsat na mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ? Dík!!
smutná merinka

Josef, nikdy nemůžeš tvrdit, že se povedlo něco, co se může každou minutou změnit.Spousta lidí jen víc pije, nemusí být alkoholici, lehce přestanou.Alkoholik to sám nezvládne, má duševní nemoc, potřebuje pomoc, jinak se trápí, zkouší pořád dokola nepít, ničí se, protože se mu to nedaří.
Liba

ahojte,

nepijem uz 2,5 mesiaca. Velmi sa z toho tesim. Aj okolie si pomaly zvyka . Tento vikend este "sklamem" par ludi, s ktorymi som si zvykol vypit (aj poriadne, do tla).

Ako tak sledujem tuto stranku a zvlast toto vlakno, mam za to, ze to s tym pitim nie je az take jednoduche a vseobecny recept ako prestat pit, neexistuje. Kazdy z nas je velmi, velmi specificky (detstvo, dovody, okolie, stadium, prilezitosti, ...).

Kazdy z nas musi sam prist na to, ako s tymto neduhom nalozit. Niekto to dokaze sam bez pomoci, niekto len s pomocou. Hlavne je nevzdat sa po par neuspechoch a hladat svoju cestu dalej, napr. aj cez AA poradne.

No dost bolo mudrovania .
Zelam vsetkym, aby si tu svoju cestu nasli a oslobodili sa od alkoholu.
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Přesně tak, každý jsme jiný, někdo si například alkoholem řeší nějaký problém v psychice, pro toho je velmi těžké to zvládnout sám.
Někdo je osobnostně poskládaný šťastněji, je vyrovnanější a zvládne to i sám.

Já zatím abstinuji sice jen 5 měsíců, ale daří se mi to samotné a popravdě: na chlast si ani nevzpomenu a i když leží přede mnou, tak jako by neexistoval.

A to jsem chlastala dlouhá léta a opravdu pořádě - třeba 3 dny každý den do bezvědomí...a i průšvihy byli (našrot v bezvědomí v práci atd).

Něco se ve mě zlomilo a naráz to jde samo, nechybí mi to ani trošičku a neznám ani bažení.
Natálie

Zdravím paní Natalie.

Mě se bohužel nedaří přestat a situaci nezvládám a moje tělo už mě totálně neposlouchá.Vím,že u mě je to psychický problém,ale sama ho nezvládnu a bohužel partner mi není oporou. Jak se u vás jevily abstinenční příznaky?Ze mě je ted troska
Ivet

Ivet, alkoholismus je duševní choroba, proto ta špatná psychika.Naštěstí dnes už pomoc najdete, netrapte se sama, pomoc hledejte všude, tady najdete tipů, kde hledat, najít pomoc je napsáno dost.Neodkládejte to, a nebojte se, jde to zvládnout, čím dřív začnete , tím lépe.
Liba

Ahojte,

Zvladol som dalsi tyzden a pomerne bez problemov .
Pomaly si zvykam na novy lepsi zivot bez alkoholu .
Dalsi vikend oslavim '3-oj mesacne vyrocie' bez alkoholu .

K poslednemu prispevku, len suhlas s Libou.
"Neodkládejte to, a nebojte se, jde to zvládnout, čím dřív začnete , tím lépe."

Zelam kazdemu vsetko dobre.
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...24252627282930...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter