Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...25262728293031...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok  
Každý den bez alkoholu je radost, takové malé vítězství, jen my, co jsme přestali pít víme, o čem to je!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Přesně tak Líbo! Krásné dny bez alkoholu všem!

Liba napsal:
Každý den bez alkoholu je radost, takové malé vítězství, jen my, co jsme přestali pít víme, o čem to je!
Jessie
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Narozeniny: 01/01

Ahoj Ivet,
i když se Ti teď může zdát, že je všechno v háji, dá se z toho vylízat. Můžeš pak sice zase zakopnout, ale zvedneš se a jdeš dál. Někomu to jde líp, jinému hůř. Ale za každý i malý krůček se pochval, každý posun dál je obrovská výhra, budeš na sebe pyšná.
Já měla moje absťáky hrozný, nevěřila jsem, že to může být zas dobrý. Ale může! Věř člověku, který začal pít ne z plezíru, ale kvůli úzkostným stavům. Z úzkosti do klídku, potom do bezvědomí.
A bojuj s alkoholem i s úzkostí najednou!
Ale jsem tady, nepiju a raduju se ze života. Chodím pravidelně ke svému psychiatrovi a mám nařízeno se okamžitě ozvat, když se něco po....
A ono to jde. A navíc, když jdu na kontrolu a potkám náhodou nějakou sestřičku (i bratříčka) z oddělení,kde jsem se léčila, tak na nich vidím, jakou mají radost, že se držím. A myslím si, že každé třeba i malé vítězství je posiluje v tom, že svou "práci" či spíše poslání dělají dobře. Myslím, že je musí velmi těšit, když se některý z jejich pacientů drží a nebo se po pádu opět zvedne.
Ta jejich víra a ta schopnost se do člověka vcítit mi strašně pomohla.
Hledej Ivet, neboj, když budeš Ty chtít, tak pomoc najdeš.
Moc držím palce. Alena
alena
Senior Boarder
graphgraph

Ahojte,

najprv dennik a potom niekolko mudrosti (priebeh a postrehy zo zatial 'kratkej aj ked si myslim, ze najtazsej' cesty abstinenta).

Su to 3 mesiace, co nepijem, ani kvapku. Paraaada. Dokazal som to a idem s radostou a cim dalej tym s vacsou lahkostou dalej. Dokonca uz aj moje okolie je s tym stotoznene. Ludia si to medzi sebou povedali a niektori uz sami od seba to beru ako samozrejmost , co je velmi povzbudzujuce a motivujuce. Je to dokonca take dobre, ze som po dlhej dobe hrdy sam na seba, ze som to dokazal. Moja hodnota voci sebe samemu narastla a velmi. Uz viem, ze sa to da, ak clovek skutocne velmi chce.

Drzim vsetkym palce. Hladajte cestu, pocuvajte svoje telo. Zaroven mozem potvrdit, ze alkohol nie je riesenim, NIKDY !!!

Je to skor vyhovorka alebo sposob, ktorym sa v konecnom dosledku za nieco trestame.

Pekny den vsetkym.
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Tak tak Marku, člověk už se nestydí, je na sebe hrdý, našel opět svou důstojnost, lidi už ho začínají brát opět jako člověka, ne "toho opilce".
Liba

Ahojte,

takze idem dalej v ramci dennika/tyzdennika.
Mam za sebou uspesne dalsi tyzden .

Liba & all . Jedna veta, ale vravi za vsetko .
Pekny den a tyzden vsetkym.
Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

gratulace
Petr

Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 12 měsíce  
Zaprvé: Vůbec neposlouchejte ty melancholiky co se Vám snáží (pomoci).
Ano, zvládnete to, ale bude to dřina.
Pokud pijete obden, není to tak ůplně ztraceno. Vztah dejte ze začátku stranou a doplňujte si mezery prací a koníčky, což není alkohol. Já také piji večer (každý) ale pouze 2 piva, nebo
0,5l kvalitního vína, což je naprosto normální a zdravé. Máte taky tuto možnost a vystačit si s tím, jelikož úplně přestat je momentálně pro Vás nesmysl. Zkuste moje množství a uvidíte, či to půjde, či ne.
Zaměstnávejte se a večer si nedopřávejte nepohodu, popřípadě vyhledávejte místa, kde nebude potřeba alkohol.
Přeji hodně štěstí a otázky na : Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
wetas

Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 12 měsíce  
Pane Wetasi a Vy jste kdo? Co víte o alkoholismu jako nemoci? Čím se zabýváte, že se tady takto prezentujete? Domnívám se, že nebudu sama, kdo zareaguje podobně jako já. Tady píšou a vzájemně si pomáhají alkoholici a lidi, kteří mají s alkoholem problém. Kteří si mnohdy prošli peklem, padli na kolena a znovu se zvedají.O alkoholismu jako nemoci vůbec nic nevíte, protože byste sem nemohl napsat takový nesmysl (slušně řečeno) "Nedoporučuji nikomu hned abstinovat". Snad si raději prostudujte, komu jsou stránky určené a k jakému účelu mají sloužit. Pokud potřebujete nějakou propagaci svých rad, obraťte se, prosím, jinam
Lanička
Senior Boarder
graphgraph

Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 11 měsíce  
Ahojte,

Od 11.2.2013 som uplne bez alkoholu (vid. dennik v tomto vlakne). Takze si do dennika znacim dalsi tyzden .

Tento vikend ma caka zrejme posledna skuska, posledny mohykan, mojho minuleho "alkoholickeho zivota".
Som ale tak daleko, ze jeden clovek, prilezitost ma nezlomy, ved pomer co mozem stratit/co mozem ziskat
je neporovnatelny .

@wetas
Nemyslim si, ze toto bude riesenie. Aj ked kolko ludi, tolko chuti/nazorov/postupov.
Myslim si, ze je to velmi tenka ciara.

Prajem vsetkym pekny a uspesny tyzden.
Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...25262728293031...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter