Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...29303132333435...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 11 měsíce  
Chce to jen jedno-rozhodnout se přestat pít doopravdy,ne oblbovat sebe, všechny, doufat, že zrovna Já dokážu přestat někdy úplně sám, že Já ještě nejsem na tom tak špatně, že Já , Já, Já...přiznat si svou nemoc a léčit se je přeci normální.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Zdravím, vydžela jsem víkend bez. A mám za sebou, dle Vašich rad, i pokrok. Přiznala jsem se na slezině kamarádkám. Některé říkaly, že to vidím moc černě a některé chtěly držet basu a na slezinách nepít. Ale to si myslím, že je trochu přitažené za vlasy. Život mne šetřit nebude. Alkohol je všude, stále se na něj naráží. Tohle by nebylo řešení.
Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemá recept : Jak usnout??
Dřív (se S )jsem padla po devátý a spala. Až na bušení srdce, na zlý sny a na výčitky. Teď chodím spát (BEZ) i o půlnoci, ale tak hodinu se válín, dívám se do stropu a nic. A vstávám v 5.
Co s tím?
Simona

A jaký jsi měla pocit, když jsi se přiznala?Radost?Bylo to tak zlé?Ty, co Ti říkaly, že to není tak zlé, nic o alkoholismu neví.A usínání se srovná.Mysli na hezké věci, ne na alkohol, jdi před spaním chvilku ven, možná zatím i nějaký slabý prášek, doktor Ti ho napíše, některé nejsou návykové.Vzpomínám si, jak mně tohle vytáčelo, ráno vstávat se nechce, musíš, celý den špatná nálada.....
Liba

Simona, moj nazor .

1. Akcia/slezina.
Po prvej akcii/slezine nemozno robit ziadne zavery. Treba vydrzat. Neboj aj kamaratky casom prestane bavit, ci uz nepit alebo ta falosne, ci lepsie nevedomky chlacholit, ze to nie je problem. Len ty sama vies co je pre teba najlepsie . Ja to poviem na svojom priklade .

a) Boli taki, ktori vraveli, ale ved vela nepijes, kludne si daj. Oni ale netusili, co sa deje, ked s nimi nie som. Len ja som vedel, ake to bude mat dosledky zajtra, pozajtra, ...

b) Boli taki, ktori vraveli, ze geny neo....es. Aj tak si casom das. Jeden ta nezabije, daj si a podobne. Ak by som si dal, roztaca sa uz spominany kolotoc. Tito ludia, vacsinou (nie vsetci) tiez maju problem s alkoholom a nechcu v tom byt sami. Vas ako abstinenta, vidia ako problem, lebo budete davana ako priklad cloveka, ktory to dokazal a dokaze nepit.

c) Chceli a prestali so mnou pit, ale postupne sa k pitiu vratili. Postupne zistili, ze ma k pitiu nepotrebuju a popijaju dalej bezo mna.

Ale len ja som tusil, ze ani jedno nie je pravda.
Dnes uz viem, ze ani jedno pravda nebola.
Pravda je totiz, ze nepit je normalne a spravne.

2. Spanok.
Hladaj ritual, sposob ako skor zaspat (kniha, prechadzka, teple mlieko, cokolvek co ta napadne). Skusaj, hladaj, poznavaj samu seba, co ti robi dobre a ukludnuje ta pred spanim. Ale hlavne nedovol, aby toto bol dovod na popijanie .

PS: Prestat pit je prekazkovy beh na dlhe trate, ale vysledok stoji za to. Vydrz a uvidis, casom pochopis mnohe .

Drzim palce.

Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Ahoj,
největší pocit při přiznáváni se byl stud. Stud nad tím, že jsem slabá, že mi to pití chutná tak, že to došlo tak daleko.
Ale myslím, že kamarádky a nebo známí jsou ta lehčí část. Horší jsou rodiče. A to přijde příští víkend. Máme každoroční setkání tetiček, strýčků, bratranců, sestřenic a všech co mají jen trochu společné DNA.
A o dětech ani nemluvím, jen při té představě jsem menší a menší a až úplně zmizím. Zatím to je pro ně tabu. Mám už potomky co pobrali rozum (20,24). Třeba někdy půjdu s pravdou ven.
Simona

Rodičům to řekni v soukromí, dětem také, a budeš se divit, jak to děti dobře přijmou, a Tobě se moc uleví.Hned Ti bude lépe, abstinence nebude tak těžká.Dnešní mládež ví víc, než jsme věděli my, a nemysli si, že to nezpozorovali.
Liba

Simono mužu se k tobě přidat moc neumím na počítači tak snad se to odešle příště snad napíšu víc
marcela

Čau Símo. Nevím co si slibuješ od toho přiznání ostatním. Byť to zní zajímavě a mnohdy to vypadá, že nám ti druzí pomáhají, pravda je ta, že oni nám nepomůžou. Nemůžou. Přez ohromné úsilí našich blízkých dokáže alkoholik stejně pít. Třeba, ale nejsi alkoholik. Každopádně ti přeji mnoho štěstí a krásné střízlivé dny.
Standa
Gold Boarder
graphgraph
standa_t.

Já myslím, že jsem.
Nevydžela jsem a dnes odpoledne jsem si nalila. A taky vypila.
Omlouvám se. Ale myslím, že se nějakou dobu neozvu. Až se popasuju sama se sebou. Asi to sama nedám
Simona

Teď si konečně upřímná...Byl jsem opilý namol, když jsem psal o pomoc na kontakt AA, protože to SÁM NEDÁM...
Standa
Gold Boarder
graphgraph
standa_t.

Stránka: 1...29303132333435...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter