Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok, 1 měsíc
|
|
Simono myslím že si máme co říct neodcházej od tud budeme si psát jak jsme na tom myslím že nám to pomuže víc
|
|
marcela
|
|
|
|
|
Nepomůže...Možná chvilková euforie, nebo strach, ale nakonec se pravděpodobně opět opije. Když jsem se napil nechtěl jsem nic řešit a už vůbec ne chlast. Proto sem většinou lidi píší až když vystřízliví a mají špatné svědomí a nebo ti co se vytahují, jak to sami zvládají..
Téměř všichni alkoholici chtějí dostat střízlivost způsobem, který se jim zamlouvá. Byl jsem úplně stejný. Nakonec jsem prosil o pomoc ať už byla jakákoliv. Teprve až když chcíplo moje ego, byl jsem připravený začít se uzdravovat. Do té doby selhaly veškeré snahy kontrolovat pití nebo zakončit a ne začít...Úžasné je, že to jde a že známe řešení!
|
|
|
|
|
|
|
Ahojte,
Moj dennik/tyzdennik: O tyzden to budu 4 mesiace co som nevypil ani kvapku.
Ja so Standom suhlasim aj nesuhlasim.
Nesuhlasim, lebo ja som to dokazal. Ano moze nastat teraz polemika, ze 4 mesiace su malo, atd. Kazdopadne sa to da. T.j. urcite su ludia, ktori to dokazu  . Mozme to nazvat vynimka potvrdzujuca pravidlo, alebo ako chcete/chceme.
Suhlasim, lebo to proste tak je. Su ludia, ktori to sami nedokazu (z roznych dovodov a za roznych okolnosti, ci stadii). Ani mne sa to na prvy pokus nepodarilo. Verte, ze som tiez neraz zvazoval, co, s kym a ako? V tomto pripade, asi musi prist bod, kedy naozaj pripustis, ze to sam nedas a potrebujes odbornu pomoc.
Skratka a dobre, je to individualne. Statistiku nepoznam, ale predpokladam, ze tych co to dokazu "bez pomoci", je menej.
Dolezite je nevzdat sa, hladat cestu a vadzte, ze sa to DA a je jedno ako to dosiahnes. Vysledok za to urcite stoji! Benefity, ktore vidim ja, som tu uz neraz spominal.
Pekny den vsetkym a drzim palce.
Marek
|
|
Marek
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Marku, možná jsi na tom naštěstí nebyl tak zle, jako ostatní, proto jsi zastavil pití sám.Určitě je to výhra, štěstí, radost...samé plusy.Pijící alkoholici dávno zapomněli, jak je hezky na světě.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ahojte,
suhlasim. Pravdepodobne som jeden z mala.
Ked som sa ale ja snazil s alkoholom nieco spravit, mal som ideu/presvedcenie, ze to dokazem "bez pomoci".
Presiel som si vela vlakien tohoto fora.
Otazka tohto vlakna znie: Lze přestat pít bez pomoci?
Preto som si ho vybral.
Preto najviac prispievam sem a nie do inych vlakien.
Snazim sa viest si svoj tyzdennik a motivovat mozno mne podobnych.
A prave mozno toto mi pomohlo, teda toto je pre mna asi v konecnom dosledku urcita pomoc  .
Viac-krat som pisal, ze zalezi od okolnosti. Nakoniec aj v poslednom prispevku pisem, ze zalezi aj od stadia.
Ja so Standom aj s tebou Liba samozrejme suhlasim !
Nemam na to skusenosti, ani odzite, aby som tvrdil a ani falosne tvrdit nebudem, aby ludia nevyhladali pomoc,
ze to urcite zvladnu bez pomoci, to nie.
Niekomu ale moze aj takato pomoc, ako mne, pomoct  .
Mozno minimalne v tom, ze sa da prestat pit.
Tak takto nejak  .
Pekny den vsetkym.
Marek
|
|
Marek
Junior Boarder
|
|
|
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 12 rok
|
|
Ahojte,
dnes strucne  .
Su to presne 4 mesiace co som nevypil ani kvapku alkoholu a uspesne idem dalej  .
Drzim vsetkym palce, aby mali dostatok motivacie, silnej vole a vydrzali bez alkoholu. Da sa to a je to oslobodzujuce.
Pekny den a tyzden vsetkym.
Marek
|
|
Marek
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Marku, těší mně slyšet, že to možná jde i bez pomoci. Jsem závislá na alkoholu. Ničím si život i životy všech okolo sebe. Dnes jsem se definitivně rozhodla s tím přestat. Nechci to. Za žádnou cenu. Snad ještě nejsem natolik v průšvihu, že se mi to povede. Ale je jasné, že to bude boj. Ale ten úsilí stojí za to, že? Slíbila jsem si, že už nikdy. Snad to dodržím, doufám.
|
|
andrea
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj,
u mna to fungovalo a stale funguje.
Ci to bude fungovat u teba, zalezi len a len na tebe!
Ako pise Liba, a na jej nazory treba dbat, mozno som mal stastie, ze som nebol este daleko na ceste dole.
Mne pomohol v prvych tyzdnoch suchy dom a vedomie, ze chut na alkohol odoznie (precitaj cele vlakno a clanky tu publikovane).
Dolezite je vydrzat a potom vzdy, ked bude chut vypit si, spomenut si na kazdy maly (casom sa to ukaze ako velky) uspech.
Dalej je dolezite byt uprimny k sebe a ostatnym.
Dalej mi pomohlo, ze som si tu zacal viest akysi dennik a zdoveroval som sa publiku, za co im patri vdaka, o svojich pocitoch a pokroku  . Okrem toho som sporadicky cital vlakna, kde sa rozoberaju "rodinne tragedie" alkoholikov.
Pomohlo mi aj vedomie, ze alkohol scasti znicil mojim rodicom vztah a zacal som si uvedomovat, ze aky priklad som v detstve mal a aky priklad davam detom, ked pri kazdej prilezitosti pijes, co by mozno nebolo az take zle. Co je ale horsie, ze kazdu akciu koncis ozraty na mol a deti sa na to pozeraju. Dokonca som ozraty prespal aj bratovu svadbu (vacsinu). Nasledne moj manzelsky vztah a ine. Skratka som si povedal, po vsetkych tych depkach a preslapoch, ze to dokazem, ze to skusim z vedomim, ze kto nevie pit, nech nepije.
Rozhodol som sa teda, ze to nedopustim.
Dnes som stastny a uprimne to zelam vsetkym.
Rozhodne to stoji za to.
Marek
|
|
Marek
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Hlavně nebojovat s alkoholem, každý prohraje.Je nutné se naučit vedle něj žít, protože je, byl, bude pořád, a vždy po ruce.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ahoj andrejko. Vzpomeneš si kolikrát jsi už řekla: definitivně, už nikdy, za žádnou cenu?
Marek popisuje vlastní zkušenosti za čtyři měsíce a to je dobře. Možná ani není alkoholik, jen těžký piják, ale to je jeho vlastní zkušenost. Zkušenosti nás chronických alkoholiků a tedy i moje jsou již zde popisovány. Vím, že chceš svoje problémy vyřešit v tichosti, ve volné chvíli a jednou pro vždy...pokud jsi však závislá jak píšeš, tak se ti to pravděpodobně nepodaří ač bych ti to ze srdce přál. Řešení existuje a v AA ho znají...Tak možná někdy na viděnou.
|
|
|
|
|
|