Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...30313233343536...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 11 měsíce  
Simono myslím že si máme co říct neodcházej od tud budeme si psát jak jsme na tom myslím že nám to pomuže víc
marcela

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Nepomůže...Možná chvilková euforie, nebo strach, ale nakonec se pravděpodobně opět opije. Když jsem se napil nechtěl jsem nic řešit a už vůbec ne chlast. Proto sem většinou lidi píší až když vystřízliví a mají špatné svědomí a nebo ti co se vytahují, jak to sami zvládají..
Téměř všichni alkoholici chtějí dostat střízlivost způsobem, který se jim zamlouvá. Byl jsem úplně stejný. Nakonec jsem prosil o pomoc ať už byla jakákoliv. Teprve až když chcíplo moje ego, byl jsem připravený začít se uzdravovat. Do té doby selhaly veškeré snahy kontrolovat pití nebo zakončit a ne začít...Úžasné je, že to jde a že známe řešení!
Standa
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
standa_t.

Ahojte,

Moj dennik/tyzdennik: O tyzden to budu 4 mesiace co som nevypil ani kvapku.

Ja so Standom suhlasim aj nesuhlasim.

Nesuhlasim, lebo ja som to dokazal. Ano moze nastat teraz polemika, ze 4 mesiace su malo, atd. Kazdopadne sa to da. T.j. urcite su ludia, ktori to dokazu . Mozme to nazvat vynimka potvrdzujuca pravidlo, alebo ako chcete/chceme.

Suhlasim, lebo to proste tak je. Su ludia, ktori to sami nedokazu (z roznych dovodov a za roznych okolnosti, ci stadii). Ani mne sa to na prvy pokus nepodarilo. Verte, ze som tiez neraz zvazoval, co, s kym a ako? V tomto pripade, asi musi prist bod, kedy naozaj pripustis, ze to sam nedas a potrebujes odbornu pomoc.

Skratka a dobre, je to individualne. Statistiku nepoznam, ale predpokladam, ze tych co to dokazu "bez pomoci", je menej.

Dolezite je nevzdat sa, hladat cestu a vadzte, ze sa to DA a je jedno ako to dosiahnes. Vysledok za to urcite stoji! Benefity, ktore vidim ja, som tu uz neraz spominal.

Pekny den vsetkym a drzim palce.

Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Marku, možná jsi na tom naštěstí nebyl tak zle, jako ostatní, proto jsi zastavil pití sám.Určitě je to výhra, štěstí, radost...samé plusy.Pijící alkoholici dávno zapomněli, jak je hezky na světě.
Liba

Ahojte,

suhlasim. Pravdepodobne som jeden z mala.
Ked som sa ale ja snazil s alkoholom nieco spravit, mal som ideu/presvedcenie, ze to dokazem "bez pomoci".
Presiel som si vela vlakien tohoto fora.
Otazka tohto vlakna znie: Lze přestat pít bez pomoci?
Preto som si ho vybral.
Preto najviac prispievam sem a nie do inych vlakien.
Snazim sa viest si svoj tyzdennik a motivovat mozno mne podobnych.
A prave mozno toto mi pomohlo, teda toto je pre mna asi v konecnom dosledku urcita pomoc .

Viac-krat som pisal, ze zalezi od okolnosti. Nakoniec aj v poslednom prispevku pisem, ze zalezi aj od stadia.

Ja so Standom aj s tebou Liba samozrejme suhlasim !
Nemam na to skusenosti, ani odzite, aby som tvrdil a ani falosne tvrdit nebudem, aby ludia nevyhladali pomoc,
ze to urcite zvladnu bez pomoci, to nie.
Niekomu ale moze aj takato pomoc, ako mne, pomoct .
Mozno minimalne v tom, ze sa da prestat pit.

Tak takto nejak .

Pekny den vsetkym.

Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Ahojte,

dnes strucne .

Su to presne 4 mesiace co som nevypil ani kvapku alkoholu a uspesne idem dalej .

Drzim vsetkym palce, aby mali dostatok motivacie, silnej vole a vydrzali bez alkoholu. Da sa to a je to oslobodzujuce.

Pekny den a tyzden vsetkym.

Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Marku, těší mně slyšet, že to možná jde i bez pomoci. Jsem závislá na alkoholu. Ničím si život i životy všech okolo sebe. Dnes jsem se definitivně rozhodla s tím přestat. Nechci to. Za žádnou cenu. Snad ještě nejsem natolik v průšvihu, že se mi to povede. Ale je jasné, že to bude boj. Ale ten úsilí stojí za to, že? Slíbila jsem si, že už nikdy. Snad to dodržím, doufám.
andrea
Junior Boarder
graphgraph

Ahoj,

u mna to fungovalo a stale funguje.
Ci to bude fungovat u teba, zalezi len a len na tebe!

Ako pise Liba, a na jej nazory treba dbat, mozno som mal stastie, ze som nebol este daleko na ceste dole.

Mne pomohol v prvych tyzdnoch suchy dom a vedomie, ze chut na alkohol odoznie (precitaj cele vlakno a clanky tu publikovane).

Dolezite je vydrzat a potom vzdy, ked bude chut vypit si, spomenut si na kazdy maly (casom sa to ukaze ako velky) uspech.

Dalej je dolezite byt uprimny k sebe a ostatnym.

Dalej mi pomohlo, ze som si tu zacal viest akysi dennik a zdoveroval som sa publiku, za co im patri vdaka, o svojich pocitoch a pokroku . Okrem toho som sporadicky cital vlakna, kde sa rozoberaju "rodinne tragedie" alkoholikov.

Pomohlo mi aj vedomie, ze alkohol scasti znicil mojim rodicom vztah a zacal som si uvedomovat, ze aky priklad som v detstve mal a aky priklad davam detom, ked pri kazdej prilezitosti pijes, co by mozno nebolo az take zle. Co je ale horsie, ze kazdu akciu koncis ozraty na mol a deti sa na to pozeraju. Dokonca som ozraty prespal aj bratovu svadbu (vacsinu). Nasledne moj manzelsky vztah a ine. Skratka som si povedal, po vsetkych tych depkach a preslapoch, ze to dokazem, ze to skusim z vedomim, ze kto nevie pit, nech nepije.

Rozhodol som sa teda, ze to nedopustim.

Dnes som stastny a uprimne to zelam vsetkym.
Rozhodne to stoji za to.

Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Hlavně nebojovat s alkoholem, každý prohraje.Je nutné se naučit vedle něj žít, protože je, byl, bude pořád, a vždy po ruce.
Liba

Ahoj andrejko. Vzpomeneš si kolikrát jsi už řekla: definitivně, už nikdy, za žádnou cenu?
Marek popisuje vlastní zkušenosti za čtyři měsíce a to je dobře. Možná ani není alkoholik, jen těžký piják, ale to je jeho vlastní zkušenost. Zkušenosti nás chronických alkoholiků a tedy i moje jsou již zde popisovány. Vím, že chceš svoje problémy vyřešit v tichosti, ve volné chvíli a jednou pro vždy...pokud jsi však závislá jak píšeš, tak se ti to pravděpodobně nepodaří ač bych ti to ze srdce přál. Řešení existuje a v AA ho znají...Tak možná někdy na viděnou.
Standa
Gold Boarder
graphgraph
standa_t.

Stránka: 1...30313233343536...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter