Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...32333435363738...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 10 měsíce  
Do AA jsem se rozhodl přijít, když mne začalo děsit víc to, že se zase napiju, než to, žebych měl někde promluvit. Koneckonců to po mě nikdo nechtěl..Prostě jsem si sedl a poslouchal. Dnes se na to dívám a říkám si: vždyť je to tak jednoduché...ale tenkrát...
Standa
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
standa_t.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Stando, děkuji za odpověď sedím tady všechny mé myšlenky jsou napij se, napij se a já to neudělám NECHCI, NECHCI, NECHCI chci byt jako před tím, fungovat normálně, sportovat a hlavě ŽIIIIT
andrea
Junior Boarder
graphgraph

andrejko, začni s tím, že si dáš jeden krátký cíl. Zamysli se nad dnešním večerem a řekni si nahlas: dneska už se nenapiju, dneska to za to nestojí.Co bude zítra, pozítří, za týden nech plavat, neřeš, nepřemýšlej. Jen pro dnes si řekni, že to dokážeš. Víc nic nemusíš, jen dnešní večer se nenapít. Klidně mi zavolej i v noci 775 914 812.
Standa
Gold Boarder
graphgraph
standa_t.

Andreo, proč máš láhev doma? Obzvlášť takto na začátku bych Ti doporučila následující: zbav se úplně veškerého alkoholu v domácnosti, vyhoď, někomu odvez, zkus se prvních pár měsíců tvářit že žádný alkohol vůbec neexistuje, i v supermarketu se ani zrakem nezastavuj na alkoholu, reklamu na alkohol vypni...mělo by to pomoct, hlavně ta "suchá domácnost", manžel to jistě pochopí a rád Tě v tom podpoří.

Já to tak udělala, úplně jsem se vyhnula nějakému bažení, to jsem vůbec neměla.
Natáie

Stando, děkuju moc za podporu. Včera jsem to vyřešila tak, že jsem to utla a šla spát. Dneska si podle tvé rady říkám, že dneska pít nebudu. Co bude zítra uvidíme, až se změní ve dnešek. To si zase řeknu, že dneska pít nebudu.
Natálko, už jsem to udělala. Žádný alkohol tu už není. Tak snad mi to vyjde. MUSIIII.
Chci být jako vy nechci pít.
andrea
Junior Boarder
graphgraph

Ahoj Andrea,

ten suchy dom je dobra volba, perfektna.

Mne to v zaciatkoch tiez pomohlo. Aj ked, a pisal som to tu v nejakom prispevku, som mal cca. druhy den strasne nutkanie ist si cestou domov na pumpu ako niekolkokrat kupit flasku a dat si doma do tela.

Potom som si spomenul na dalsie pravidlo, ze chut na alkohol proste odoznie, tak som nezastavil, reku skusim to, ked to tvrdia. Dnes uz viem, ze to bola dobra volba a mozno jeden z "najdolezitejsich momentov" pri skoncovani s pitim.
Kratky clanok na tejto stranke:
www.alkoholik.cz/zavislost/nejcastejsi_otazky_o_alkoholu/ jak_dlouho_trva_chut_napit_se_alkoholu_a_co_je_to_technika_sucheho_domu.html

Zacal som totiz verit, ze to funguje. Chut odoznela. Nevravim, ze sa nevratila. Joj a kolkokrat. Ale vedomie, ze toto moze byt recept a fungujuci som siel dalej za svojim cielom .

Nesustreduj sa na boj s alkoholom. Viem, ze sa to lahko hovori a tazko pocuva. Myslim si ale, ze toto je cesta. Chod sa napr. na 10-15 minut prejst von, mimo dom. Prip. sa povenuj inej aktivite (polej zahradu, vytrhaj burinu, ....).
Myslim, ze toto by mohlo pomoct .
Uvidis, ze na druhy den budes silnejsia a cim viac takychto situacii zvladnes bez alkoholu, tym budes spokojnejsia, vyrovnanejsia a budes citit, ze sa ti vracia sebaucta.

Myslim, ze napokon sa to prehupne do stadia, kedy chut na alkohol bude mensia a kratsia a motivaciou ti bude skutocnost,
ze ked uz som tak daleko, predsa to uz nepokazim a nechcem sa opat trapit .

Ja ked som mal cca. pred tyzdnom, ci dvoma strasne nutkanie, dežavue, a to nastalo po pomerne dlhej dobe ale bolo to dost intenzivne nutkanie. Prakvapilo ma to, lebo som si uz myslel, ze som fakt dobry a ze ma uz taketo silne nutkanie nepostrehne.
Pomohlo mi ale prave toto:
Uvedomil som si, ze by som zahodil celu moju snahu.
Dost by som vo svojich ociach klesol a to nehovorim o tom
ake vycitky by ma zrejme rano cakali a mozno uz po prvom pohariku.
Zaroven som si uvedomil, ze co vsetko alkohol napachal v mojom zivote a bolo mi jasne, ze to chcem vydzat.
Pre seba a pre ten pocit, ktory na druhy den pride (vid. nizsie).

Dnes to vnimam ako dalsie svoje vitazstvo a len ma to uistilo vo vsetkom v co momentalne verim vo veci alkoholu.

Verim, ze aj ty, ked si sa dnes rano zobudila tak prve co ta napadlo bolo .
Som dobra!
Dokazala som to!
Da sa to!
Dnes ma caka dalsi pekny den bez alkoholu!

Ak ta to nahodou nenapadlo, skus si to takto povedat a uvedomit

Vydrz a v pripade krizy sem kludne napis. Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 13/06/2013 10:58 Provedl: abstinent007.

Vlastně teď ti ani pomoci více nemohu. Pokud jsi skutecně alkoholička, dříve nebo později se zase napiješ. Pokud se tak stane a ty se rozhodneš udělat cokoliv, můj telefon znáš. Přeji ti krásné střízlivé dny naplněné láskou a radostí.
Standa
Gold Boarder
graphgraph
standa_t.

Stando a co myslíš že jsem třeba já nebo Marek? nejsme alkoholici? nebo se podle Tebe stejně napijeme?

Já si myslím, že to máme v rukou pevněji, než leckterý člověk v AA...byla jsem u vás jednou a bylo mi z toho psychicky špatně, nic pro mě....a bylo tam dost lidí pod vlivem alkoholu, vím že se to u vás může, to se mi nelíbí.
Natálie

Natálie,

ono je úplně jedno jestli se napije nebo neapije. Důležité je jestli bude pít.
Jinak AA se mi také moc nezdá, jsem introvert, samotář. A navíc si myslím, že se člověk má spolehnout sám na sebe, ne se upoutávat k jakekoli imaginární bytosti. Naboženství se mě podepsalo dost, a AA těmito principy smrdí na dálku.

Petr
Petr N
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16

Natalie, soudíš něco, co jsi za jednu návštěvu nemohla pochopit.Můžeš mně napsat, kde jsi byla na AA, a bylo tam plno opilých??Nevěřím Ti.Toto společenství uznávají daleko lepší, chytřejší odborníci, než jsi Ty a Tobě podobní.Zachránilo tisíce lidí, zadarmo, jen tak.Spíše si myslím, že přestat úplně pít nechceš, hledáš důvody, výmluvy.Najdi v sobě trochu pokory, ber alkoholismus vážně, hrneš se do pekla.
Liba

Stránka: 1...32333435363738...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter