Ahoj Andrea,
ten suchy dom je dobra volba, perfektna.
Mne to v zaciatkoch tiez pomohlo. Aj ked, a pisal som to tu v nejakom prispevku, som mal cca. druhy den strasne nutkanie ist si cestou domov na pumpu ako niekolkokrat kupit flasku a dat si doma do tela.
Potom som si spomenul na dalsie pravidlo, ze chut na alkohol proste odoznie, tak som nezastavil, reku skusim to, ked to tvrdia. Dnes uz viem, ze to bola dobra volba a mozno jeden z "najdolezitejsich momentov" pri skoncovani s pitim.
Kratky clanok na tejto stranke:
www.alkoholik.cz/zavislost/nejcastejsi_otazky_o_alkoholu/ jak_dlouho_trva_chut_napit_se_alkoholu_a_co_je_to_technika_sucheho_domu.html
Zacal som totiz verit, ze to funguje. Chut odoznela. Nevravim, ze sa nevratila. Joj a kolkokrat. Ale vedomie, ze toto moze byt recept a fungujuci som siel dalej za svojim cielom

.
Nesustreduj sa na boj s alkoholom. Viem, ze sa to lahko hovori a tazko pocuva. Myslim si ale, ze toto je cesta. Chod sa napr. na 10-15 minut prejst von, mimo dom. Prip. sa povenuj inej aktivite (polej zahradu, vytrhaj burinu, ....).
Myslim, ze toto by mohlo pomoct

.
Uvidis, ze na druhy den budes silnejsia a cim viac takychto situacii zvladnes bez alkoholu, tym budes spokojnejsia, vyrovnanejsia a budes citit, ze sa ti vracia sebaucta.
Myslim, ze napokon sa to prehupne do stadia, kedy chut na alkohol bude mensia a kratsia a motivaciou ti bude skutocnost,
ze ked uz som tak daleko, predsa to uz nepokazim a nechcem sa opat trapit

.
Ja ked som mal cca. pred tyzdnom, ci dvoma strasne nutkanie, dežavue, a to nastalo po pomerne dlhej dobe ale bolo to dost intenzivne nutkanie. Prakvapilo ma to, lebo som si uz myslel, ze som fakt dobry a ze ma uz taketo silne nutkanie nepostrehne.
Pomohlo mi ale prave toto:
Uvedomil som si, ze by som zahodil celu moju snahu.
Dost by som vo svojich ociach klesol a to nehovorim o tom
ake vycitky by ma zrejme rano cakali a mozno uz po prvom pohariku.
Zaroven som si uvedomil, ze co vsetko alkohol napachal v mojom zivote a bolo mi jasne, ze to chcem vydzat.
Pre seba a pre ten pocit, ktory na druhy den pride (vid. nizsie).
Dnes to vnimam ako dalsie svoje vitazstvo a len ma to uistilo vo vsetkom v co momentalne verim vo veci alkoholu.
Verim, ze aj ty, ked si sa dnes rano zobudila tak prve co ta napadlo bolo

.
Som dobra!
Dokazala som to!
Da sa to!
Dnes ma caka dalsi pekny den bez alkoholu!
Ak ta to nahodou nenapadlo, skus si to takto povedat a uvedomit
Vydrz a v pripade krizy sem kludne napis. Marek