Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...33343536373839...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 10 měsíce  
Naty, jen popisuji rozdíl mezi těžkým pijanem a alkoholikem. Je na každém, aby se v tom našel. Buď v pohodě, nikam nikoho neposílám. Kdo chce řešit sám, řeší sám. Moje zkušenost je jiná. Znám množství alkoholiků, kteří to drží pevně ve svých rukou a pijí a pijí dokud nezemřou nebo se zblázní. Někteří to pochopí a hledají pomoc. V AA jsou připraveni 24hodin denně. Toť je celé.
Vše dobré. Standa s úsměvem a láskou.
Standa
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
standa_t.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahojte,

AA komentovat nebudem, lebo som tam nikdy nebol. Nic o tom neviem. Skor by som chcel na inu temu .

Mna v zivote oslovila tato mudrost:
"Ked je ziak pripraveny, ucitel sa vzdy najde."
To vysvetluje, preco zo Standovho textu si rozni ludia vytiahnu rozne obrazy a jeho prispevok chapu uplne odlisne.

Musim povedat, ze po prvom precitani Standovho prispevku, som bol tiez trocha rozladeny. Vyznel mi pesimisticky. Ked som ho cital 3-ti krat uvedomil som si, ze vlastne ma pravdu (vysvetlim).

Je dobre, dufam, ze aj pre Andreau, ze sa tu nasiel aj takyto nazor, ci skusenost. Ja som si proste zo Standovho textu najprv zobral, ze fuuuha ako ju odpisal, ze aj tak sa napije a marna snaha. Nasledne mi z toho ale vyslo, ze uz sme jej skutocne pomohli dost a viac uz "nema" zmysel. Vsetci sa snazime Andreu podporit, ale

JE TO SKUTOCNE LEN NA NEJ !

Je dobre, ze Stando jej ukazal aj druhu stranu barikady. Ona sama sa musi rozhodnut a konat .

Je proste v stadiu (z roznych dovodov), kedy by chcela prestat pit a veri, ze to dokaze sama. Zrejme podobne ako som to videl ja, ci iny, ktorym sa to podarilo. Niekde som ale cital, ze takych je len 5%.

Ak sa jej to nepodari samej, ma aj inu moznost.

Pekny den a vikend vsetkym.

Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Este nikdy som na AA nevidela jedneho opiteho cloveka a to som ich uz presla vela. Co sa tyka mojej viery... Do kostola nechodim, zijem normalny zivot, o nabozenstve si myslim svoje... Ale tak to chodi, ze vela ludi odsudi nieco, o com nic nevie. Kazdy si moze najst svoju cestu k vytriezveniu. Bohuzial vidim okolo seba stale dost ludi, ktori chcu byt triezvy "svojou silou, pevnou volou" a stale padaju a padaju... Pred dvomi tyzdnami zomrel jeden moj znamy, mal len 31 rokov, pil od 20-tich... Cirhoza... Do posledneho dna, kym ho nehospitalizovali, pil. Akukolvek pomoc vcetne AA odmietal. Poznam aj par ludi, ktori nasilu nepiju a trapia sa. Cele dni sa iba snazia byt triezvi a ked sa im nieco zle prihodi, musia velmi bojovat, aby sa nenapili. Aj to je smutne, ze zivot iba prezivaju. Ale tito aspon ziju, len ktovie ako dlho, kym nepride zase problem. V kazdom pripade si myslim, ze je to vzdy na cloveku, aku formu liecby si vyberie. Citam tu prispevky, ktore sa stale opakuju dokola. Dovodom je, ze stale skusame, skusame a skusame. Sily nam ubudaju a len silnejsi to nakoniec zvladnu bez pomoci. A druhy lepsi pripad su ti, ktori nakoniec pomoc vyhladaju, prijmu. Ci uz liecenie, psychiatra, psychologa, AA, Antabus. Ja som nebola ina. Tiez mi trvalo veeeelmi dlho, kym som nieco nasla.
Prajem nam vsetkym, co najviac odvahy a odhodlania!
sad

Ahoj, šťastně slavím další den bez alkoholu. Doufám, že to zvládnu a s každým dnem jsem šťastnější a šťastnější. Uvědomila jsem si, že pokud jsem se opíjela, od rána mi bylo blbě, pak jsem měla výčitky svědomí, celý den se mé myšlenky točily jen kolem chlastu jestli jo nebo ne a proč. Potom večer jsem zvedla sklenku a pak bylo super, ale jenom po první a druhé sklence, a pak už se to vše rozmazávalo a potom už nic - tma. Takže jsem si spočítala, že jsem vlastně šťastná jenom asi tak necelou hodinu každý den, pokud trvá opojení tou první a druhou sklínkou toho hnusného vína. To je opravdu šílené. Děkuju všem za příspěvky na tento web. Četla jsem i pár namířených proti AA. I když jsem tam nebyla myslím si, že dělají super práci. Pokud někdo pomůže i jednomu člověku od alkoholu zaslouží uznání. Stejně jako všichni, kdo s tím přestali.
andrea
Junior Boarder
graphgraph

Ahoj.Držím ti palce..ale nezapomen, dábel nikdy nespí !
PetrCh

Jinak co se týče mně nebudu si tu hrát na hrdinu. Vím, že jsem na začátku, nevím jestli se to nějak nezvrtne. Pokud člověk pije je mi jasné, že pár dní abstinence není nic v tom smyslu, že do toho znovu nespadne. Ale já prostě slavím každý den se strašným vděkem. Kdo se takovým způsobem neopíjel tak to asi nepochopí co znamená jeden den bez alkoholu. Ale já jsem nikdy nebyla šťastnější než v těchto dnech. I když bych byla ještě moc moc šťastnější kdybych o chlastu nepřemýšlela vůbec. Myslíte, že se toho dočkám? Díky moc všem
andrea
Junior Boarder
graphgraph

PetrCh napsal:
Ahoj.Držím ti palce..ale nezapomen, dábel nikdy nespí !

ďábel neexistuje jenom lidská hloupost a já jsem se v tomto ohledu opravdu vyznamenala jinak děkuju moc za rady ohledně "suchého domu" dneska jsem měla tendence při návratu z práce se "odměnit" za zvláště těžký den a zajít jen tak "pro něco" do obchodu. Naštěstí mi bylo jasné co by nakonec v tom košíku skončilo tak jsem zamířila přímo domů. Teď si pustím nějaký film a jdu spát.
andrea
Junior Boarder
graphgraph

U alkoholika pití není hloupost, je to vrozená nemoc, tak na 60%.A stačí dost málo ke zničení .
Liba

Liba napsal:
Natalie, soudíš něco, co jsi za jednu návštěvu nemohla pochopit.Můžeš mně napsat, kde jsi byla na AA, a bylo tam plno opilých??Nevěřím Ti.Toto společenství uznávají daleko lepší, chytřejší odborníci, než jsi Ty a Tobě podobní.Zachránilo tisíce lidí, zadarmo, jen tak.Spíše si myslím, že přestat úplně pít nechceš, hledáš důvody, výmluvy.Najdi v sobě trochu pokory, ber alkoholismus vážně, hrneš se do pekla.

prosím? Proč bych nechtěla pít? já nepiju a chodím na kliniku Eset k protialkoholní terapeutce(také je zadarmo) Ta mi i řekla, že AAčka opravdu nejsou pro každého a sama s nimi nemá dobré zkušenosti. To je fakt. Terapeutka mi vyhovuje, je to příjemná paní, se kterou si mám co říct i mimo téma alkohol.

Píšeš, že hledám důvody a výmluvy....mohu se zeptat jaké výmluvy a důvody? Je snad chození na terapie, abstinence, suchý dům, přiznání alkoholismu všem včetně v zaměstnání, otevřené mluvení o alkoholismu a nulový craving málo? Myslím si, že to vše a to, že to v sobě mám zpracované je mnohem důležitější než jít na AA a necítit se tam dobře.
Natálie

a nevím, jestli píšu svahilsky nebo co:)) ale: nepiju 7 měsíců, ani kapku a za posledních 6 měsíců jsem neměla ani jednou(opravdu ani jednou) chuť se napít. Přesto nadále chodím ke své terapeutce, i kdybychom si tam měly povídat o golfu, tak tam prostě chodím a chodit budu, abych byla stále v kontaktu se svou nemocí. Myslím si, že pro to, abych žila nadále tak jako posledních 6 měsíců, dělám všechny správné věci. Je mi prostě moc fajn. Přeju Vám všem to samé!

Andreo, držím Ti pěsti a věřím Ti!
Natálie

Stránka: 1...33343536373839...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter