Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...34353637383940...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 10 měsíce  
Natálie napsal:
a nevím, jestli píšu svahilsky nebo co:)) ale: nepiju 7 měsíců, ani kapku a za posledních 6 měsíců jsem neměla ani jednou(opravdu ani jednou) chuť se napít. Přesto nadále chodím ke své terapeutce, i kdybychom si tam měly povídat o golfu, tak tam prostě chodím a chodit budu, abych byla stále v kontaktu se svou nemocí. Myslím si, že pro to, abych žila nadále tak jako posledních 6 měsíců, dělám všechny správné věci. Je mi prostě moc fajn. Přeju Vám všem to samé!

Andreo, držím Ti pěsti a věřím Ti!

Gratuluju k úspěchu, taky bych už chtěla být ve stadiu nemín chuť na alkohol:-) Moc děkuji za podporu, moc to pro mně v těchto dnech znamená děkuji všem. Jinak začínám další střízlivý den. Venku je krásně pujdu se projít. To jsem donedávna vůbec neviděla.
andrea
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahojte,

dnes pre kratkost casu strucne .

Dennik: Nepijem 4 mesiace a jeden tyzden.

Cez vikend som bol na akcii, kde sa oslavovalo vo velkom.
Mal som moznost vidiet vsetky typy pitia a poviem vam, ze druhy den rano, som bol zrejme jediny, kto oslavoval .

Andrea, drzim palce. Mozem z mojej kratkej skusenosti povedat, ze s pribudajucim casom to s tou chutou na alkohol bude len a len lepsie, t.j. budes cim dalej tym menej nan mysliet.

Pekny tyzden vsetkym.

Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Marek napsal:
Ahojte,

dnes pre kratkost casu strucne .

Dennik: Nepijem 4 mesiace a jeden tyzden.

Cez vikend som bol na akcii, kde sa oslavovalo vo velkom.
Mal som moznost vidiet vsetky typy pitia a poviem vam, ze druhy den rano, som bol zrejme jediny, kto oslavoval .

Andrea, drzim palce. Mozem z mojej kratkej skusenosti povedat, ze s pribudajucim casom to s tou chutou na alkohol bude len a len lepsie, t.j. budes cim dalej tym menej nan mysliet.

Pekny tyzden vsetkym.

Marek

Ahoj, hlásím, že stále nepiju Dokonce jsem se včera zůčastnila grilovačky s hektolitry pití kam jen oko dohlédlo Hned na začátku jsem všechny informovala, že beru antibiotika, což sice není pravda, ale lepší malá lež, než se opít taky dneska ráno asi jako jediná oslavuju
andrea
Junior Boarder
graphgraph

Ahoj, párkrát jsem četla příspěvky z této rubriky a moc mě to pomohlo si některé věci si uvědomit.
I dříve, v průběhu let jsem se ráda napila, ale nikdy mě nenapadlo to nějak řešit. Sama vím co jsem tím tenkrát řešila a i když je má životní situace v této době úplně jiná a stabilní, toho nelituju. Samotné se mi podařilo dostat ze dna /nemyslím jen alkoholového/, ale zapomenout nelze. Ale s tím se mi nechce rozepisovat /je to na dlouho a ani to nic neřeší/.
Nyní, o několik let později mám skvělého manžela, který pije, tak dvakrát ročně a dvě malé děti.
Dříve jsem byla jsem dlouholetá kuřačka a musím smutně říct, že jsem se úplně cigaret nedokázala vzdát ani v těhotenství. Až když se mi narodilo moje druhé dítě, které jsem chtěla delší dobu kojit. Kouřila jsem od 13 let a končila jsem po 16 letech kouření.
Teď je to rok a třičtvrtě co nekouřím, ale asi určitě jsem začla víc pít. Když jsem přestala kouřit, tak mi dělalo velké problémy ze sebe ten každodení stres nějak dostat, nebo se uklidnit a tak vznikly moje pátky s lahví vína, když děti spali a manžel dělá hlavně víkendy, takže takové víkendy s flaškou.
Ale posledních několik měsíců musím konstatovat, že z pátků jsou i všední dny a kolikrát to byly i týdny. Sice jsem nikdy nepila přes den, pouze až když děti spali a manžel byl v práci, ale bylo to denně a unavená jsem další den byla stejně. K tomu ještě pracuju z domova, tak mi pak moc energie na nic nezbívalo.
Proto bych ráda přestala navždy pít, ale zatím se mi to úplně nedaří.
Vydržím maximálně 7 dní a pak automaticky jdu pro víno a takhle funguju už několik týdnů.
Já pořád moc cítím, že bych chtěla přestat navždy, ale pak příjde pátek, děti jsou spát, manžel do práce a jdu do večerky, kterou máme ve vchodě pro víno.
Tak mě napadlo, že kdybych tu našla nějakého "spojence" který o tom mém problému ví, že by mi to v mém odhodlání přestat pít pomohlo.
Apolena

Potřebuješ víc, než spojence.Odbornou radu, protože ty dvě závislosti nezvládneš najednou.Kouření jsi vyměnila za alkohol, a za co vyměníš pití???Pozor.
Liba

Apolena napsal:
Ahoj, párkrát jsem četla příspěvky z této rubriky a moc mě to pomohlo si některé věci si uvědomit.
I dříve, v průběhu let jsem se ráda napila, ale nikdy mě nenapadlo to nějak řešit. Sama vím co jsem tím tenkrát řešila a i když je má životní situace v této době úplně jiná a stabilní, toho nelituju. Samotné se mi podařilo dostat ze dna /nemyslím jen alkoholového/, ale zapomenout nelze. Ale s tím se mi nechce rozepisovat /je to na dlouho a ani to nic neřeší/.
Nyní, o několik let později mám skvělého manžela, který pije, tak dvakrát ročně a dvě malé děti.
Dříve jsem byla jsem dlouholetá kuřačka a musím smutně říct, že jsem se úplně cigaret nedokázala vzdát ani v těhotenství. Až když se mi narodilo moje druhé dítě, které jsem chtěla delší dobu kojit. Kouřila jsem od 13 let a končila jsem po 16 letech kouření.
Teď je to rok a třičtvrtě co nekouřím, ale asi určitě jsem začla víc pít. Když jsem přestala kouřit, tak mi dělalo velké problémy ze sebe ten každodení stres nějak dostat, nebo se uklidnit a tak vznikly moje pátky s lahví vína, když děti spali a manžel dělá hlavně víkendy, takže takové víkendy s flaškou.
Ale posledních několik měsíců musím konstatovat, že z pátků jsou i všední dny a kolikrát to byly i týdny. Sice jsem nikdy nepila přes den, pouze až když děti spali a manžel byl v práci, ale bylo to denně a unavená jsem další den byla stejně. K tomu ještě pracuju z domova, tak mi pak moc energie na nic nezbívalo.
Proto bych ráda přestala navždy pít, ale zatím se mi to úplně nedaří.
Vydržím maximálně 7 dní a pak automaticky jdu pro víno a takhle funguju už několik týdnů.
Já pořád moc cítím, že bych chtěla přestat navždy, ale pak příjde pátek, děti jsou spát, manžel do práce a jdu do večerky, kterou máme ve vchodě pro víno.
Tak mě napadlo, že kdybych tu našla nějakého "spojence" který o tom mém problému ví, že by mi to v mém odhodlání přestat pít pomohlo.

já jsem pít přestala. Jak jsem tu už psala, rozhodla jsem se a zatím to držím. Ale chce to to rozhodnutí. Já jsem tím taky řešila stres, pak se z toho stala taková pěkná rutinka Prostě to zkus slíbit sama sobě, že to tahle dál nechceš a hotovo. Ale jednoduché to není.
andrea
Junior Boarder
graphgraph

Tak se zase hlásím s jedním dotazem. Zažil někdo z vás ten věhlasný "delirium tremens"? Teď jsem se dočetla, že se to dostavuje, když tělo "náhle vystřízliví". To jsem nevěděla, myslela jsem, že je to nějaký stav v extrémní opilosti. Je možné, že když cca deset dní nepiju a před tím jsem pila tak skoro flašku vína buď obden, nebo někdy i každý den, že by se mi to objevilo? Mám z toho docela strach díky.
andrea
Junior Boarder
graphgraph

Já jsem to zažila a kdyby to na tebe šlo, tak to poznáš. Já viděla lézt brouky po stěnách, před očima se mi na zdi objevovaly nápisy, slyšela jsem hlasy, nadávaly mi...

Pak mě odvezli do PL, a tam si pamatuju jen jeden den a kolaps. Najednou jsem o sobě nevěděla...a zdál se mi šíleně živý sen, který pro mě byl realita. Víc si nepamatuju, ale prý jsem nadávala, počítala žaluzie na okně a podle toho říkala kolik měsíců mi zbývá do konce života.
Kat

ja mela psychoticke bludy, prevezli me do Bohnic a tam jsem diky praskum a injekci mela jeste vetsi a bala se o zivot. pamatuji si ze nejak po trech dnech nepiti to zaclo, pronasledovani, audio i vizualni bludy, no radej uz nevzpominat a diky Bohu ze jsem to vubec vsechno prezila
Jessie
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Narozeniny: 01/01
Poslední úprava: 21/06/2013 23:47 Provedl: Jessie.

Já taky, říkali mi to i doktoři. A teď se bojím, že to přijde znova. Ale snad jo, liju do sebe vodu at se vyhnu dehydraci a snažím se jíst.

Před tím rokem jsem poslední týden pití vůbec nejedla a nebyla se pak schopná napít ani vody, hned jsem ji vyzvracela.

Takže to, že nejsem v takovém stavu považuju za dobré znamení.
Kat

Stránka: 1...34353637383940...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter