Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...36373839404142...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 10 měsíce  
Tak se naštvi konečně na ten chlast, a schválně nepij!!!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Já bych neradila naštvat se...spíš ho ignorovat

nejde o nějaký boj s alkoholem, ale spíš o akceptování toho, že je, ale že nemá se mnou nic společného

ale ta suchá domácnost by být měla, nemít ho ani na očích, nedráždit to v sobě zbytečně, prostě na něj vůbec nemyslet a to s vizuálním kontaktem nejde....mě psycholožka radila na začátku ani neprocházet v obchodě kolem regálů s alkoholem, reklamu na alkohol přepnout....a nejspíš i to pomohlo...prostě jsem dělala jako by ani neexistoval a tak jsem "oblbla" svůj mozek, svůj původně alkoholický mozek
Natálie

Děkuji za rady, mně by hlavně bylo líto těch dní co jsem vydržela nepít, kdybych se napila. Takový boj a na nic. Ne za žádnou cenu se nenapiju dělám místo toho jiné věci a hotovo. Prostě tu alkohol je, ale je to droga jako každá jiná. A ze zkušeností ze svého okolí vím, že dokáže napáchat pěkné paseky, i když člověk závislý není. Jeden známý si dal dvě piva, sedl za volant, neudělal nic, jen ho zastavili na dechovou zkoušku. Dostal zákaz řízení na rok a pokutu dvacet tisíc. Jeden můj vzdálený příbuzný při návratu z pohostinství spad na schodech, bouchl hlavou o rantl a po dvou dnech v nemocnici zemřel na krvácení do mozku. Jestli byl alkoholik nedokážu posoudit moc jsme se nestýkali. Takže nevím proč jsem vůbec pila, naštěstí asi ne tolik abych si nedokázala říct dost. A právě proto si říkám, děkuji tohle nechci. A děkuji za vaši pomoc. Je to fakt sviňstvo a ještě k tomu legální
andrea
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Víte co bylo pro některé lidi z mého okolí šokující? Že ode mě jakožto alkoholika slyšeli větu:"Přála bych si, aby alkohol vůbec neexistoval."

Někteří lidé, co nemají tu vlastní zkušenost si představují, že alkoholik je ten, kdo tu svou drogu miluje a miluje ji tak, že se jí nedokáže vzdát. Přitom to tak vůbec není, tu drogu nesnášíme, přáli bychom aby vůbec nebyla...a pak se s tím smíříme, že holt vymazat z povrchu zemského nejde, je tady a bude tady ale je třeba vedle ní žít smířeně s tím, že nás se netýká, že v naší realitě vůbec nefiguruje.
Natálie

Někomu alkohol chutná, popije si, někoho i uzdravuje,léčí.Já jsem alkoholička, mně zabije.A je na mně, co si vyberu, žít, nebo umřít.A mně pomohlo to, že jsem se fakt naštvala na ten chlast, nechci se nechat zničit.
Liba

Liba napsal:
Někomu alkohol chutná, popije si, někoho i uzdravuje,léčí.Já jsem alkoholička, mně zabije.A je na mně, co si vyberu, žít, nebo umřít.A mně pomohlo to, že jsem se fakt naštvala na ten chlast, nechci se nechat zničit.

Přesně to si říkám on nade mnou nevyhraje, nedopustím to!!!!
andrea
Junior Boarder
graphgraph

Ahojte,

na chvilku som sa odmlcal, lebo som bol na dovolenke s rodinou a priatelmi (parada ).

Bola to moja prva dovolenka, kedy som nepil, aj napriek all inclusive a poviem vam, ze to bolo super. Podlahol som (dobrovolne/nedobrovolne) jeden vecer v kaviarni/bare, kedy mi casnik oznamil, ze nemaju nealkoholicke pivo, tak som si dal jedno male (corona). Dnes by som volil inu alternativu . V tom momente ma ina alternativa nenapadla (rozne okolnosti). Kazdopadne to so mnou nezamavalo a idem dalej.

11.7.2013 to bude 5 mesiacov bez alkoholu.

Pekny den a tyzden vsetkym.

Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Marku, to je fajn, ale neměl sis dát ani to jedno malé pivko, já bych z toho měla opravdu špatný pocit, malé pivo bych brala jako selhání:/

Já to mám tak, že když jsem si nedávno objednala v kavárně dort s jahodama, měla jsem na něj vážně šílenou chuť, ale po prvním soustu jsem v tom těstu cítila, že tam nejspíš je nějaký likér...dort jsem nechala dortem a už se ho ani nedotkla...nedávám si ani parfém přímo na kůži...prostě z toho mám až posvátný respekt a beru to tak, že opravdu ani přičichnout ke špuntu...

Jinak já budu mít tento měsíc 8 měsíců...dnes zrovna jsem byla u terapeutky, ptala se mě jak je to dlouho a musela jsem si to spočítat...běžně na to ani nemyslím.

Taky jsem zjistila, že přede mnou může stát láhev chlastu a mě to ani trochu nerozhodí, prostě jako kdyby tam ležela třeba stříkačka s drogou, taky by mě ani nenapadlo, že bych si dala.
Natálie

Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 9 měsíce  
Ahojte,

tak si znacim do dennika dalsi tyzden bez alkoholu.

ohladom dovolenky:
ja to neberiem ako zlyhanie. nic to vo mne nevyvolalo. viem, ze som mozno nemusel, ale mam skusenost, z ktorej som sa poucil.
proste som si posedel s kamaratmi a idem dalej.
inak na alkohol si uz vobec nespomeniem, ani na to, ze by som si kupil. jedine, kde sa s nim stretavam su "akcie", kde vsetci okolo mna piju. sem tam ma este lamu, ale uz sa to postupne vytraca . drzim sa a uz to nie je v mojej hlave problem. mam ho vyrieseny. verim, ze navzdy .

Pekny den a tyzden vsetkym.

Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 9 měsíce  
Ahojte,

reportujem dalsi tyzden bez alkoholu.

Prajem vsetkym pekny a uspesny tyzden.

Marek
Marek
Junior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...36373839404142...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter