Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...44454647484950...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 12 měsíce  
Děkuju za rady. Podívám se na to. jen mám obavu, že jsem příliš pragmatický a racionální člověk, věci o kterých píšeš mě zajímají, ale spíš jako zajímavost, stejně tak otázky víry a Boha. Ale je to hezké, co píšeš. Bohužel se neumím pro tyhle věci nadchnout, ono to taky souvisí s tím alkoholem, který zpočátku přinášel uvolnění a svým způsobem jiný pohled na svět.
Ed

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 12 měsíce  
Můžeš to zvládnout jen s hodně silnou vůlí, jinak se znovu napiješ... Bohužel!
Ebeline

Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 11 měsíce  
Ede, uvolni se, připadáš mně jako v křeči, smutný.Vždyť máš kde bydlet, máš co jíst, jsi zdravý, a ještě tolik dalších věcí, z čeho můžeš mít radost.
Liba

Líbo, na to je jenoduché vysvětlení, chodím sem, když mám depku. Ono to taky souvisí s tím alkoholismem, zpočátku mi pomáhal, pak to zhoršoval k nesnesení.
Ed

Mně dokonce lékař doporučil alkohol místo prášků na spaní, když jsem vyhořela.Chvilku pomáhal, pak začalo být zle.Znám to velice dobře.A zajdi i když bude dobře, napiš i radostnou zprávičku, zasloužíme si to, ne?Měj se, směj se.
Liba

Ede sklony k depresím,či vysoké euforii,strachu,úzkostem,či smutku alkoholici převážně mívají,když se jim podaří přestat pít.My jsme si totiž CHEMICKOU CESTOU NÁLADU DĚLALI SAMI A náš mozek přestal fungovat tak jako dřív.Narušili jsme ho tím sami.Bohužel já jsem se musela smířit s tím,že léky na psychiku možná budu muset pravidelně užívat do konce svého života.A můžu být vděčná tomu,že nějaké jsou.
Jana Mertosová

Všem ženám Všechno nejlepší!!!
Karel Preisler
preisler-karel@seznam.cz
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Místo: Brno, Jubilejní 23 62000 Narozeniny: 05/10

za ženy a také za sebe děkuji.I když MDŽ jsem nikdy nebrala jako nějaký svátek.Bylo na něj hodně opilých mužů ke kterým pravidelně patřil i ten můj,který zastával hodně funkcí,kdy každá mu dávala příležitost ale důvod pít.
Jana Mertosová

Ahoj. Trošku jsem se opozdil...
Představ si Ego jako jako človíčka, kterého si vyhnala z domu. Žije na ulici a chová se podle toho. Díky tomu má různé vlastnosti. Je vzpurný, arogantní, vzteklý, ale i bázlivý, ustrašený. Krade, je mocichtivý ale i milý a pozorný...Zkrátka jako na ulici.
No a teď, abys nabyla celistvosti, zdraví a štěstí, potřebuješ aby se Ego vrátilo domů. A ono moc chce! Ale má stále ty návyky z ulice! Proto jediná možnost je Ego vychovávat...jako malé dítě. Ego je nesmírně kreativní a chytré, občas utíká zpět na ulici. potřebuje proto péči a Lásku.
Ego sídlí v limbické(emoční) části mozku. Má svůj rozum.
Proto si pořád myslíme, že jsme moudří, že už víme všechno, jsme mistři světa.
Pokud používáme tento rozum, který se vyvíjí pouze ze zkušeností a našeho přesvědčení, nemůžeme nic změnit a jsme zacyklení v kruhu.
Pokud se naučíme používat mysl(neokortex) náš vývoj je raketový(Mozart, Einstein, Tesla)
Výchova Ega + spojení s myslí= pocity - Láska, štěstí,zdraví hojnost
Nevychované Ego + rozum = emoce - výkyvy emocí radost, vášeň/hněv,zlost, deprese, nemoc(závislost...)
Standa
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
standa_t.

Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 8 měsíce  
Hezký den přeji,chci se optat jestli jste již zvládla svoji situaci s alkoholem?Já si totiž uvědomila svůj problém a chci ho vyřešit sama a nevím jak.Díky za odpovědˇ.
Lenka

Stránka: 1...44454647484950...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter