Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...105106107108109110111...195
Dolů
Téma: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre
**
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 8 rok, 8 měsíce  
Zdeno, píšeš:...Prečo?Kto mi bude platiť byt,hypotéku.Musím sa trápiť sám a chodiť hlavne do práce.Nepiť ,práca sa vždy nájde.Ako dopadnem?je to vo hviezdach......

Zdeno,

keď už raz zatrepeš krpcami a oblečieš si drevené pyžamo, vtedy už nebude žiadne "déjà vu", "jamais vu" ani "prèsque vu".

Dokonca nebude už trápenie, obavy, bolesť ani ľútosť.

Alebo poznáš vo svojom okolí žijúcu a hovoriacu "zombie", okrem seba?

(...a halucinujúcich spolupijanov.)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

JA...potácam sa v dvoch svetoch.Mozog nie je hlúpy...ani tento svet nie je jediný...vesmír.Má začiatok a koniec.Čo je skutočnosť?Keđ snívam,preźívam to ako realitu..prečo?je to sen..no vtedy nie je.Alkohol stimuluje mozog...no pýta si cenu...dušu.No dosť filozofie- len uvažujem.myslieť je zábavné..ak je čím
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

Ladisu, nakonec nenastupuji, ještě bude "veselo" zkusím to doma, budu to sem psát, vím, že to nebude sranda, ale jdu do toho, pokud to nedám, tak léčebna může přijít kdykoliv.

JaniK, díky za dotaz. Už jsem to tady někde psal, já do toho spadnul tak nějak nevědomky - MUDr. mi napsal Neurol se slovy, dejte si jeden večer před spaním, pak dva a tak dále ... po tolika letech jsem pěkně v zádeli a musím z toho vybruslit sám za sebe. Ale k Tvému dotazu. Neurol se zpočátku zvládá špatně, u mne to byla ospalost, otupělost, ztráta chuti na cokoliv (myšleno aktivity, koníčky) ... pak si zvykneš a přijde Ti, že stojíš na místě a tolik Ti toho uteklo. Nechci "brečet" a proto do toho jdu na tvrdo, budu bojovat sám se sebou, ale chci změnu, chci úlevu a především se chci vrátit zpět, kde jsem byl předtím, než jsem začal užívat, původně na špatný spánek, jaký já jsem kikot, že jsem jim to žral ... no dnes je to jedno, je to za mnou. Co je přede mnou - je lepší budoucnost, chci se změnit k lepšímu, mám výčitky, že jsem dost věcí prospal, pro*ebal a zanedbal, tomu je konec. Je dost možné(aspoň mě tím všichni děsí), že dostanu od "absťáku" pěkně přes prsty a že to nedám. Mno, to je jeden z důvodů, roč to sem i napíšu. Jsou tady lidé, kteří mi otevřeli oči a jsou tady lidé se kterými jsem v kontaktu a snaží se mi radit, poradit a odkazovat co a jak. Toho si vážím, takže určitě i já jako "nováček" si své zkušenosti nenechám pro sebe ať už slouží, jako motivace a nebo jako odstrašující příklad před tímto svinstvem. Z toho bych Ti rád doporučil s tím NEexperimentovat a vyhnout se tomu, navíc v kombinaci s alkoholem je to do budoucna pro uživatele velká hrozba a riziko rozvoje úzkostných a depresivních epizod, nejsem lékař, ale dost o tom vím a navíc v tom sám "jedu" dost dlouho. Člověk po tom akorát "tupí" a já nechci skončit tupý , to asi nikdo.
DavidN
Expert Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Czech Rep. Narozeniny: 03/27
Svět patří těm, co se neposerou.

Davide.. já to teď vůbec nekombinuji s alkoholem, jen mne zajímá, jak se můžu dostat do téhle závislosti- vždyť ten Neurol aspoň mně tedy nepřináší nějaké výrazné požitky - jen mne uklidní a udělá ze mne na pár hodin někoho jinýho... klidného člověka bez emocí - nemám to ráda, ale mi prostě občas nic jinýho nezbude - další varianta je flaška, a to nechci- v alkoholu se vyznám celkem už. Ale ten prášek mne děsí. MUdr. říkala, že zabere skvěle - příležitostně. Může se to opravdu tak zvrhnout, že se bez něj neobejdu i v běžných situacích??
JanaK
Gold Boarder
graphgraph

zdenek napsal:
JA...potácam sa v dvoch svetoch.Mozog nie je hlúpy...ani tento svet nie je jediný...vesmír.Má začiatok a koniec.Čo je skutočnosť?Keđ snívam,preźívam to ako realitu..prečo?je to sen..no vtedy nie je.
"Alkohol stimuluje mozog...no pýta si cenu"...dušu.No dosť filozofie- len uvažujem.myslieť je zábavné..ak je čím

Žiješ ale v tomto svete, kde alkohol dokáže mozog úplne atrofovať!
(Mozog zmäkne, čo je konečná → už iba vegetuješ. Chceš dožívať niekde v ústave ako rastlina?)

Fantáziu rozpoznáš od alkoholických halucinóz.

Z ilúzií, vízií, predstáv, bludov a preludov nevyžiješ ani neprežiješ. Tadiaľ triezva cesta nevedie.

Tie halušky a sny možno dobre predáš v krčme alebo filmárom.
Ale triezvy svet je o skutočnom živote.
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

KATKA drž sa.Čas hrá pre nás...Každý deň bez alko je výhra.Idem spať,ráno do práce,tak nech som v poho.Myslím.na Teba a dáme to.Viem to!Pekné sníčky Kaťuša.Napíšeme si ešte..ako sa nám darí...s démonom.
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

JanaK napsal:
Davide.. já to teď vůbec nekombinuji s alkoholem, jen mne zajímá, jak se můžu dostat do téhle závislosti- vždyť ten Neurol aspoň mně tedy nepřináší nějaké výrazné požitky - jen mne uklidní a udělá ze mne na pár hodin někoho jinýho... klidného člověka bez emocí - nemám to ráda, ale mi prostě občas nic jinýho nezbude - další varianta je flaška, a to nechci- v alkoholu se vyznám celkem už. Ale ten prášek mne děsí. MUdr. říkala, že zabere skvěle - příležitostně. Může se to opravdu tak zvrhnout, že se bez něj neobejdu i v běžných situacích??

Aha, tak pardon, špatně jsem to pochopil. No, v zásadě ... mě také nepřináší požitky, ale já jsem dost impulsivní, respektive aktivní a spánek pro mě začal být problém, najednou jsem téměř nespal a to mě málem položilo. Takže tím to začalo až se z toho stal "denní rituál", abys to pochopila přesně, tak jsem si jej měl dávat každý večer před spaním až se z toho stal zvyk. Ale to, jestli se bez něj neobejdeš, to Ti asi lépe napíšu až budu mít boj s tímto svinstvem za sebou, neboť teď nevím, jak na to organismus zareaguje. Nicméně doufám, že já se bez něj do budoucna obejdu. Obecně mám takové informace, že Neurol by se měl užívat v řádu týdnů, maximálně měsíc, jinak vzniká závislost. Ale to mám jen od odborníků mimo psychiatrické prostředí, kdy jsem se začal zabývat tím, proč jsem na tom závislý.

A ještě k tomu, co jsi psala ... "klidného člověka bez emocí" ... tohle mě děsí, k tomu jsem musel dojít, abych si přiznal, že je něco špatně, dost špatně.
DavidN
Expert Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Czech Rep. Narozeniny: 03/27
Svět patří těm, co se neposerou.

Davide, dík za info. Pokud ti to doktor napsal "na spaní", je to blb. Na spaní jsou proboha jiné prášky, když už teda..
Se spánkem mám problémy taky - dlouhodobé. Usnu bez problémů - pár stran knížky a v deset večer spím, ale budím se, maximálně naspím tak 6 hodin v tahu, což nestačí. Nemyslím, že to už teď po skoro pětiměsíční abstinenci má něco společnýho s pitím. Ale strašně mi to vadí. Jsem pak celý den nepoužitelná. Budím se třeba po dvou hodinách, pak zas usnu... na prd. Doktorka mi napsala Zolpidem, ale nefunguje, jen jsem druhej den oblblá až do odpoledne. Nefunguje mi ani ten Neurol ..zkusila jsem si vzít půlku tbl ve tři ráno - sic jsem usnula, ale ten další den... nenávidím to. Zcela chápu, že kvůli spánku je člověk ochoten udělat cokoli - já zkoušela bylinky a tak - taky na nic. Takže jsem se smířila - v deset usnu, vzbudím se ve tři čtyři ráno a pak tak dvě hodiny čtu, kouřím.. a pak usnu zas na dvě hoďky.
Jeto nepříjemné -ale možná mne budí absťák na cigaretu - jsem dost silný kuřák.
Nenapsal jsi, kolik toho bereš. Já třeba znám případ, kdy ten člověk požije denně 10 tbl. - pak je odvykání sám doma životu nebezpečné - zlatej chlast.
Ale mohlo by docela fungovat postupné snižování dávek - Neurol mne docela zajímá, tak jsem si našla na gůglu info, jak se tím lidi vypořádavají. Je to děs a navíc - na rozdíl od pití - je to individuální, každej reaguje jinak. Chlast je pořád stejnej u alkoholiků.. zde na foru je to jak přes kopírák - děsivé, ale tak nějak.. dá se to, když člověk chce. U toho Neurolu nevím... to bude horší.
Držím palce - ale pokud opravdu bereš už nějaké větší dávky, nevysaď to naráz - počti si předtím zkušenosti lidí jinde, fakt.
JanaK
Gold Boarder
graphgraph

Zdenek -nezlob se, ale když sem občas přijdu, vidím u tebe pořád totéž..plakání, jak jsi nemocen a tak. Ale to jsou tu všichni, každý je sám za sebe. Ty se vždy přilepíš na někoho - psycholožka, Katka a doufáš, že to vyřeší za tebe.
Léčebna ti nepomůže, pokud vím, byl jsi tam již několikrát.
To jsi si s tohoto fora nevzal vůbec nic? Včelař, Sochař, Ladis - poslední dobou, když se začteš, tak kdysi Helena, Kira...a já i třebas. A z léčeben?
Musíš si to .. přehodit v hlavě a prostě nepít. Sám .. stejně si v chlastu sám, překonáš absťák - týden a pak je to jen lepší.
Nečeká tě sice život jak v TV, budou problémy, depky..ale snesitelné a vše se řeší líp. Osamělý život? No a co, on je nakonec docela fajn - a pokud ne, střízliv si partnerku určitě najdeš.
Opravdu je to ve finále jednoduché - jde to, vidíš to tu, čteš to tu, ale stejně si naleješ - pořád dokola. Ano, craving je silný, ale jde překonat.. ale určitě ne brečením, jak jsi na tom špatně a požitím dalších... boroviček.
Musíš chtít sám za sebe, a ne kvůli Katce nebo moooc hezký psycholožce.
A ty tvoje psychostavy přejdou, jakmile přestaneš lejt, všechno přehodnotíš. Jen musíš chtít - ale dle tvých příspěvků se obávám, že tě to snad i baví a naplňuje - být ten chudák nemocnej.. přeci za to nemůžeš, když máš tu diagnozu ... můžeš, ano, my všichni zde s tím hodláme zatočit. Je to snad jediná nemoc, kterou lze vyléčit neb utlumit pracnou svépomocí.. ale to se ti asi nechce, že.
Promiň, ale štveš mne .. máš stejné a možná lepší podminky, než spoustu lidí zde .. a neděláš nic krom neustálých recidiv lití, plakání a obviňování čehokoli včetně vesmíru.
Se prober už ..
JanaK
Gold Boarder
graphgraph

Je zvláštne sa ohliadnuť späť, v mojom prípade zhruba 6 mesiacov, a zamyslieť sa - keď som si dával ten PRVÝ pohárik, tak som bol TRIEZVY. Nepoviem, keď už je človek rozbehnutý, je to zlé ale dá sa pochopiť že už nepremýšľa normálne. Ale ten prvý? Triezvy sa človek rozhodol ísť do obchodu. Triezvy vložil fľašu k nákupu. Triezvy s tým prišiel domov. Triezvy otvoril fľašu. Triezvy si nalial. Toľko možností zastaviť, zamyslieť sa, a vykašľať sa na to. A nič. Hlava triezva ale blbá. Zvláštne, že? Čo mi úplne preplo?

Ešte k finančným záväzkom - banky tu nie sú aby robili nachvál zle, treba komunikovať a určite sa bude dať niečo dohodnúť. Len určite nie niekam zaliezť a hovoriť si že dnes to riešiť nebudem. Dnes nebudem piť, nie že dnes nebudem nič robiť, nemýľme si to.
Žilinčan
triezvy od 23.3.2016
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Žilina Narozeniny: 02/07

Stránka: 1...105106107108109110111...195
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter