Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 8 rok, 8 měsíce
|
|
Jana K. Neviem kto sa tu na koho lepí..myslím ,že si slintala po Láďovi.Spoločná dovča a tak.hm?A liečebňa mi nepomôže..fíha aká si múdra.lepšia ako doktorka.Musíš byť veĺmi nepríjemná žena.Preber sa Ty...kto tu vypisoval,že serie na fórum a už nebude sem písať?TY!! Tak klídek.Nemá zmysel sa s Tebou baviť.Nezáleží mi na Tebe 
|
|
zdenek
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
V podstate máme tú najjednoduchšiu chorobu. Ale s vážnymi následkami na život. Stačí tak "málo" - nepiť. Ľahko sa to píše, ťažšie sa to spraví. Dobre ste to napísali obaja. Žilinčan, práve preto je dobré mať suchú domácnosť. V prípade cravingu kým sa oblečieš, dôjdeš do obchodu, kúpiš to, prídeš domov, otvoríš, naleješ, ubehne dlhý čas. A máš kopec času si to premyslieť, zvážiť následky. A Zdenovi len toľko, že sa musí naučiť zvládať tie cravingy. Je o tom dosť popísané na nete, tak si to treba nájsť. Je veľa spôsobov zvládania a musí sa naučiť v danej situácii ich používať. Možno by bolo pre neho dobré napísať sa výhody a nevýhody pitia. Čo získa abstinenciou a čo stratí pitím. A vycapiť si to niekde na viditeľné miesto na stenu doma, aby si to stále pripomínal. A keď bude mať chuť napiť sa, tak si to prečítať. A nevyhnutná je u Zdena suchá domácnosť. Tá musí byť podmienka. Zaujímalo by ma, či ju má.
|
|
|
|
|
|
|
Zdeno. To, že Ti na Janke nezáleží, myslím, že ona prežije. Horšie je, že Tebe nezáleží ani na sebe. Napísala len pravdu. Nemal si byť dnes v práci?
|
|
|
|
|
|
|
Krtek áno mal som byť.No stále sa klepem,tak som bol u obvodnej.Dala mi injekciu diazepamu .Jana K napísala pravdu?? Že závislosť je v podstate v poho..fakt?Prečo ľudia sa upijú,nechcú žiť..masochisti jedni.Prečo je úspešnosť liečby cca 30%..Videl si niekedy delírium tremens naživo?a komu smiem pisať ?aj to jej vadí...tí čo chlastajú sem nepíšu..sú v putike alebo doma potajomky.ja s tým bojujem aspoň.zatiaľ žiadna sláva..asi bude pozadie v psychike.možno depresie..neviem
|
|
zdenek
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Pro Zdenka,
Zdravím,
Zdenku a co antabus? Já nevím jak je to s ním na Slovensku.
Je mi jasný, že alkoholik musí chtít sám a kvůli sobě, ale Ty odmítáš léčebnu, sám to nedáváš, jdeš z pití do pití , mezitím injekce u mudr...pak máš občas psycho pokec u mudr ,absence v práci...
Suchá domácnost je opravdu ze začátku prioritou, já ji mám dodnes, i tak u nás nikdo kromě mě nepil.
Krtek má pravdu, než si rozmyslíš, že jdeš nakoupit , tak získáš čas, ale to je spíše už rada, pro Ty co doopravdy už s tím něco dělají. Já měla ze začátku k tomu i tu šaratici)))prostě jak přišlo bažení , tak jsem si lokla pár deci a už jsem se z domu nemohla hnout)))Získala jsem v začátku čas, měla jsem to místo studené sprchy, ta na mně zabírala zase opačně...To jsem, ale odbočila.
Třeba ten antabus nepřepiješ. Tonoucí se i stébla chytá, jak se říká, tak co zkusit i toto?
Třeba to bude pro Tebe odrazový můstek? Nadeje umírá poslední.
Potřebuješ chráněné zázemí do začátku a k tomu to ,že chceš přestat a kvůli sobě, ale Ty to chráněné zázemí nevytváříš a nechceš ho ani akceptovat v léčebně.-důvody jsem četla, to nechci rozebírat.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 23/08/2016 11:20 Provedl: Stopka.
|
|
|
|
Zdeno. Nič také, čo spomínaš, Janka nenapísala. Aspoň ja to tam nevidím. Treba vedieť nie len čítať, ale čítať s porozumením. Je pekné, že sa s Katkou podporujete navzájom, ale musíš to robiť pre seba. Píšte si, podporujte sa , choď k psychologičke ak Ti to pomáha, ale v konečnom dôsledku aj tak musíš abstinovať sám pre seba a za seba. Nikto to za Teba nespraví. V tomto MUSÍŠ byť egoista, sebec. Nedať si to vziať za každú cenu. Pre abstinenciu však MUSÍŠ niečo spraviť. Ona sama za Tebou nepríde. Uvedom si, že v Tvojom stave a situácii bez abstinovania nebude nič. Nenapísal si, či máš tu suchú domácnosť. To chcem vedieť. Ale pravdu.
|
|
|
|
|
|
|
Asi takto Zdeno. Mám už nejaké roky. 40-tka je dávno za mnou a zažil som toho veľa. Či som videl delírium? Videl so okrem delírka aj oveľa horšie stavy aj to aké má následky alkohol. Demencie, viem ako vyzerá Korzakova choroba, naliate brucha vodou, žltých z cirhózy pečene a kopec iného.
Prečo pozeráš na tých, čo pijú. Rob všetko preto, aby si patril medzi tých 30%.
|
|
|
|
|
|
|
ahojte ako tak pozeram ziva debata. AKo tu pise vacsina z nas kazdy sme tu sam za seba.
Stopka u nas sa antabus nepodava, viem,ze sa predpisuje tiapridal na zmiernenie trasu a abstinencnych priznakov a oxozepam. asi zalezi od lekara co predpise.
Krtek mas pravdu ten pohlad na delirium, jeho zaciatok a vsetko okolo toho je hrozny.
|
|
katarina
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Zdenko - bylo mi jasné, že se ti moje psaní nebude líbit. Ale že si vybereš pouze jedno slovo - dobře, měním "přilepení" za "fixaci".
A jen doufám, že mne nenávidíš natolik, že na každém dalším pití uvidíš nálepku rybky zajaté v tekutině a řekneš si, já jí to ukážu a já to dokážu!!!
A ano, čtu už jen občas (nedělá mi to moc dobře) a píšu, když je důvod - momentálne DavidN, předtím Ladis v lese - a teď i ty. Fakt doufám, že jsem tě hodně naštvala..
Co se týká dovči s Ladis, jasne, pojedem příští rok touto dobou - ale jedině střízlivý a snad už každý se svým partnerem. A máme cíl - rok a víc bez chlastu. a na rozdíl od tebe nepijem - pravda, Ladis kratší dobu než já a fakt se snažíme. Jde to.
Delírko osobně neznám, ale zde a jinde je celkem popsáno. Vím, že na Slovensku nelze získat Antabus - ale je to opravdu jen v hlavě každého z nás. Antabus je jen berlička - když chceš, vynecháš nebo přepiješ.
Suchá domácnost, jak tu píší ostatní, je základ. Zezačátku se mi fakt nechtělo jít x km pro vodku na nejbližší benzinku
Věř mi, v podstatě je záchrana vlastního života prostá - jen nepít. Jak již několikrát popsal Včelař.
Možná ještě musíš najít své dno a svůj les 
Já osobně už to "dno" hledat nechci a nebudu.
Ač mne nenávidíš, já ti budu i tak ty palce držet, ač tě tedy taky moc nemusím 
|
|
JanaK
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Zdenku,
tak Ti nezbývá nic jiného , než si plně přiznat v hlavě, ale i na duši , že jsi alkoholik , že se Ti začíná rýsovat životní etapa...a to upít se.
Do demence, nebo až k smrti...dále, že kontrolované pití pro alkoholika neexistuje, že to je cesta jenom ke kvartálnímu pití a pak krůček k dennímu pití.Nebo k "udržení plamínku" pro pozdější plně rozvinutého nekontrolovaného pití.
Nálsedně ty návštěvy mudr,absence v práci a nejaké injekce na uklidnění, üpřimně ,taky žádná "výhra".
Neporovnávat se , nehledat kdo měl delírko.
Začít jednat sám za sebe. Jinak skončíš jako bych skončila já, kdybych nejednala.
Nicméně taky nemám a nebudu mít nikdy vyhráno, to zde asi každý. Alkoholik na celý život, ale i tak mám výhráno, mám hezčí život))))
Popřemýšlej co uděláš.
Nechlastat je sice drill v počátku, ale chlatstat je taky, nechlastat to je lepší, to se pak časem zvolní. Budeš to zvládat čím dáll lépe, jenom začít a udržet kurs.
Je potřeba k tomu udělat zásadní kroky a to sám od sebe a pouze pro sebe.
Navrhni kroky, píš si je zde, dodržuje je.-(pouze návrh).
Nebo to utni a jdi do chráněného zázemí léčebny, nebo si ho cíleně doma vytvoř.
Jak psal JÁ-vymodeluj si vlastní triezvosť, vlastní střízlívost, abstinenci, nebo jak chceš.
Ale když nice neuděláš, tak ...sem třeba už časem ani nenapíšeš a to nemyslím ve zlém.
Uznej si prohru s alkoholem a nech ho být. A jednej pro sebe.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 23/08/2016 14:23 Provedl: Stopka.
|
|
|