Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 8 rok, 8 měsíce
|
|
Ale no tak mladý pán, neurážajte sa hneď. Láďa má pravdu. Myslel som to v dobrom. Napadlo ma to v súvislosti s tým, čo bolo pred necelými 3 týždňami. Ráno psychologička, večer borovička. Ale v poriadku. Rieš si svoj život ako vieš. Ale skopíroval som Ti jednu vetu z jedného článku o abstinencii:
"Slovenské a české materiály Anonymních alkoholiků varují před sebelítostí čili JUCH (Já Ubohý CHudáček)."
|
|
|
|
|
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - Před 8 rok, 8 měsíce
|
|
Tak zase po čase jsem přispěji, příspěvky čtu každý den,
ale co psát když den nepiji, a potom týden denně litr vodky.
Dnes klasika, probuzení cca. ve 3 hod., rychle na wc a vyzvracet se, na to jsem zvyklí, ale následně total křeč žaludku, padl jsem na záchodě a snad hodinu jsem se svíjel bolestí, to jsem ještě nikdy nezažil, a že jsem s chlastem zažil už dost, před půl rokem už zvracel i krev a stejně jsem vydržel nepít pár dní.
Ale dnes jsem si přál, abych co nejdřív umřel, co to bylo za bolest, tak podařilo se mi poté doplazit k ledničce a napít se mléka, sice jsem se ještě dvakrát pozvracel, ale teď už, docela ok, a proč to píši, aby ti co si to přečtou si nemysleli, že se rychle uchlastají, ne bude to bolestivé dlouhé umírání.
Takže dnes opět začínám první den bez chlastu, a už jsem i vylil tu decku vodky co mi zůstala ze včera a co jsem každé ráno používal jako vyprošťovák, abych mohl normálně fungovat, je to můj první alkohol co jsem v životě vylil,
sice se potím, třesu, ale nacpal jsem do sebe nějaké zelí, med,....., je sobota tak to nějak proležím, ...
|
|
Pepa
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Pepo 
Ja jsem asi taky nenapravitelna. Je to hrozny, clovek vi, te z toho nic dobryho nebude a stejne, vid? No tak jsme zas na zacatku... Preju Ti, at Ti je brzy lip a at vydrzis, sobe to preju taky, vsem tady. Sobotu uz taky prolezim. Vse mam hotove, venku hnusne, tak mi to ani neva 
|
|
|
|
|
|
|
Také přeji výdrž, Tobě, i ostatním, tak pročítám si deníky, spíš tedy občasníky, co jsem za posledních několik let napsal, a to jak pod vlivem, ale i střízlivý , a koukám co jsem vše zapomněl, není to radostné čtení 
|
|
Pepa
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Šantalka, píšeš:
..."Vse mam hotove, venku hnusne, tak mi to ani neva
Šantalka,
ja mám pohodičku a Slniečko.
(Ale hotové nemám ešte nič...)
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj všem,
dneska jak se tu na fóru psalo o rizikových místech, sem se tak zamyslel a přemýšlel, čemu bych se měl vyhnout, když jsem pil v hospodě následně pokračoval doma, jezdil pod vlivem a v práci ? tak tam se leje první liga 
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Pepo, já tady budu ze svou zkušeností už asi únavnej, ale nechápu proč nezkusíš Antabus.
Každý odborník ti zaručí, že, když se napiješ na Antabus, bude ti dokonce ještě hůř než teď, ale, že to-nejspíš dokonce přežiješ!
Antabus se bere 2 x týdně než se celkem spolehlivě neproabstinuješ do údobí, kdy už je mysl klidnější a tím i život klidnější a můžeš si další kroky líp rozvážit.
Anebo proč ne do léčebny?
Dee tu mockrát popisoval, že to pro něj bylo základní a že mu až v léčebně zcvaklo.
Láďa popisuje pobyt tam úplně realisticky a i když třeba potom uklouz, nemůžu psát za Láďu, ale nejspíš mu poznatky z léčebny pomohly po recidivě.
Sám tohle píšu, protože kdybych se opil, s čímž teda nepočítám, recidivu nemám v plánu-ale co kdyby.
Tak se potom nechám zavřít, no a co, beru alkoholismus jako nemoc, když si zlomíš hnátu, dá ti to felčar do dlahy, tak na alkoholismus už sou taky postupy a ne, že ne.
|
|
Sochař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Sochař napsal:
...Tak se potom nechám zavřít, no a co, beru alkoholismus jako nemoc, když si zlomíš hnátu, dá ti to felčar do dlahy, tak na alkoholismus už sou taky postupy a ne, že ne.
Alkoholizmus je nemoc duše a je vytrvalá ako diabetes - keď Ťa raz klofne, tak sa jej už nikdy nezbavíš. Sú aj alkoholici s diabetom a sladia aj pijú ďalej... a fest! ...
..."Piť aj sladiť?!" Je to ich voľba, rozhodnutie aj následky...
Kde končí súdnosť a zdravý rozum, tam bujnie a prekvitá závislosť... 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
A ja bych zase oprasila: bacha na zizen! Dnes jsem krome kafe skoro nepila a u cigara mi automaticky nabehla chut na pivo. Vypila jsem sklenici stavy skoro na ex a druhou mam na policce a je po krizi.
|
|
|
|
|
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - - depre Před 8 rok, 8 měsíce
|
|
Dík za radu, pokud ještě jednou vezmu kousek alkoholu do těla, jdu do Antabusu,
a to jak píšeš ....beru alkoholismus jako nemoc, když si zlomíš hnátu, dá ti to felčar do dlahy, tak na alkoholismus už sou taky postupy a ne, že ne... já měl dolámáno co se dalo, skončilo to podkolenní amputací, přístup lékařů výborný, jak píši, první sklenka a jdu to řešit lékařsky.. jasně mnoho zde řekne kec, ale co dnes doma zažívám... bez komentu...
|
|
Pepa
Junior Boarder
|
|
|
|