Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...25262728293031...195
Dolů
Téma: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre
**
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 10 rok, 2 měsíce  
Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
Renata

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Katko. Tady každý z nás stal před rozhodnutím přestat pít. Někdo si uvědomil ten problém než si ho pak sám vytvořil a musel padnout na dno,ale jsou i takový co uznají,že řešit když je ti hrozně zle po chlastu ho zas do sebe cpát aby si vše oddálil a stejně to zle přijde a odtrpět si to každý musí sám. Dřív nebo později. Myslím a v tomhle rozhodnutí jsi ty. Po alkoholu děláš kraviny,ale to nejsi jediná. Neznám nikoho co pije aby je nedělal a choval se normálně. Jen se můžeš včas zastavit a nepoznat lečebny a psychouše a dostávaní bodiku za chovaní. Všichni tu možnost měli včas přestat,ale neučinili tak. Tak si myslí že každý tak musí skončit na dně. Pokud uvědomuješ vážnost svého problému tak ho zvládneš a samozřejmě odvyknout nebude nic příjemného,ale vzládli to jiný. Tak proč ne ty!
Markéta

Katka, zvladla som to sama. Tiez mi tu bolo napisane, ze sama to zvladnut nemozem. Ja si myslim, ze je to individualne. Vela ludi to dokazalo zvladnut samych a abstinenciu dodrziavaju a naopak 97% tych co sa liecili, zacali zas pit.
Samozrejme ja od liecenia nikoho neodhovaram, len si myslim, ze tam uz idu ti co su uplne v poslednom stadiu alkoholizmu a sami urcite prestat nedokazu. Oni sa toti neodkazali zastavit vcas.

Ale som presvedcena o tom, ze pokial si clovek dokaze vcas uvedomit to, ze je alkoholik a ze, ak nechce padnut na uplne dno, tak sa musi zmierit s abstinenciou, tak je velka nadej, ze to dokaze zastavit aj sam. Toto vsak niektori lieceni alkoholici nechcu velmi pocut, asi ich to nejak irituje, ze oni to vcas zastavit nedokazali.

V kazdom pripade sama uvidis ako to budes zvladat. Pokial ano, tak to je len fajn a pokial nie, tak pomoc urcite vyhladaj.

Co sa tyka tych vecerov, ked si bola zvyknuta pit, tak ide len o zvyk, preto to je pre teba vtedy najtazsie.
Skus si vybudovat na vecery ine ritualy a zvyky, napr. ze si spravis vzdy nejaky dobry cajik a sadnes si k dobrej knizke alebo si pojdes zasportovat atd..Alebo hocico ine, co by sa ti mohlo pacit a pomohlo ti prekonat vecerne bazenie po alkohole.

Ja som pila alkohol ako ty, nie kazdy den. Ale tak raz za dva tyzdne, ale vyvadzala som tiez vtedy poriadne a zaklapku som nemala absolutne ziadnu. Casom sa k tomu pridali aj psychicke problemy a depky po prepitych dnoch.

Neboj sa a hlavne si ver, ze to zvladnes.
Kira

Kato, to sama nedas...souhlasim s Libou,ta to zna....TO TOTIZ NEJDE promin...rakovinu taky sama nevylecis a tohle je horsi...tak se snaz
petrch

ale samozrejme to zkus....treba se pletu...fakt Ti to preju, ale zase znam to...promin drz TO
petrch

Když je člověk málo závislý, cítí to, může přestat pít sám, s pomocí psycholožky, psychiatra.Když si myslí, že to zvládne úplně sám, většinou zrecidivuje, a zkouší to pořád dokola, unaví ho pokusy a vzdá to, konce známe.
Liba

Souhlasim s Libou.Tolikrat jsem to zkousela sama.Nekdy to vydrzelo i nekolik mesicu.Ale stacila jedna sklenicka a byl konec.Pak uz jen tyden,dva dny a najednou to neslo vubec.Pak pomohla lecebna, lide v ni a me deti a rodice.Dokonce se mi po 15 letech ozval muj bratr.
nikola1

zdravím
moc Katce přeju aby to zvládla sama.ale nejsem si jistý zda to dokáže.
Když úspěšnost lečby(ať už ambulantní,nebo ústavní)je kolem 5-ti procent,jaká je úspěšnost samolečby? to si uvědomte
katka má 30 let a ať si uvědomí že dalších minimálně 40 let(mžná 50 nebo 60) si nesmí dát ani skleničku.
je to běh na hodně dlouhou trať.já měl recidívu po 5-letech a taky to začalo semtam jedním panákem a končilo litrem vodky denně.
jak už jsem někde četl,neexistuje vyléčený alkoholik existuje pouze abstinující alkoholik.
Samozřejmě dělám vše pro to aby má abstinující fáze byla co možná nejdelší.
Přeji hodně sil v boji proti tomu neřádu Vám všem a díky že tady jste
protože i toto forum my moc pomáhá
Víťa 95 dní čistý
Vít Štadler
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Máš pravdu, alkoholiky zůstáváme až do smrti.Dnes už mně abstinence do konce života vůbec nevadí, vím jak je bezvadný život s čistou hlavou, nepodceňuji ale alkohol, číhá pořád, takže se doléčuji na AA, nebo i tato diskuze může být doléčování.Mám zkušenost i po 11 letech nepití, že kdykoliv jsem oslabená, -nemoc, nějaký větší problém,- hned nastoupí alkoholické sny.A pak stačí jen málo k tomu si napít.
Liba

Katko,

Ono také záleží na tom, zda člověk: „ zneužívá alkohol a nebo už je závislí na alkoholu “

Zneužívání alkoholu znamená nezdravou a nebezpečnou konzumaci, pití každý den, nebo pití příliš často. Zneužívání alkoholu může poškodit zdraví, vztahy, způsobit problémy v práci, a vést k právním problémům, jako je řízení v opilosti. Když ve zneužívání alkoholu, budete pokračovat, i když víte, že vaše pití způsobuje problémy, tak to může vést až k závislosti na alkoholu. Závislost na alkoholu se také nazývá alkoholismus. Máte silnou potřebu, nebo touhu pít. Máte pocit, že musíte pít jen proto, aby tím byla uspokojena vaše touha.

Katko zvládáš sama ještě nepít ?
ladis
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Stránka: 1...25262728293031...195
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter