Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...28293031323334...195
Dolů
Téma: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre
**
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 10 rok, 2 měsíce  
Dobré ráno všem, tak jak jsem psala , že jsem utahaná, tak jsem ještě chvíli sledovala na netu nějaké seriály a kolem půl noci ze mne spadl veškerý kámen a já si připadala strašně krásně, uvolněně a nabitá novou energii, tak jsem dopadla tak , že jsem usla až v 5 ráno a v 7 budíček...momentálně mne bolí hlava z nevyspání, ale je mi daleko líp, než spát 12 hodin a po flámu... cítím se fajn..než příjde zase večer... Chtěla jsem napsat, že to je určitě zcela individuální, já právě tím, že se léčím s tou panickou poruchou, tak mám za sebou 2 psychology a nepomohli mi, akorát jsem se tam šla vykecat, moje pocity a odnesla si jednu radu , kterou se snažím držet dodnes a to vést si deník... psát mé pocity a naučit se plánovat, napsat si seznam věcí na určité dny co chci vše udělat a snažit se je plnit...jinak mi to připadalo opravdu zbytečné...já měla ale vždy pevnou vůli a věřím si, vždy jsem si věřila a co chtěla to docílila, měla jsem krásné dětství, v rodině nepamatuji hádky atd... rodiče mi dali vše co jsem potřebovala, nemyslím po materiální stránce, možná i to je tím trochu...nevím, asi fakt hodně záleží na osobnosti. Já naštěstí ještě fungující rodinu mám, ikdyž mi je 30, s partnerem jsme spolu 12 let, myslím, že náš vztah je hodně silný..neumíme si představit život jeden bez druhého... byli krize a hodně velké, už jsem uvažovala o rozchodě i , ale vše jsme zvládli, dokonce i nějaké nevěry proběhly v době krize, ale pořád jsme spolu, přítel si taky rád vypije, má hodně kamarádů, které tak jako mne potřebuje k životu, s kterýma si rád vypije, pokecá, ale na rozdíl ode mne má tu záklopku a chová se normálně. Dneska mám malého doma, chytil nějakou virozu, tak mám o zábavu postaráno...Když jsem před 10ti lety přestávala kouřit, taky jsem to zvládla a věřila si, sice jsem trpěla jako prase absťáky, ale nedovolila jsem si zapálit... a řeknu vám, že absťáky z vynechání cigarety byly pro mne daleko horší a horší , dodnes na to vzpomínám...
Katka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Normálně jsem dneska upekla snídani těm mým chlapům, šátečky z listového těsta plněné pudingem a marmeládou, se překonávám, ale začíná se mi to líbit jak začínám normálně fungovat...
Katka

Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
Renata

Renčo, moc krásně napsané, my ty příspěvky když tady někdo píše , že bez léčení se to nedá připadají takové, že na někoho kdo má slabší sebevědomí to působí hodně depresivně a může si ten dotyčný říci, že já to nedám, léčit se jít nechci, ale když to bez léčení nedám tak se na to vykašlu...trošku jsem z toho taky smutná, když mi Líba napsala, že to nedám, jako by se chtěla vysmát tomu, protože ona to bohužel bez léčení nezvládla...tak to nezvládne nikdo... je to droga a né nemoc!!!Cigarety a drogy jsou to samé, někdo přestane kouřit bez jakékoliv pomoci a jiný potřebuje z lékarny náhražky, jako jsou Nikoret žvýkačky atd....A když jsou lidé, kteří tady napíši , že to bez pomoci jde, tak proč pořád Líba píše , že to nejde, to jen proto, že se ještě s nikým takovým nesetkala? Líbo nic proti tobě nemám, každý má názor, každý je na tom závislý jinak a opravdu ten kdo se opíjí už ráno a třesou se mu ruce a musí si vypít aby to přestalo, tak ano, tomu asi jedině léčebna pomůže... ale ten kdo se necítí na léčebnu tak proč by to neměl zvládnout když opravdu chce...je to dnes čtvrtý a připadám, si , že jsem asi moc chytrá viďte ? Já radši mlčím už, ale je to jen můj názor...
Katka

Podle mne člověk , který kdysi pil a už nepije, tak nemůže být alkoholik, alkoholik je ten kdo v nadměrné míře pije alkohol, ale né ten kdo ho nepije ať už v minulosti pil nebo ne..je to opět to samé jako cigarety, přeci když přestanu kouřit a kouřila jsem , tak nebudu někomu o sobě tvrdit , že jsem kuřák... vím, že se vám to nebude líbit, tenhle názor, ale mi to příjde rozumné, zamyslete se nad tím...
Katka

Jasně..takže když má někdo těžkou cukrovku a nejí sladký aby nechcípnul tak už tu cukrovku vlastně nemá..Nebo když máš alergii na pyl tak v zimě vlastně nejsi alergik, protože neni pyl...hustý kdo je pouze vožrala (jako asi ty) opravdu nemůže pochopit, co to je alkoholismus..ale to poznáme třeba za 2 měsíce..hezký den
petrch

Já proti psychiatrům, psychologům vůbec nic nemám, jen jsem kdysi psala, že tu u nás chybí odborníci na alkoholismus.Katko, pleteš se, alkoholikem zůstáváš do smrti.Jsi pořád ohrožená.Nesmíš pít.S cigaretama nevím, mám v plánu založit v Čechách NICA, a zkusím jejich program, vážně chci přestat s kouřením.
Liba

Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
Renata

Nejsem odborník ale alkoholismus má 4 stadia a je rozhodující v jakém stadiu se dotyčný nachází.Myslím si ( a je to jen Můj názor) že ve 3 resp.4 stadiu je nutná Pomoc odborníka.samolečba by mohla byt asi nebezpečná.Nevím v jaké fázi jsem byl já, ale taky jsem to zkoušel sám a nakonec mě to přemohlo.Prostě stavy kdy tělo přestává fungovat bez další dávky. A tady pouze pozitivní myšlení nestačí.
Vít Štadler
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Katko, on alkoholik (jako diagnóza) není ten, kdo moc pije, ale kdo je na alkoholu závislý – a ta závislost je určité nastavení těla a mysli vůči alkoholu, které už nejde zvrátit, v tomhle smyslu je alkoholikem už napořád, ať pije nebo ne. Ta hranice mezi „už závislostí“ a „ještě ne-závislostí“ se určuje hodně těžko, v tom je problém. To slovo kuřák ale o závislosti nic neříká, kuřák je prostě ten, kdo kouří, tak je to těžké srovnávat

Jinak, když se tu mluví o tom, jestli se to dá zvládnout bez pomoci nebo ne, a když se tu operuje s úspěšností léčby, co vlastně ta úspěšnost znamená? Asi těch 5% „vyléčených“ nebude zahrnovat lidi, co se už nikdy nenapili, taková data by se dávala dohromady jen stěží ... asi to bude procento lidí, co se nenapili třeba dva roky nebo pět let po léčbě, nebo tak něco. Znala jsem člověka, co s pitím seknul bez léčby či jiné pomoci, ze dne na den, protože už měl plný zuby toho, že nemá stopku. Nepil plus mínus patnáct let. Pak znovu začal, po těžké psychické krizi. Čas do konce života pak strávil po léčebnách, znova to už dát nedokázal ani s veškerou pomocí. A já se ptám: zvládnul to sám, nebo ne? Z mého pohledu (tenkrát) ano – přinejmenším pokud by tenkrát léčbu absolvoval, vsadím, se, že by ve statistice zapadnul do kolonky „úspěšných“.

Z tohohle důvodu nechápu, jak lidé, kteří si sami dobře uvědomují, že nemají vyhráno a vždycky budou ohrožení, můžou říkat „sám to nezvládneš“, protože co to znamená „zvládnout“?
alas

Stránka: 1...28293031323334...195
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter