Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 10 rok, 2 měsíce
|
|
Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
|
|
Renata
|
|
|
|
|
Pokud jsi alkoholikem byla, tak alkoholikem zůstaneš.A odpověď je úplně stejná, když ti někdo to zmíněné nabídne- ne, už nekouřím, ne, už nepiju... 
|
|
Nikola1
|
|
|
|
|
No to je právě ono, jaký je rozdíl mézi člověkem který se jde léčit a stejně se napije po deseti letech a člověk , který se nešel léčit a taktéž vydržel těch 10 let nepít? hodně souhlasím s názory Renči, jakoby mi z duše mluvila... taky je asi rozdíl jak dlouho už pijete, já začala pomalu pít před třemi lety, akorát mi to dělalo problém v tom mém chování, ale to až poslední asi půl rok, jinak jsem to měla ještě pod kontrolou a sama sobě se mi nelíbí chování ten poslední půlrok, když druhý den lituji co jsem komu provedla....proto raději končím s chlastem, protože se mám docela ještě ráda a jak jsem psala, ráda vypadám dobře, líčím se, dělám si pravidelně manikůru i pedikůru atd.atd... a párkrát jsem se přistihla, že večer jsem už byla tak unavená chlastem, že jsem nebyla se schopná ani osprchovat FUJ ! S tím jestli je alkoholismus nemoc nebo né, to nevím, ale to byl pouze můj názor, přece závislý člověk na čokoládě, na coca cole atd...je taky nemocný? Podle mne když už tak je to pouze psychická nemoc a dá se to nahradit nebo vyléčit, i alkoholik když přece nebude pít celý život tak je vyléčen a nic mu není, nemusí brát žádné léky, nemusí chodit na žádné kontroly lékařské atd... toto nemoc není, cukrovka to ano a měli jsme ji v rodině, a řeknu vám, že cukrovka je opravdový a pomalý zabiják... fyzicky, sice nepřijdete o rodinu, ale o svoje tělo pomalu...a u alkoholismu je to opravdu jen psychika podle mne...na alergii také berete léky ikdyž se objeví třeba jen na jaře... ale když jste alkoholici tak žádné léky neberete, jak psala Renča tak mi taky připadá jak tady strašně o alkoholu mluvíte jaký je to zabiják atak...ale každý si to dělá sám, kdežto nemoc si vybrat nemůžeme... to byl můj názor, nic proti jiným názorům nemám, nechci se hádat, jen to tak vidím 
|
|
Katka
|
|
|
|
|
Nikol,myslím, že se mýlíš, mne když někdo nabídne cigaretu po deseti letech, tak řeknu né díky já nekouřím a neříkám né už nekouřím, připadám si , jako bych nikdy nekouřila a beru se za nekuřáka..
Tak samo, když mi někdo nabídne alko tak řeknu prostě , že nechci a nebudu říkat já už nepiju...proč bych se tim měla chlubit? Prostě lidem je prd po tom co jste a proč nechcete....
|
|
Katka
|
|
|
|
|
normálně by mne zajímalo, jestli teda jsem alkoholik nebo ne, já myslela, že alkoholik je každej kdo pije alkohol. kuřák je taky ten kdo kouří a je jedno jestli jednu denně nebo 20 denně, ale asi se to fakt podle vás nedá srovnat...jsem se trochu rozepsala :-D tak jdu zase pokračovat, poslední 2 dny dělám doma velký úklid 
|
|
Katka
|
|
|
|
|
Lidi já jsem tak unavená, po těch dvou hodinách spánku až tomu normálně směju, jsem zvědavá jak dlouho mi vydrží ten optimismus, já hlavně vše musím řešit v klidu, nesnáším se hádat a hádky, ještě mám tolik plánu v životě, chtěla bych moc druhé mimi, až se dám do kupy, jednou si otevřít obchůdek s dětským oblečením a věcičkami, stavíme barák, už mám velké plány jak zařídím malému pokojík aby to tam měl co nejkrásnější, jen musím opravdu na sobě zamakat a chlastem už nic neposrat... Kdy jste psali , že nastanou největší absťáky, pořád na ně čekám a hodně se bojím, píšete tady o epileptických záchvatech atak...trochu jste mne vystrašili. Příjdou ty abstáky po 4 dnech myslím, že tak jste to uváděli? Dneska je to čtvrtý den mého nepití, akorát mi došli nanuky, budu muset malého naložit do auta a vyrazit do obchůdku, ještě mne napadlo koupit si birel na večer, ale to asi není moc dobrý nápad co myslíte?
|
|
Katka
|
|
|
|
|
Prave proto,ze v pohode se da rict,uz nekourim,ale je tezsi rict,uz nepiju.Nam vtloukali v lecebne,ze alkoholismus nemoc je,ja tomu verim.A je to na cely zivot,coz vsichni vime.Take si nemyslim,ze petrch,je nejaky ozraly moula,jak ho tu prezentujete.Jen spousty veci rika bez obalu a prikras,coz mi nevadi.
|
|
nikola1
|
|
|
|
|
Katka co sa tyka abstakov, to je u kazdeho individualne. U mna praveze po 4 dnoch sa vsetko skludnilo a uz bolo len lepsie. Ale boli tu aj pripady, ze niektorym prisli aj po niekolkych tyzdnoch zavazne psychicke stavy z dovodu abstinencie a niektori mali abstaky uplne minimalne.
Co sa tyka alkoholizmu, tak je to o moc zlozitejsie ako s fajcenim.
A alkoholizmus je vyhlaseny za chorobu, fajcenie nie. Niekto moze pit cely zivot a kazdy den a zavisly nie je a nikdy nebude a je len konzument a niekto moze pit kvartalne a napriek tomu zavisly je.
Ide o genovu predispoziciu, ide o to co sa vtedy odohrava v mozgu a cely metabolicky proces rozkladania alkoholu v tele. Na niekoho alkohol posobi normalne a je poteseniem a v malom mnozstve aj liekom, pre alkoholika to je a vzdy uz zostane len jedom, co ho moze az zabit. Velmi zlozita tema a ani lekari vo vela otazkach este dodnes nemaju upne jasno.
ty o alkoholizme toho zatial moc nevies, takze si myslim, ze by ti pomohlo, keby si si tu postupne preciatala vsetky temy na tomto fore. Mne to velmi pomohlo a vdaka tomu som si vela veci uvedomila a dokazala zmenit moje myslenie. A hlavne som som uvedomila co za zakeraka alkoholizmus je a ze vylieceni naozaj nikdy nebudeme. Mam k alkoholu respetk a nepodcenujem ho. To ej podla mna zaklad.
Nas liek je sice abstinencia. Ale to mas ako s niektorymi inymi chorobami, clovek ich ma cely zivot a pokial berie lieky, tak je ok a akonahle ten liek vysadi, choroba sa vrati v celej sile. Preto ked aj alkoholik dlho abstinuje, tak akonahle sa zas napije, je okamzite tam kde bol predtym a vrati sa to este silnejsie ako predtym.
|
|
Kira
|
|
|
|
|
Nikola suhlasim s tebou, co sa tyka alkoholizmu.
Co sa tykaPetra CH, vies pokial by si si pocitala cele forum. Petr je inteligentny clovek, ale ide to s nim dole vodou. On nevie prestat pit a hlavne nechce, nevie si predstavit svoj zivot bez alkoholu a preto hlada dovody preco je lepsie pit a upit sa. Ale trapi ho to, preto je taky zatrplnuty. Schovava sa za to, ze bez liecenia to liecit nejde, ale on sa liecit nechce ist a sam to uz nema silu skusat. Toje moj nazor na neho.
Nemyslim si, ze je to ozraly moula, skor je nestastny sam zo seba, nevie ako vystupit z toho zacarovaneho kruhu. On je kvartal, takze ma este aj fajn obdobia, kedy mu to mysli celkom dobre.
|
|
Kira
|
|
|
|
|
Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
|
|
Renata
|
|
|
|