Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 9 rok
|
|
Láďo
co dodat.Černý drak zrejmě zvítězil.Přeji ti jen ať tvúj relaps není poslední a dostaneš ještě šanci na návrat zpět.možná jsi čekal že se tvou abstinencí vrátí život do starých kolejí.Omyl již nikdy nebude život takový jaký byl.Je to možná daň za to naše blbnutí,nebo já nevím za co.Já sám již 548 dní abstinuju a stále se vyrovnávám s tím že některé věci prostě již nebudou jako dřív.Láďo měj prosím na paměti že každý relaps je horší než ten před tím.Strašně ti držím palce a zkus ještě zabojovat.Ty jsi my moc pomohl v začátcích a zasloužíš si život bez chlastu.Já vím že je to těžký a neměl bych ti vlastně radit ale v těžkých chvílích si raději zahul(je to lepší)
|
|
|
|
|
|
|
Dobrý den spolubojovníci
Vít Štadler – ahoj, dobře si pamatuji ty chvilky tady, kdy jsme to spolu rozjeli na plné koule a dařilo se nám vítězit. Tedy, abych byl přesnější, já k tomu potřeboval odbornou pomoc a bezpečné prostředí psychiatrického oddělení. No, kamaráde řeknu ti to narovinu, pýcha předchází pád. Celkem obstojný život, bezproblémová práce i občasné cestování si začalo zahrávat s myšlenkou o uzdraveném Láďovi, který si přeci může dát ne nějakou srajdu, ale dobré pivko po dobrém obědě. Hochu to byl takový omyl na který zřejmě nikdy nezapomenu.
Ono se cca 15 dní nic nedělo, ale Černý drak už moc dobře věděl, že si řeknu a měl pravdu, jednou nic ? Tak co zkusit 3. Řekl jsem dobře, v dobré pizzerii s kamarádem z práce jsme prohodili pár pracovních i osobních záležitostí a rozešli se každý jiný směrem. Těch Plzní bylo tentokrát ne 3, ale 6. Přišel jsem domů a hle, obrovský hlad po tom pořádně se dorazit. Všude už bylo zavřeno, byla půlnoc. Zavolal sem si Taxi a nechal se odvést na benzinu 10km pro láhev rumu. Nebudu ti psát, že ta láhev přišla na majlant a bylo to zbytečné, páč sem upil dva panáky a stejně usnul. Druhý den, mi bylo trochu zle, spíše psychika, ale opět chuť. Následovala restaurace a 10 + 5 panáků. Pak neděle, musím k našim, nesmí nic poznat, jel sem abych je nezklamal. Asi nic nepoznali, ale mě bylo zle, jel sem s alkoholem v krvi. Po návratu, sem dal auto domů a už sem domů ani nešel a rovnou do hospody. Zase 10 + 5 a placatka domů. Ráno do práce. Zajímavé bylo, že mi bylo dobře, celí týden sem se nedotkl ničeho, ještě to šlo podle mě. Ale už ve čtvrtek mi drak říká, hele zítra je pátek, dáme si ne ?
Po práci, jsem dal auto domů, a vyrazil na štaci i s batůžkem, přeci musím mít i na domov. Sobota už jela od rána a zase hospoda a …. Neděle, zase k našim se zbytkáčem a následně zase restaurace. V pondělí už jsem do práce nemohl a lítám v tom. Nevím si rady jak to zastavit. Moc ti děkuji za podporu, fandím ti … drž se chlape a buď neustále ve střehu, ani 548 dní, nic neznamená.
Péťo,
Ani si neumíš představit, jak moc to chci zastavit. Vím že času moc nemám.
Kira
Prosím tě o jedno, drž se holka, jsi místní slunko.
Šantálko
Vedeš si velmi dobře, jen tak dál, u tebe jsem se trošku bál, že budeš muset na čas do chráněného prostředí. Ale máš výhodu domácí podpory i okolí. Jsi fajn a pomáháš i zdejším, pokračuj. Ono možná pro někoho kdo dojde a je zdraví je toto fórum jako blázinec, jenže on neví vůbec o co jde.
Reminiscence
Je ti lépe ? napiš prosím
Stopka
Mi to ještě rozebereme
Zdenek a Šárka
Zdendo, je to hnus co ? chtít a ono to nejde. Přemýšlíš i o možnosti ústavní léčby ?
Šárko, to jestli už závislá jsi zjistíš jednoduše, na tomto fóru je spousty návodů jak se otestovat, pokus se nepít, postupně dny zvyšuj.
Tak , sem se vykecal, je sobota a venku tak krásně a já mám depku jako prase, ale v krvi zatím ani kapku jedu … Ladis
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ladislave,vykecat se a hlavně,mít komu je strašně důležité.
Já,když jsem pila,tak jsem neměla komu se svěřit.S počítačem jsem neuměla,kamarádky jen tak na obyčejný pokec a hlavně,strašlivě jsem se snažila to ututlat.Teda,dokud to šlo.Co jsem si o sobě myslela,že to na mně nikdo nepozná?
Docela dlouho to šlo,až jsem si říkala,jakej jsem pašák,litr vína a nikdo nic.Hlavně manžel.Pak se mi začalo stávat,že jsem blekotala,zadrhávala.Ale i to jsem dovedla po čase ukočírovat.Jednou jsem po opravdu jen pár skleničkách upadla.To se mi před tím nikdy nestalo.Zdálo se mi,že jsem normální a buch,natáhla jsem se.Jenže,to jsem v tahu pila o víkendu.V době,kdy u nás byly dcery.Moje víkendový pitky začínaly v pátek,jen co jsem dorazila domů.V sobotu přijely dospělí děti a jás i popíjela tajně ve špajzu.Tam,když jsem vařila,chodila často,takže jsem to měla při ruce.A aby to šlo co nejrychleji,kam jsem chtěla,přesedlala jsem na tvrdej.Večer plno srandy,myslela jsem si,kdoví jak nejsem zábavná,ráno jsem si ale nepamatovala skoro nic,takže jsem plná hrůzy,si musela dát,abych to přežila.
Tak to šlo pořád dokola,až jsem padala častěji(jednou před dcerou ,po hlavě do špajzu,kam byl zrádnej jeden schůdek),cesta do práce,s alkoholem v krvi,z předešlého dne.
Naštěstí jsem si uvědomovala,že mám problém,ale zoufale jsem přemýšlela co mám dělat,kam jít?Jak to řešit?
Jednou jsem do práce nešla,bylo mi zle.Našla jsem v telefonním seznamu(tenkrát byla ještě i pevná linka)nějakou psych.pomoc.Ale,zvedla to nějaká ženská,vůbec jsem nevěděla,jestli to je doktorka,či kdo,prý,že se nesmí představit,a já jí vysypala svůj problém,nejspíš si myslela něco o p... ,aspoň mně to tak vyznělo.Nikam jsem se neposunula,to trvalo ještě notnou dobu.
Píšu to proto,jak je fajn se vykecat.Mít komu a mít kam.Tak,jako jsi to udělal ty a teď já.Tvé depky a bažení tě sice nikdo nezbaví,ale názory druhých a odpovědi,tě můžou trošku povzbudit.A kéž by nakopnout.Nejsi v tom sám. 
|
|
Nesa
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Ladislave,
stejne jako Ty jsem alkoholik. Stejne jako Ty jsem se rozhodl svoji situaci resit a aktualne se uz nekolik mesicu bez pomoci lekaru (bylo by na delsi povidani proc lekar neprichazi v uvahu) snazim bojovat s Cernym drakem. Kdyz jsem se poprve trasl v abstaku a v totalni depresi a zoufalstvi jsem hledal na internetu co a jak dal tak jsem narazil na tohle forum a na Tvuj pribeh. To co jsi tady psal (nejen Ty) mi moc pomohlo - ukazalo to smer a presvedcilo me ze bestie neni neporazitelna. Je mi moc lito co se Ti stalo ale nesmis to vzdat! Uvedom si co jsi dokazal! Z totalnich sracek, v situaci kdy by Te 99% lidi odepsalo jsi se odhodlal k lecbe a uspesne jsi ji dokoncil. V situaci kdy je "umrtnost" absoloventu lecby kolik... 90%...?... jsi se dokazal vratit zpatky do zivota. Tam kde ostatni maji rodinu, zazemi a plnou podporu a presto selhavaji jsi Ty dokazal byt dva roky cisty! S rodinnymi problemy, s existencnimi problemy, s narocnou praci, tam kde by to spousta lidi davno vzdala, proste ve zdaleka ne idealnich podminkach jsi dva roky drtive vitezil a kazdy den jsi bestii serezal na hromadu. Vzpomen si na to cim jsi prosel, zkus si vzpomenout na to jaky to bylo bez chlastu a RES TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OK, chapu ze lecebna neprichazi v uvahu, dobre. Tak ale okamzite mazej k doktorce a rekni ji co se stalo. Minimalne do zacatku nafasujes hromadu Antabusu. A hned ho zacni brat. Co nejdrive se vrat zpatky do prace - valenim se doma si situaci jen zhorsis. Sam na sobe vidim ze to nejhorsi pro boj s chlastem je necinnost. Kdyby jsi mel lichy den kopat diry a sudy den je zasypavat tak to bude lepsi nez se valet na prdeli u PC protoze tam je jistota ze za chvili budes zase cichat k flasce  .
Stale jeste muzes zatahnout za zachrannou brzdu tak to udelej! Zitra, pozitri, za tyden muze byt pozde. Dva roky jsi se rval a bojoval - nebud kreten a nezahod to vsechno protoze to za to nestoji!
DRZ SE!!!
PS
A NIKDY, NIKDY, NIKDY kurva sakra nejezdi s alkoholem v krvi!!!!!!!!!! Staci jedna blba nehoda, zranenej clovek, rozbity cizi auto, dejchnes policajtovi a jsi nemilosrdne odepsanej protoze do konce zivota budes splacet dluhy zpusobeny touhle jednou jedinou blbosti. Chod pesky... z vlastni zkusenosti vim ze pohyb je pro ozralu moc dobra vec...
|
|
|
|
|
|
|
Nesa,Gennosuke,
Ani nevím jak poděkovat, každá i malinkatá kapička zde dnes napsaná mi dodává odvahu to nevzdat. I přesto v jakým stavu se teď nacházím ( deprese na 250% ) a samota v 1+1, jsem teď udělal jednu věc. Vzal sem batoh a celí alkoholoví obsah lednice tam nacpal. Bylo to vychlazeno a připraveno na dnešek, asi nemusím psát, že ta dávka by porazila slona. Nebudu to zatím vylévat, ale odnesu to do sklepa, pryč z mích očí.
jsem rád že tu jste, všichni
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Vladislave,do sklepa?Sákriš,to není řešení!Když to nechceš mít na očích,tak to vylej,nebo rozdej třeba kolemjdoucím.
Já beru taky batoh,ale jdu na kolo.
Nemáš telefon na spřízněnou duši,aby ses mohl vypovídat?
Zítra bude líp,uvidíš. 
|
|
Nesa
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Ladislave. Já pevně věřím tomu, že to zvládneš. Když už jsi to předtím zvládl takovou dlouhou dobu. Za mě tedy: já ti určitě věřím. No a já prostě nebudu pít a uvidíme co to se mnou udělá. Já jsem dřív pila min. jednu lahev vína denně. Samozřejmě litrovku. A teď tak okolo 4, pěti, někdy i šesti piv. Snažila jsem se ale vyhnout tvrdému alkoholu. I když ne pokaždé. Alkohol mi nechutnal, ale byl to už můj rituál. Přes den nic. Ani kapku a pak rychle po práci. Jsem samozřejmě taková trošku roztřesená teď ale spíš jen tak uvnitř. Ale zase nemám ty deprese co jsem měla. Spíš takové ty stavy úzkosti. To bylo moje svědomí. Jak jsem zklamávala sama sebe každý den tím, že jsem pila. Teď jsme se vrátili z výletu a jindy bych si samozřejmě už něco dala. Ale nemám s tím problém. Piji bylinkový čaj. Tak se Zdeňku prosím tě drž. A hlavně vydržať. 
|
|
sarka
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Šárko,
je moc dobře, že píšeš. Venkovní počasí a čerství vzduch moc pomáhá zvládat některé nepříjemné stavy, které možná prožíváš. Rodina, děti, výlet = krásně se to čte. Přeji mnoho úspěchů.
U mě je to maličko jiné, vše to co máš, já už díky chlastu dávno ztratil, dokonce jak se tu někdo ptal, nemám ani přítele na telefonu. Já si musím pomoci sám. Dnes se u mě zastavil čas a vteřinu po vteřině ho budu muset opět rozeběhnout do pohybu.
PS: co je s tím Zdeňkem, že nepíše
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Lado!Som ok,len som bol na prechadzke na jazerach...V pondelok mam podpisat pracovnu zmluvu...takže nepijem.Zaleži mi na tej praci.No chute mam...dat si pivo...no pud sebazachovy uź funguje.Pijem colu s citronom.Musim tie chute nejako zblbnut...a hlavne myšlienky mat pozitivne.Ak nastupim do novej prace,nebudem mat čas na nič.Musim byt ostražity každy deň.Stači jedno pivo a relaps jak sviňa.To nechcem.Jeden doktor mi povedal niečo,čo som ešte celkom nepochopil Ma zmysel skušat abstinovat.raz..dvakrat..x krat.Raz sa to može podarit.Nikdy to nevzdat.Je to chronicka choroba,progresivna...ma koniec.Bohužial.No preto sme tu,my obete chlastu..držime sa spolu nad hladinou.Nikto ma nepochopi lepšie ako vy..nikto.Som optimista..je krasny deň a my si ho urobime každy deň.Bez chlastu. 
|
|
zdenek
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Zdendo, výborně
|