Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Jsem alkoholik?
#29048
Jsem alkoholik? Před 8 rok, 10 měsíce  
Dobry vecer
Nevim jak bych zacal.. Je mi 17 let a nevim co se deje. Zacalo to ve 12 letech lacinyma vinama jednou za vikend s partou atd.. V 15ti uz jsem pil skoro kazdy den ale vse jsem zvladal, vstavat atd.. Presel jsem na pivo, tolerance stoupala. Nyni posledni rok piju vse co tece, jsem schopen vypit kvanta a vsude sama ostuda, vyhodili me uz ze 3 skol kvuli neomluvene absenci, tento rok je zatim nejhorsi. Zacal jsem mit pred 2 roky i tezke kocoviny kdy jsem cely den jen zvracel ikdyz uz nebylo co. Okna samozrejmosti. Po poslednich 2 propitych tydnech jsem si dal pauzu vcera a zacal jsem se nehorazne potit, kdyz jsem nemel polozene ruce tak se mi trepaly, v noci jsem usnul na pul hodiny, periny i polstare propocene.. Dnes nebylo horko, sel jsem neco zaridit do mesta a jakmile jsem dosel na misto tak okamzite strasne poceni a tres. Ve meste nemohu ani v klidu jit pesky protoze kdyz jdu kolem lidi tak se ve mne probudi uzkost. Neverim tomu, ze bych mohl byt v 17 letech alkoholik. Proto se ptam,muze to byt opravdu alkoholem? Da se s tim neco delat? Dnes vecer jsem si dal s kamarady par piv a jsem relativne v pohode. Muj otec je tezky alkoholik, tak mam z toho strach. Predem dekuji vsem za odpovedi.
R37

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29049
Re: Jsem alkoholik? Před 8 rok, 10 měsíce  
Ahoj.Co na to rici...ve 12-ti pit,v 15-ti kazdy den...tak to "normalne" nefunguje.I v 17-ti muzes pak mit problem s alkoholem,zavislosti...Ja vim,ze se to spatne posloucha,ale clovek se nejakym zpusobem vyviji.Dozrava telo i mozek.Proto jsou nektere veci regulovane zakonem Alkoholem ci necim jinym se to samozrejme narusi.Resila jsem toto s nekym,kdo kouril pravidelne (od cca 12-ti) travu.Proste ten prirozeny "vyvoj" ovlivnis a dokonce,v tomto veku,je vznik zavislosti daleko rychlejsi.Bohuzel.Zeptam se,kdyz uz jsme u toho,kouris i travu?To,co popisujes,jsou normalni abstinencni priznaky.To,co popisujes s temi lidmi mi spise pripada jako "naznak" socialni fobie.Kazdopadne to ale spolu muze souviset.Je to ale jen muj postreh,zkusenost,nazor...Mas okolo sebe nekoho,komu se s tim muzes sverit,poradit se??A pokud mozno nekoho "dospeleho",zkusenejsiho,nejlepe erudovaneho??Tim se te prosim nechci nijak "dotknout".Uz to,ze citis,ze mas problem a napsal jsi sen-"klobouk dolu"...
anoine

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29050
Re: Jsem alkoholik? Před 8 rok, 10 měsíce  
Anoine má naprostou pravdu.Proč bys nemohl být v 17 letech alkoholik?Určitě hledej pomoc,co nejdříve.Někde na Moravě je léčebna pro mladistvé, tam se dáš dohromady.Neboj se,nestyď se skončit s pitím, chráníš jen svůj život, nechceš snad žít, jako táta.Přeji ti odvahu hledat pomoc, a držím palce.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29051
Re: Jsem alkoholik? Před 8 rok, 10 měsíce  
R37 píše:
Dobry vecer
Nevim jak bych zacal.. Je mi 17 let a nevim co se deje. Zacalo to ve 12 letech... mam z toho strach. Predem dekuji vsem za odpovedi.


R37,

...uznávam - si recesista.

Od 12.rokov len piješ a študuješ gramatiku, syntax a glosátorstvo.
Užitočné koníčky - kone!... "rozvíjaj ich - namiesto pitia!"


(Liba Ti radí dobre: ..."nasleduj rozum - trafíš do triezvosti!")
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3118
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29113
Re: Jsem alkoholik? Před 8 rok, 10 měsíce  
ach jak jsou ty stavy podobné - to jsem taky míval - třes rukou, úzkost z lidí - propocený peřiny = to už jsou znaky fyzické závislosti //// ukončila to až 4-měsíční odvykací léčba. Čím dřív s tím začneš něco dělat, tím líp. Je to jako jízda na tobogánu:
- jede to samo
- jede to jenom dolů
- všichni jedou podobně....
eber

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29116
Re: Jsem alkoholik? Před 8 rok, 10 měsíce  
Z toho tobogánu seskočíš, z této jízdy alkoholické spadneš na hubu, a nemůžeš vstát.Moc to bolí.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter