Davide tak teda som rad ze to co som napisal nebolo a nie je nakoniec len nezmyslom.
To ako opisujes spolocnost teda jej nespravodlivost je pravdou. No jednoducho zial takto nespravodlivo asi funguje cely svet. Ak by bolo vsetko spravodlive a dokonale asi by sme pouzivali termin raj namiesto svet. No myslim si ze v tvojom pripade by si sa mal prestat zaoberat spravodlivosotu ci nespravodlivostou okoliteho sveta ale miesto toho sa zamerat skor na seba a na svoje osobne ciele v tomto svete a spolocnosti.
Sam mas problemy ktore ta trapia a rad by si ich vyriesil. Ja osobne sa riadim formulkou ktorej znenie je ze clovek najprv musi pomoct sebe aby mohol pomoct inym.
Tazko "spasis" svet alebo teda nieco zmenis ak mas sam problemy a nepomozes najprv sebe.
A ako som uz spominal musis si najst nejake tie mantinely fungovania kedy co najefektivnejsie vyhodnotis situaciu a urobis co povazujes za spravne. Snad ti teda ta liecebna pomoze si urovnat iste veci v hlave. Inak taktiez neurol dost "zatemnuje" myslenie (pri dlhodobom uzivani a vysokych davkach). Ja mam pre to pomenovanie ze gumuje mozog.
Je mozne ze jednas tak ako jednas teda prchko az agresivne prave koli tomuto. Je mozne ze ak ho prestanes uzivat automaticky sa ti (vyjasni) zmeni pohlad na svet a nebudes mat az tak vela toho na zrovnanvanie.
No a ak ta teda zaujima aj nieco o mne tak zhruba o sebe mozem napisat: Ano som z oboru...hovori sa o mne ze raz som vyjedol vsetok neurol na slovensku a zentiva musela zdvojnasobit produkciu.

Dostal som sa na tieto stranky nahodou (snad tomu bude uz aj pomaly rok) ked som hladal nejake informacie ohladne elektronickej cigarety a od toho casu si sem chodievam citavat pribehy ludi. Je to zaujimavejsie ako akykolvek film a zaroven si obcas mozem povedat ze ludia maju aj vacsie problemy a trapenia ako ja. Takze kazdy nemusi byt hned alkoholik ako sa tu zvyklo spominat ze uz len to ze si navstivil tieto stranky znamena ze mas nejaky problem s alkoholom.

Zaroven by som kazdemu kto chce prestat fajcit odporucil elektronicku cigaretu. Ja osobne som fajcil 30+ mysliac si ze snad nikdy neprestanem a preto sa o to ani nepokusal. Dokonca podla moznosti fajcit som si hladal aj pracu.

Uz tomu bude pomaly tri roky co nefajcim.
V elektronickej cigarete mam 0mg nikotinu cize z casu na cas to uz potahujem len tak - bezdovodne.
Keby som nemal elektronicku cigaretu normalnu si uz nezapalim urcite. Dnes su priam luxusne systemy ktore cloveka stoja do 50eur. Prichute od vymyslu sveta. Myslim ze pri kvalitnom systeme a chuti ktoru si clovek aspon ako tak oblubi dokaze velmi rychlo presedlat z klasickej na elektronicku cigaretu. Urcite to odporucam kazdemu kto by rad skoncoval s fajcenim.