Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...144145146147148149150...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 9 měsíce  
Sochari dik za potvrzeni.
Tak podobne reakce bych ocekaval.
Asi je fakt nejbezpecnejsi to utnout uplne. Jednou jsem to zkusil, vydrzelo mi to 8 mesicu. Pak pomalu, nenapadne, ale jiste a behem dalsiho pul roku jsem byl tam kde pred tim.
pomalej
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Stopka, pre mňa je abstinencia MOJ nový štýl resp. spôsob života.To nie je moja dieta, ktorú ukončím keď schudnem. Spravím všetko preto, aby bola moja abstinencia trvalá. 20 rokov som sa trápil s alkoholom. Mám za sebou liečenia i recidívy. Takže ja porovnávam obdobie predtým a teraz. Samozrejme aj u mňa to počiatočné nadšenie z niečoho nového postupne upadlo. Ale to je úplne prirodzené. Teraz už len normálne žijem a užívam si to. A mám z toho radosť.
A k tej osobnosti. Ja napríklad ani netúžim byť niekým iným, novým. Ja som so sebou spokojný. Nie som dokonalý, ale zmieril som sa so svojou povahou introverta, ktorá ma priviedla k alkoholu a teraz je to v pohode. Myslím, že už len tým, že človek abstinuje, zmení svoj život, sa tá jeho osobnosť postupne mení, aj keď si to možno ani neuvedomuje. A čím dlhšie to trvá, tým viac to vidieť. Hlavne na správaní, komunikácii v rodine, v práci a pod. Chodím na kluby abstinentov a na mňa z tých dlhoročných abstinentov vyžaruje úžasný kľud a pohoda. Taká vnútorná vyrovnanosť.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Pro Krtka,
vždyť jo, souhlas.
Píší, že si beru ze sezení jenom to co potřebuji. Taky to tak vnímám, přesně tak a rovněž si i na mně za ty dva roky všimlo hodně lidí a to nejen nejbližší rodina, ale i moje okolí moje změny... že jsem jiná v dobrém slova smyslu.
Dokonce mi tu vyrovnanost závidí, ale v dobrém.)))Je to fajn žít, bez opíjení.
Zdravím a přeji všem krásné dny.
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

Ty první dny jsou hrůza. Mám 18.den abstinence a před dvěma hodinama mě to zase chytlo a v jednu chvíli jsem už přemýšlel, do které hospody se půjdu ožrat. Bože, kdy tohle přejde?! Už jsem to rozdýchal, ale chodí to na mě po vlnách, zvláště v tomhle dusnu.
Karel Václavek
Senior Boarder
graphgraph

Na tohle je dobrá léčebna...na takové přemýšlení bys tam neměl pomyšlení...
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Dee napsal:
Na tohle je dobrá léčebna...na takové přemýšlení bys tam neměl pomyšlení...

Už jsem v léčebně před kdysi byl, ale za dva roky jsem pak měl recidivu. Teď se držím tak nějak sám, několik měsíců abstinuju a pak prostě občas selžu a pár měsíců zase popíjím. Nejtěžší jsou pro mě první tři týdny, pak už to jde lépe. Dens mám 18. den a to je krizové období, ale pokud ještě týden vydržím, bude to už celkem v pohodě.
Karel Václavek
Senior Boarder
graphgraph

Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 9 měsíce  
Davide ak nechces pisat sem mozem vytvorit email kde mozes napisat. A vlasne ktokolvek kto by sa chcel nieco opytat ohladom neurolu. Alebo kto by hladal nejaku tu psychologicku radu a podporu od cudzieho nezavisleho cloveka. Ak budem mat cas a bude sa mi chciet mozem odpisat a snad mozno aj pomoct/poradit.
Viackrat sa mi v minulosti stalo ze som bol nezavisle v beznej diskusii v online svete oznaceny za psychologa tak asi nejake sklony k tomu mam.
A ak sa mi to rozbehne cez emaily spustim webstranku (online poradnu) a budem sa tym zivit.
Registrovany
Fresh Boarder
graphgraph

Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 9 měsíce  
Šantalka napsal:
A jinak dnes vedla voda s citronem, od rána v cukrarne jeste zazvorova limca a ledovy kafe, doma opet voda s citronem, je to TOP
PS: dosel mi horcik a mam snad abstak, zitra poresim, v Dr Max je akce, jdu se poprat se seniorana asi...

S citronem mi nejvíc chutná voda perlivá. V tomto počasí je velmi osvěžující. Ledové kafe jsem si taky oblíbil, kofein je už jediná droga, co mi zbyla.
Karel Václavek
Senior Boarder
graphgraph

Dobrý večer všem tady, nevím moc jak začít, tak se rovnou prostě vypíšu... Pít jsem začala před šesti lety, po porodu a odkojení druhého dítka. Můj muž má práci, do který chodí každý den odpoledne a vrací se k ránu - tzn každý večer sama, ze začátku jsem to zvládala, uspat děti, uklidit, večerní sklenka vína k žehlení a tak.., časem byly sklenky dvě, tři, lahev, dvě, tři. Nepila jsem dlouhý roky, jako dost z vás tady, ale stihla jsem si zadělat na problém v celkem krátkým čase. Pila jsem hlavně víno, z tvrdýho alkoholu mám nevím proč respekt a pivo mě otupuje. Potom jsem zažila noc, já vlastně ne, můj muž... přijel z práce, doma uplakaný dítě a žena nadranc, tuhá... docela facka, když mi to ráno vyprávěl. Přestala jsem pít sama a vydržela dva roky.... Teď jsem ve stadiu před průšvihem, piju, ne každý den, ne od rána, ne pravidelně, nemám absťáky ani psychózy když na čas vysadím, ale vždycky se k pití vrátím (aspoň jednou naposledy se napiju..bla bla bla) mám pocít, že jsem na nějaký hranici, kterou nechci překročit, ale sama si s tím asi už neporadím....
Mimochodem: přečetla jsem tu všechny příspěvky, vážím si vás za to, že tu jste, píšete o sobě a pomáháte ostatním T.
Tereza
Fresh Boarder
graphgraph

Tereza ja osobne verim ze vsetko sa da robit kontrolovane. Ved sme to robili kontrolovane predtym nez sme to zacali robit nekontrolovane. Samozrejme nechcem vyvracat presvedcenia miestnej komunity alebo niekoho presviedcat. Je to len moj osobny nazor. Odvodeny z mojej potreby fajcit. Mal som pocit ze som tak zavisly ze musi prist zazrak aby som prestal. No a zrazu nenastal ani velky boj a bol som schopny prestat. Ano je pravdou ze obcas pocas dna si potahujem z elektronickej cigarety ale ma 0 percent nikotinu a miesam si vlastne liquidy.
No pritom sa hovori ze zavislost na nikotine je podobna zavislosti na heroine. Verim ze tieto veci su len o zvyku a mozgovom nastaveni ak odozneju fyzicke abstinence priznaky.
Jednoducho vsetko je v hlave a tu si treba vediet nastavit.
Registrovany
Fresh Boarder
graphgraph

Stránka: 1...144145146147148149150...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter