Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 9 měsíce
|
|
Katka, nie mozog Ťa zaviedol do krámu, ale sama si tam šla, lebo si chcela. Každý má lepšie a horšie dni, ale nie každý si pôjde kúpiť fľašu. Mala by si porozmýšľať, prečo Ti tak bolo. Ale poctivo, neodfláknuť to. Nejaký dôvod to muselo mať po pár týždňoch abstinovania. Vo svojom veku by si sa už mala poznať, čo Ti môže spôsobiť taký stav. Prejdi si v hlave, čo si robila, na čo myslela, čo to mohlo spôsobiť. Aby si sa tomu nabudúce mohla vyhnúť. Tie cravingy sú pri abstinencii časté. Časom sú zriedkavejšie alebo ustúpia. Zvyčajne trvá klasický craving krátko. Pár minút. Ale JE NUTNÉ sa ho naučiť zvládať. Akýmkoľvek spôsobom. Nauč sa spôsoby zvládania cravingu. Buď naňho pripravená. A keď príde sprav, čo máš spraviť. Nedaj mu šancu. Nesmieš byť z neho vyľakaná. Je to normálne mať craving po rokoch pitia.
KU komentáru Ja: Katka, príď niekedy na exkurziu na psychiatriu na východné Slovensko a uvidíš, čo dokáže toluen, riedidlo a podobné svinstvo. Tam už uvidíš konečné štádiá choroby. Ono je to fakt lacnejšie ako alkohol aj bez tej akcie. Nepije sa to, ale fetuje (vdychavajú výpary). Zrejme to mal na mysli Ja, keď už si sa rozhodla zničiť si mozgové bunky alkoholom v akcii.
Terezka, dúfam, že to zvládaš aj bez manžela. Predpokladám, že manžel chodí do práce pravidelne. Ja by som si v takom prípade vopred pripravil nejaký program, aktivitu na ten čas. Myšlienkami, že alkohol je všade a kto nepije je za exota si ospravedlňuješ možnú cestičku k alkoholu. Aj keď možno neúmyselne.
Ale prajem Vám, nech sa Vám darí.
Asi máš pravdu Včelár. Niekedy to skôr vyzerá, akoby tu niektorí chodili len na pokec. Niežeby nechceli prestať piť, chcú, aj sa snažia, ale nakoniec stále hľadajú dôvod, prečo si vypiť. Ale ani ja som nebol vo svojich začiatkoch iný. Takže ich neodsudzujem. Tiež som sa musel poučiť sám na sebe. Katka napísala, že videla odstrašujúci dokument a o pár minút napíše, že aj tak si vypila. Už to tu bolo napísané. Ale pri alkohole asi fakt platí, že skúsenosť je neprenosná. Ale kým verím, že niekde tam vonku je zúfalý človiečik, ktorý hľadá pomoc a možno len nemá odvahu sem písať a toto fórum číta, tak tu budem vypisovať svoje skúsenosti.
|
|
|
|
|
|
|
Kým som to písal, pribudli Vaše 2 príspevky. Do komentu Ja som sa netrafil, ale nevadí.
|
|
|
|
|
|
|
Krtek napsal:
Kým som to písal, pribudli Vaše 2 príspevky. Do komentu Ja som sa netrafil, ale nevadí.
Krtko,
"ale trafil si a presne"... [Klinec po hlavičke.]
Ešte k tomu dodávam, že:
keď sa alkoholikovi nastaví zrkadlo, tak skutočne nechápe koho to v ňom vidí, pretože jeho alkoholom (z)deformované predstavy o sebe samom mu ukazujú iné = falošné = (z)alkoholizované fantómy, bludy, klamy a ilúzie; na hony vzdialené od reality a života v triezvosti.
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
A je aj pravda, že alkoholici sa dokážu ľahko uraziť, keď im nastaviš zrkadlo. Zažil som to jeden čas tu na fóre, keď tu bolo dosť hádok, ale aj na liečení. Pravda bolí.
|
|
|
|
|
|
|
Nebudu si sipat popel na hlavu, ale posrala jsem to no. Nebudu psat jak jsem nepila at ve me ostatni vidi odstrasujici pripad. Nastesti nechci rani dousek, ale pretrpim stav jaky mam. To uz je u me pokrok. Ve ctvrtek jdu na krev tak to me doktor pak nepochvali(( Aspon jsem pro ostatni odstrasujici pripad, kdyz uz nic jineho 
|
|
Katka
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Katka, recidíva môže nastať u každého z nás. A nemusíš si sypať popol na hlavu, ale ani sa k nej nesmieš stavať ľahostajne. Treba sa z nej poučiť, ak tu abstinenciu myslíš vážne. Predchádzať jej. Často sa tu spomína pevná vôľa. Môj názor je a už som to tu aj spomínal niekde, že abstinencia nie je o vôli, ale o sebadisciplíne. Musíš sa naučiť recidíve predchádzať. Ani športovec sa nestane najlepším pevnou vôľou, ale tvrdým tréningom. Musíš sa naučiť abstinovať, ak to naozaj chceš. V začiatkoch dodržiavať kroky, ktoré sú odporúčané. Je o tom veľa literatúry aj na nete. Abstinencia musí byť pre Teba na prvom mieste. V tomto musíš byť egoista, sebec.
Držím palčeky nech sa Ti darí, aj ostatním samoliečiteľom. Pekný deň Ti prajem.
|
|
|
|
|
|
|
Nechcela by si byť radšej povzbudením pre iných? A budú tu o Tebe písať, keď to zvládla Katka zvládnem to aj ja?  Byť príjemným a nie odstrašujúcim vzorom.
|
|
|
|
|
|
|
Krtek,
to vis, ze bych chtela byt prikladem jinym. Ja chci moc abstinovat, ale musim se naucit zvladat ten craving u me je dost silny. Staci mi uz to, ze ted musim fungovat na plne obratky.  No je mi hrozne (((
|
|
Katka
Gold Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj vsem,ctu si vas zde uz asi tyden.A jako bych vas znala cely zivot.Tak si rikam,ze rada prispeju pribehem,poradim,ci si necham poradit.Asi bych se jeste vylozene neradila do kategorie "alkoholik",ale pijan uz asi jo s tim nabehem do alkoholika.Nevim,co je rozhodujici,jestli to,co mi alkohol zpusobuje za bio-psycho-socialni problemy,ci jestli mam abstaky.Jelikoz trpim na uzkosti,deprese,necitim se nikdy dobre.Ve vetsim to odstartovalo narozeni ditete a nekolikalete podnikani.Proste nejak toho bylo na me moc.Piju nejlepe pivo a kdyz chytnu slinu,tak jich deset dam,pak tyden,dva pokoj,pak treba I mesic ci pul roku nic,pak ruzna bazeni,zejmena po tom,co mam nervy,pak zas depky,ruzne se to strida uz 4roky.Zadny abstak nezaznamenavam,ale za to ty nekolikadenni kocoviny s depresema.Pak se oklepu,pak podle toho,jakej udelam pruser,tak znova,preci prestat muzu kdy chci,ne?No.pruseru dost.4roky zpet zachytka celkem 2x,xx probuzeni kdo vi u koho,nebo kdo vi vedle koho.Nejaky vyhazovy z podniku,ostud docela dost.Nejakej antabus uz taky probehl,sem tam nejaka psychoterapie.Kdyz piju,tak samozrejme na leky.Jinak jsem velky dric,cvicim,makam,doma vse jak ze skatulky.Jenze nechci se dostat do stavu 1den pit a tri dny umirat a furt dokola az stav alkoholik.Kdyby aspon ty deprese za normalu nebyly.No jak bych to shrnula.Pit bych nemela vubec.Patrim k tem,co je psychicke problemy vedou se napit a zazit alespon nejakou euforii.Jinak jsem sama,rozvedena,mam uspesny byznys,u ktereho nevadi me nikolika denni vypadky,vypnu tel a jini to zaridi.Starost o dite me tezce ubiji,rekla bych,ze z nej mam ty deprese horsi a pak porad dokola.Deprese jsem mela I pred nim,ale ne takove.Je to vse dano mym celym zivotem-detstvi alkoholik fotr,vsechny mlatil,utek v 18ti z domova,pak 2vztahy s psychopatama,alkoholikama a fetakama,pak vrchol vseho zivot s blaznivym otcem meho ditete.No jen tak ve zkratce  Drzme si palce.
|
|
Nerolli
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Nerolli napsal:
Ahoj vsem,ctu si vas zde uz asi tyden.A jako bych vas znala cely zivot.Tak si rikam,ze rada prispeju pribehem,poradim,ci si necham poradit.Asi bych se jeste vylozene neradila do kategorie "alkoholik",ale pijan uz asi jo...
"Držme si palce."
"Držím a fandím!"
"Vitaj vo svete triezvejúcich!" 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|