Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...158159160161162163164...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 9 měsíce  
No ci vola alebo presvedcenie alebo sila ducha. Nieco tam asi musi byt aby sa clovek po 5-10rokoch nenapil. A musi to byt silne. A ked to berieme z pohladu ze nic "medzi" neexistuje len vyber z dvoch moznosti a teda pit alebo nepit tak potom toto by mal mat ujasnene kazdy kto chce skoncovat s alkoholom uz na zaciatku. Napriklad Ladislav ako sa sam zmienil uz si parkrat dal nejaky ten alkohol. A ak teda nic medzi nie je preco to nema ujasnene takto a jednoducho si po case dal? Co tym chce povedat alebo teda o co sa pokusa?
Registrovany
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

To čo píšem, je k začiatkom abstinencie. 10 ročný abstinenti sú už myslením niekde inde. Ak si niekto myslí, že stačí len pevná vôľa nepiť a nič iné pre abstinenciu netreba spraviť, ja mu to neberiem. Drsné cravingy, baženie len pevnou vôľou ťažko dlhodobo zvládneš. Je to neuveriteľná sila.
Čo tým chcel Ladislav povedať a o čo sa pokúša, tak to Ti musí napísať on sám. Ja to neviem. Ale viem, že pre mňa skutočne existujú len tie 2 možnosti. Piť alebo nepiť. to je moja vlastná skúsenosť na základe pokusov o kontrolované pitie.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Krtek, píšeš:
...Ak si niekto myslí, že stačí len pevná vôľa nepiť a nič iné pre abstinenciu netreba spraviť, ja mu to neberiem.
Drsné cravingy, baženie len pevnou vôľou ťažko dlhodobo zvládneš. Je to neuveriteľná sila...

..."Piť alebo nepiť?" ...

..."jeden dúšok je mnoho a plný válov je málo."

(Alkoholikovi stačí aj kýbeľ alebo dva - človek predsa nie je hovädo!)

["Milujem tieto "duchaplné" slogany alias výkriky do tmy"...]
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Jsem tady, pro vás
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

nic, žádné otázky, jelikož již několikrát jsem byl odkázán na své vlákno, najdete mě tam
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

[/quote]

Poprosím vysvetliť. Rád sa nechám poučiť. Ale v zrozumiteľnej ľudskej reči. Bez irónie, sarkazmov a podobne!!! Tak, aby som ťa s mojim IQ aj pochopil. Rešpektujem Tvoj štýl písania, ale...Ty tu píšeš doslova slovné hádanky, ktoré ja naozaj niekedy nemám chuť riešiť. Sme tu väčšinou obyčajný ľudia a nie jazykovedci. Máme dosť svojich problémov a nie ešte hľadať skrytý význam Tvojich slov. V bežnej komunikácii v spoločnosti sa tak určite nevyjadruješ. Budem Ti za to vďačný, ak aspoň raz spravíš výnimku.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Krtek napsal:

Poprosím vysvetliť. Rád sa nechám poučiť. Ale v zrozumiteľnej ľudskej reči. Bez irónie, sarkazmov a podobne!!! Tak, aby som ťa s mojim IQ aj pochopil. Rešpektujem Tvoj štýl písania, ale...Ty tu píšeš doslova slovné hádanky, ktoré ja naozaj niekedy nemám chuť riešiť. Sme tu väčšinou obyčajný ľudia a nie jazykovedci. Máme dosť svojich problémov a nie ešte hľadať skrytý význam Tvojich slov. V bežnej komunikácii v spoločnosti sa tak určite nevyjadruješ. Budem Ti za to vďačný, ak aspoň raz spravíš výnimku.

Krtko, pokúsim sa:
[Slogan = výkrik, zo starej škótštiny]
(dnes pod tým rozumieme skôr heslo, logo, symbol, výraz...)

Pre alkoholika je jediný dúšok priveľa alebo mnoho, pretože potom aj plný válov chľastu je málo - niet takej sily, ktorá by dokázala uzatvoriť klapku v gágore korheľa, pije až do odpadnutia. Keď sa pozviecha pokračuje v pití alkoholu opäť ďalej. Vybíja kliny kocovín ďalšími - novými klinmi.(Predpokladal som, že toto všetci tu prítomní čitatelia už poznajú... "chybný predpoklad?"... "ospravedlňte ma, prosím!")

Kýbeľ až dva kýble je približne (÷) 12 ~ 24 litrov, teda množstvo, ktoré vypije špičkový pijan piva za deň = (24 -> 48) pollitrákov.
Toľko nevypije na jedenkrát ani hovädo/hovado/marha alebo kôň.
Alkoholik síce nie je dobytok ale mnohý korheľ alebo pivár ho smelo tromfne!

Výkrik do tmy sa chápe vo význame zúfalstva a beznádeje nad sebou samým - keď už neviem kam z konopy = neviem si poradiť!
Kontrast svetla a tmy/dobra a zla snáď nie je potrebné definovať v našom bipolárnom chápaní hmoty a ducha, kde duša je mostom medzi týmito svetmi.

Jednoduchšie je to už len TU:

www.youtube.com/watch?v=axQlFy_ZP8M

...je to obecný návod ako zničiť akúkoľvek závislosť! (...humorom!)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Ahoj a krásný den všem,

Opět 1.den
začínám znovu. Jak naivně jsem si myslela, že jsem v pohodě. Stačila jedna stresující návštěva. Necítila jsem se ten den dobře a když přišla návštěva, nedokázala jsem se uvolnit. Prvním pár panákům jsem odolala, potom jsem si s nimi dala. Už v ten moment jsem se cítila provinile, že zrazuji sama sebe. Následující dny jsem nepila a v mysli jsem to označila za úlet, který se nepočítá. Ale počítá. Panečku, a jak!
V ten moment se to ve mě znovu nastartovalo a já po ca 14 dnech po té návštěvě jsem začala pít znovu. Cítím se velmi provinile, je mi ze sebe zle.
Pročítám Vaše příspěvky a jsem tady s Vámi moc ráda.
Děkuji především Včelařovi a Ladislavovi.
Lenka
Senior Boarder
graphgraph

Lenka napsal:
Ladislave, Lemogu, Šantalko a další..

nádherné posilující příspěvky. Doslova hltám, každé jednotlivé slovo, které tady napíšete. Necítím se na to sama.
Děkuji, děkuji, děkuji.

Vždycky na to budeš sama a taky nikdo Ti tady přesně neurčí po netu zda jsi, nebo nejsi alkoholik.
Přeji hezký den všem
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

K Ja....když mu napíšu, že jeho psaní nikdo nerozumí, tak provokuju. On fakt nechápe....a přeloží mi to do češtiny. Nevím s kým na téhle úrovni může komunikovat, ale mě to tu připadá jako slovní exhibicionismus. Nemám náladu přemýšlet nad jinotaji.
Dee
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...158159160161162163164...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter