Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...160161162163164165166...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 9 měsíce  
Krtek napsal:
Ale však dobre JA, ale nechápem ako súvisí Tvoj komentár s mojím príspevkom, ktorý si citoval.

Krtko, píšeš:

"Drsné cravingy, baženie len pevnou vôľou ťažko dlhodobo zvládneš. Je to neuveriteľná sila..."

...s čím možno iba súhlasiť. Asi takto...
(...to súvisí.)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Vďaka. Ja už som si myslel, že len ja mám takýto názor a že ma chceš poopraviť. Takmer v každom článku alebo diskusii na nete sa spomína, že ak chce niekto abstinovať, treba mať pevnú vôľu. Ale čo to konkrétne v súvislosti s abstinenciou znamená, to som nenašiel(možno som zle hľadal).
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Krtek napsal:
Vďaka. Ja už som si myslel, že len ja mám takýto názor a že ma chceš poopraviť. Takmer v každom článku alebo diskusii na nete sa spomína, že ak chce niekto abstinovať, treba mať pevnú vôľu. Ale čo to konkrétne v súvislosti s abstinenciou znamená, to som nenašiel(možno som zle hľadal).

Krtko, alkohol vôľu spoľahlivo rozpúšťa. Najmä ak ho konzumuješ dlhodobo alebo vo vysokých dávkach = abúzersky/nadmieru.

Až po dôkladnej detoxikácii od alkoholu a jeho metabolitov je možné opäť liečiť/konsolidovať zničené vnútorné prostredie, emócie a vzťahy.

Úzdravu treba zahájiť v mysli - výmenou myslenia alkoholika za myslenie triezvejúceho alkoholika. Vhodný je ucelený program AA.

Mnohí sa prepijú až do úplnej demencie, odkiaľ už niet návratu späť.
Je smutné zažiť takúto zmenu blízkeho človeka, spolupijana.

Je to *memento/výstraha* s varovaním do budúcna.
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Narodil jsem se a zacal byt zavisly na vzduchu,materskem mlice a dalsi zavislosti pribyvali.Byla to naruc maminky,otce,lasce.Chtel jsem byt milovan a chtel jsem milovat.To byli nejsilnejsi pocity,ktere jsem silne vnimal.
Pocity-zavislost-cigarety-ja kurak ,kdy jsem ochoten prestat kourit?Az uslysim rozsudek smrti?Nebude uz pozde?Proc kourim?Zavislost?Pocity?
Pocity-alkohol-co bylo pred prvnim poznanim alkoholu?
Pocity-jaky jsem mel pocit pri prvnim napiti alkoholu?
Ucim se byt strizlivy jiz 18 let.
Dnes vim ,ze nemohu hledat vinika v alkoholu,musim hledat problem v sobe,musim hledat odpoved na to proc jsem se nikdy za meho 20.leteho piti alkoholu,nedokazal jen trochu napit a odejit domu po svych-mohly to byt drogy-mohly to byt leky,cokoli jineho ,co by mne tenkrat prislo do cesty.
Nemuzeme hledat problemy v zavislostech,ale v tom jak nam jaka zavislost dokaze ublizit.
Moje zavislost souvisi s mym mozkem,muj mozek po pouziti alkoholu se dostaval do pocitu euforie,rozkose,kdy jsem se citil naprosto krasne.
Tohle dokazi tvrde drogy,mekke drogy,gambleri maji podobme pocity pri hrani.Takze neni chyba tam venku ,ale ve mne.
Ja dnes tohle uz o sobe vim,jsem si vedom,ze nemohu do sveho zivota pustit nic z toho,co by melo UMELE navodit pocity euforie a stesti.Znam uz dnes sam sebe,znam to co mne ublizuje,tak hledam to co mne neublizuje.
Jsem zavisly na sexu,je mne 58 let,ten jsem si nezakazal.Proc,kdyz jsem jej dostal do vinku od prirody a sex pouziva vsechno v tomto svete.
Nic se nema prehanet,ja vim.
Potom co hledam ,tak dobro,nepoustim si k sobe zlo.Verim v lasku jako symbol dobra,chci ji davat a brat,
Verim ze clovek se dobrym narodi,zlym se stane.
Ucim se byt sam za sebe odovedny,za svoje skutky.Ucim se nevynit druhe z mych neuspechu.
Ucim se chtit jen tolik ,kolik jsem schopen sam obhajit.
Ucim se spravne rozhodovat pri vyberu zamestnavatele.
Ucim se pomahat.
Vitez
Fresh Boarder
graphgraph

Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 9 měsíce  
Dobrý deň, keď tu je teda voľnejší pokec, opíšem vám jednu skúsenosť.

Cez deň v zamestnaní mi vo výťahu niekto hovorí "aj ja mám takého vysokého syna, ALE JE CHUDÝ" - ja v duchu že a sakra, tak to ti ďakujem... Neskôr ma mladučká kolegyňa na chodbe pozdraví úslužným "dobrý deň" v štýle "dobrý deň ujo" a ja si hovorím ale do kelu už, čo je?

Ale, neskôr večer "na klube" sa ma spoluzávislý pýta "ty si ešte nemal 30" (mal som 40) - paráda, ďakujem. A iná závisláčka mi zase pochváli účes ku ktorému sa zatiaľ nikto pozitívne nevyjadril.

Čiže, chcem povedať jedno - alkoholici sú super!
Žilinčan
triezvy od 23.3.2016
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Žilina Narozeniny: 02/07

Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 9 měsíce  
Žilinčan napsal:
Dobrý deň, keď tu je teda voľnejší pokec, opíšem vám jednu skúsenosť.

Cez deň v zamestnaní mi vo výťahu niekto hovorí "aj ja mám takého vysokého syna, ALE JE CHUDÝ" - ja v duchu že a sakra, tak to ti ďakujem... Neskôr ma mladučká kolegyňa na chodbe pozdraví úslužným "dobrý deň" v štýle "dobrý deň ujo" a ja si hovorím ale do kelu už, čo je?

Ale, neskôr večer "na klube" sa ma spoluzávislý pýta "ty si ešte nemal 30" (mal som 40) - paráda, ďakujem. A iná závisláčka mi zase pochváli účes ku ktorému sa zatiaľ nikto pozitívne nevyjadril.

Čiže, chcem povedať jedno - alkoholici sú super!

Ujo ze Žiliny (alebo z Čuhárne?): "Ty si narcis?"

(Prajem Ti krásny dník, keďže aj dnes nad Žilinou slniečko svieti...)

"Triezvejúci alkoholici/korheli sú naozaj super!"
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Lenka napsal:
Stopko,

žiju sama. Krásně jsi to nazvala chráněné zázemí do začátku. Jak si jej vytvořím, tak to tak budu mít. Je to těžké. Nyní, přes den, je to v pohodě, ale přijdu domů a tam to na mě padne. Nemyslím tím samotu. Ale nekontrolovatelnou potřebu se napít. Vždy je to nejhorší večer, bez alkoholu nemohu usnout. Musím se něčím zaměstnat, něčím ve své hlavě. Pro první dny mám na usínání Stilnox. A potom taky budu plánovat činnost z hodiny na hodinu. Hlavně se nenapít. Od rána píšu seznam činností, které jsem zanedbávala.
Děkuju za otázku, přiměla mě se zamyslet.
Držím nám všem pěsti.

Zdravím Lenko,
četla jsem si Tvoje příspěvky zde na foru i zpětně.
Máš v sobě , dle mně , hodně pokory a bojuješ , ale...
píšeš přes den v "pohodě a večer"... a padne to na Tebe.
Jak už jsem zde psala, nelze přes net stanovit zda jsi nebo nejsi alkoholik, vyjma extrémních případů.
No, jestli nechceš večer pít, zabraň tomu. Je to to chráněné zázemí, třeba jako první krok: Nedoníst si domů alkohol, suchá domácnost.
To, je ta "realativně" lehká věc a lehce se to píše, ale získáš tím čas. Třeba na přemýšlení, že takhle to dál nejde. Nebo jde, ale kam to povede?
Piš svoje pocity, hledej co se dá dělat jiného, co tě jiného potěší...
Napiš jak to jde, snad jsem Tě alespoň málinko povzbudila
a mááávááám
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj Stopko,

úvodem děkuji za Tvá povzbudivá slova. Pomáháš moc.
Včera jsem to zvládla, ale bylo to takříkajíc na hraně. Nastala situace, ve které bych se jindy okamžitě napila a pila a pila. Řekla jsem si, že je to první zkouška, jak moc to myslím s abstinencí vážně. Měla jsem ze sebe radost.
A dnešní ráno se dostavil až euforický pocit, že začínám nový život, pocit, že to tentokrát zvládnu.
Nyní, večer, už tak do zpěvu není. Pomáhá mi si číst, zde na fóru, příspěvky spolubojovníků. A tímto také všechny od srdíčka pozdravuji.
Přeji všem nádherně střízlivý večer, klidný spánek a ráno s úsměvem.
Lenka
Lenka
Senior Boarder
graphgraph

Lenko, fajn, že se ti daří. Bude se ti dařit, ale může přijít I zhup, nuda-možná by ti pomohlo zajít na AA, setkání bývají večer, to jsem dělával místo hospody. Anebo Antabus, jako pojistku. Nevím-píšu jen,že mě to pomohlo.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 8 měsíce  
Tohle je asi pro Stopku jako admina. Jsem tu po čase, takže jsem projela vše - ale zajímalo by mne, jestli někdo nějak reaguje na příspěvky v knize návštěv. Jsou kolikrát dost zoufalý. Já tam kdysi taky napsala, než jsem zjistila, že je tu i fórum.
Není to moc přehledný a obzvláště pro lidi v krizi. Nemohli byste zrušit tu knihu návštěv a nějak výrazně označit fórum?

Pokud vím, je to jedinej smysluplnej server na tohle téma a MUDr. Mlčochovi tisíckrát díky - nejen za mne
JanaK
Gold Boarder
graphgraph

Stránka: 1...160161162163164165166...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter