Zdeno (SK)
vím, nemáš mne rád..ale zkusím trošku poradit

Co sem týká "depek" a nechuti k životu, absence emocí.. to je naprosto normální u abstinujících alkoholiků, dr. Nešpor o tom i psal někde.. i jinde se dočteš, že i po léčbě alkoholika je nutno nasadit antidepresiva, neb u opravdu těžkých případů hrozí i sebevraždy.
Já teď třeba nepiju cca 5 měsíců, předtím třeba i rok .. takže tyto stavy znám..fyzicky jsme OK. ale psychika je jiná.. život tě nebaví, nic nemá smysl.. že? Buď to přejde časem samo, nebo radši opravdu navštiv ne psycholožku, ale psychiatra.. ty AD na rok ti třeba pomůžou. Nebo se prostě smiř s tím, jak to je.. a čekej, až prostě jednoho dne vyjdeš ven a zjistíš, že je život krááásnej (viz Včelař)
Ano, jsme nemocní, všichni zde, ale je jen na nás, jak s nemocí zatočíme ... což třeba u rakoviny volbu nemáš. Vlastně.. máme štěstí, můžem po zahození posledního piva řídit svůj život i když nelehký, otravný, unavující.. ale můžem - co by za to dala spousta opravdu nemocných lidí

Měsíc abstinence je úžasnej, jako fakt jsem myslela, že nedáš ani týden. Jsi dobrej!!!
Hodně štěstí a sil nejen tobě