Re: První dny bez alkoholu Před 9 rok
|
|
JO no, přesně.. obvoďák mi řekl, že alkoholik vypadá jinak a na moje občasné úzkosti ( obzvláště pro propařeném večeru ) dal také ten Neurol.. Když jsem ten měsíc nepila, tak po náročném prvním týdnu mi bylo jen líp a líp a ke konci měsíce mi bylo dobře jak nikdy.. Vůbec mi hlava nebere, proč jsem zase začla popíjet..  Právě že s tátou se nevídám skoro jinde než v hospodě, když mu řeknu ať přijde ke mě, tak se raději vymluví  A kdykoliv mu řeknu , že nepiju tak to zamete pod stůl.. Je to těžký no.. ale jak se říká, když se chce všechno jde, akorát fakt nevím , zda se to dá zvládnout "bez pomoci" ..
|
|
|
|
|
|
|
Jani, strizlivost je krasna, nedavej si uz tu vodku, bud s nami cista uz, pokud je ti stejne blbe, nema cenu pit  Ja mam co kecat, ja vim... Je mi z toho jen smutno, vodka Ti nepomuze, naopak, budeTi hur a hur..
|
|
|
|
|
|
|
Ano,vím. Dopoledne jsem se prolila tou plackou,celý odpoledne prospala a je mi furt blbě. Bolí klouby, horečka. Vodka je to poslední, na co mám teď chuť teda. Nejspíš mám velmi kvalitního anděla strážného, tak na mne seslal chřipku, jinak bych se v rámci udržení v cajku a pracovním procesu lehce denně snažila držet hladinku abych fungovala. Pak víkend s absťákem - a jsou čím dál horší i při menším množství pití,jak jsem už psala. Abstinence mi teď fakt pár dní nebude dělat problém, znám to. Musím sebrat všechny síly,dopovat se Paralenem,neb opravdu musím chodit do práce. Bude mi tak blbě, že se případný absťák v tomhle ztratí.Uf.. ale vše zlé je k něčemu dobré, až tohle překonám, k vodečce se již nehodlám vracet. Vím, stopadesátý pokus,ale jsem rozhodnuta a už vím,jak na to. Prostě tak jak tehdy,když jsem rok nepila -taky to šlo a bylo mi skvěle, jen ten první měsíc není nic moc  Držte mi palce prosím, já vám všem držím též.Budu každý den sem do Šantalčina deníčku psát jak to jde. Doufám jen, že se ozve Ladislav.. musí mu být příšerně. Vůbec, pročítám to tu teď zpětně znovu, prožili tu lidi děsivý stavy -třeba i Včelař.
|
|
JanaK
Gold Boarder
|
|
|
|
|
JanaK Držim palce!
Mě se taky přitížilo přes den, bolesti plic z kouření, únava, nervorita, trochu průjem. Už se těšim na vanu a spánek, doufám že nějakej bude!
|
|
Rachel
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Tak ja uz jsem z vany vylezla  Byla jsem ve fitku, docela to slo. Hlava furt trosku pod tlakem, jsem spus roztekana. Noci se bojim. Dam si Cimrmany a snad bude ok. Snad zejtra polevi ten vnitrni stres a strach z lidi! Je to pak v práci "voser". Vsem zde drzim palce, lidi nepijme!!! Sochari a Vcelari, i vas zdravim. A Novi a Nesu a Kiru...a vsechnyco jen ctiu a pridali se taky 
|
|
|
|
|
|
|
Jsou ty stavy zvláštní. Když jsem se tehdy zasekla a alkohol úplně vyřadila, nejhůř mi bylo fyzicky třetí den. Motolice, tlak u stropu, bušenísrdce, delírko mne minulo naštěstí. Jen jsem ležela a modlila se ať to přejde. Pak tak ještě pár dní jsem měla strach jít ven, že někde spadnu .. šla jsem se projít až za tmy:) Pomáhalo to. Je fakt,že jsem předtím lila měsíce nonstop minimálně půl litru vodky denně. Pak už bylo jen líp,den ode dne. Ale třeba po čase, kdy už jsem myslela, že jsem OK,najednou přesně to, co popisujete -třeba i po měsíci nepití. On ten náš alkáčskej mozek se prostě mazaně snaží dostat to,na co léta fungoval a co má rád. Je vytrvalej a zákeřnej. I po letech evidentně. I když víme,o co mu jde, daří se mu. Chce to jen ty hnusný momenty překonat, ono to přejde  Jdu si dát další Paraleny,vanu radši ne  Dobrou a klidnou noc všem (taky se jí bojím, ale co už nadělám, že)
|
|
JanaK
Gold Boarder
|
|
|
|
|
3. den
Dnes je mi lip, noc byla ale zase hrozna. Ale rano jsem zjistila, ze sviti slunicko, a vsechno bylo nejak lepší. Dnes jsem se i namalovala, ucesala. No myslim, ze uz vypadam obstojne, ani otekla nejsem, což bývám 2-3 dny po... Hlava teda poboliva a hučí, to musim vydrzet. Kolegyne na dnes svatek, zaridila jsem kytku i darek i za ostatni, coz je uspech, ani ne fyzicky, jako psychicky. Tak preji vsem krasnou stredua ozvete se 
|
|
|
|
|
|
|
Šantalko,
jak si psala, že chodíš do fitka, tak já taky začala. Je to super. Nikdy jsem si nemyslela , že mě to bude bavit.
Ze začátku nepití, to jsem byla ráda, že se neklepu a nechtěla jsem mezi lidi. Takový ty stavy úzkosti, napětí.... Pak nervy, už jenom obyčejný dotaz: "Co bude k jídlu?", tak to jsem neodůvodněně startovala, no nervy... V první dny jsem nechtěla ani do obchodu.Jak už jsem to zde i někde psala. Měla jsem obavy, že po té flašce v obchodě šáhnu a koupím si ji.
To bylo v začátcích. Takže jsem pod dohledem manžela vždy nakoupila velký nákup,oprášila pekárnu na chleba, ale pak to postupně přecházelo do klidu, časem.Suchou domácnost mám, ale raději ještě zatím pořád. Vlastně on u nás nikdo nepije, takže to není problém.
Pak už v klidu i ten nákup jsem časem zvládala. No, a ted´ i to fitko.
Mám pocit, že v součastnosti, se mi po fitku asi dostávají do krve endorfíny dobré nálady.
Jo , taky období zrádné euforie, na kterou jsem vždycky v začátcích, předtím, když jsem se pokušela xkrát přestat, dojela.
Drž se!
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Stopko 
Jo, cvicit chodim pravidelne aspon 1-2x tydne, nekdy s dcerou, nekdy sama. Je to fajn. Nelamu tam sice zadny rekordy, mam svuj rytmus a styl, kterej mi vyhovuje. Taky je mi pak lip. Tajy cjodime begat a s manžou jezdime hodne na kole a na bezkach. S nim je ale vsechno spojeny s chkadtem, ake jde to si dat neci jinyho, uz jsem vyzkousela. Mam rada sport, knizky a vytvarne vystavy. Zitra jdu s mamkou na vernisaz, tesim se! Ale taky to vzdycky bylo spojeny s pitim, bezedne dzbanky vinka, umelci bohemove s brkama. No tentokrat si dam Pí vodu a jidlo, to jsem driv ani neochutnala, hlavne mit plnou sklenicku a stát u zdroje..
|
|
|
|
|
|
|
Nejvíce příznačně, to někdo z chlapů zde vystihl výrokem:"přikurtovat k radiatoru"
Přesně tak jsem to ze začátku cítila, jako šance pro mně.
Zjednodušeně, ano chci už konečně to utnout...chci tak moc, ale nějaká pevná vůle mi v začátcích nepomůže. Vůbec bych ji ani neměla, páč mozek zdeformovaný pitím, to se tam ani pevná vůle u mě nevešla. Opravdu jsem musela jít v počátcích silným chci a místo pevné vůle,jsem se začátku řídila praktickýma radama.
Z toho důvodu i ten obchod v začátcích, protože jsem cítila, že bych to nedala jenom s tím "chci přestat".
Než se ten mozek trochu vzpamatoval a zesouladil s tím co na mě každý den může přijít. A ty spoutěče?Těch jsem pak našla hodně...)))
Jde to krůček po krůčku, jak na tenkém ledě. Si neumíš ani představit, jako vnitřní radost jsem pocítila, když jsem pak zvládla obchod.Pro ostatní lidi běžná rutina, ale u alkoholika...
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 20/04/2016 13:22 Provedl: Stopka.
|
|
|