Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 9 měsíce
|
|
Jak psaval Sochar: jako clobrdo. Zpatky na Start... Dobrou vsem
|
|
|
|
|
|
|
k tématu dne, já to cítím takto: Nepiji, chodím do zaměstnání, platím daně. Rodinu už jsem ztratil dávno, děti mě neznají a znát nechtějí. Přátele jsem nechal v bývalém bydlišti a již nehledám a nové nemám. Snažím se pospravovat a vyřešit všechny chyby, které jsem způsobil chlastem za desetiletí. Rodičům jsem nebyl dobrým synem. Léčbu alkoholismu jsem prodělal v ústavu a něco mi to dalo. Pokud si kdokoli myslí, že to k životu stačí, já si to nemyslím. Nazpět se hledět nemá a budoucnost neznám. Vy, kterým zůstali partneři, rodiny, přátelé, vlastní domovy, važte si abstinence.
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Díky, Ladislave. Máš pravdu, neměli bychom myslet na to, co máme pocit, že jsme ztratili, ale na to, co ještě ne...
|
|
Alhena
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Ladislav napsal:
...děti mě neznají a znát nechtějí. Přátele jsem nechal v bývalém bydlišti a již nehledám a nové nemám. Snažím se pospravovat a vyřešit všechny chyby, které jsem způsobil chlastem za desetiletí...
Ladislave,
málokomu stačí k životu vědomí, co všechno ztratil a pokazil. I já mám za sebou část života, na kterou nejsem hrdá. Těžko nehledět nazpět. Moc přátel mi z toho života nezůstalo, vlastně jedna kamarádka. Snažím se zahnat závislost do kouta, abych nepřišla o syna, o to nejdůležitější, co mi z toho života zbylo. Velmi špatně se mi dýchá při pomyšlení, že bych ho mohla ztratit navždy.
Pospravovat a vyřešit všechny chyby, které jsme způsobili chlastem pro mě znamená, pospravovat i sami sebe,spravit chyby, které jsme spáchali sami na sobě, spravit svůj pohled na sebe a svůj život, minulý i budoucí. Máš pravdu, to, co píšeš, k životu nestačí. Věřím tomu, že střízlivost znamená radost a ne trápení, když se nám to teď nezdá. Časem k tomu dojdeme, když se budeme snažit, jenom se nesmíme zavírat do ulity a lámat nad sebou hůl.
|
|
|
|
|
|
|
Ja už minulosť neriešim. Čo bolo, to bolo. Minulosť riešim len v tom zmysle, nespraviť tie isté chyby. Poučiť sa z nej. Teraz, keď už takmer rok abstinujem, mám z toho radosť. Pre mňa abstinencia rozhodne nie je trápenie. Mne bolo dobre aj predtým tie 2 roky. Bolo mi fajn triezvemu, len som neriešil veci, ktoré som mal riešiť. Odkladal som to. A v určitý moment sa toho nakopilo príliš veľa a prevalcovalo ma to. Sadol som do krčmy a ožral sa jak divá sviňa.
|
|
|
|
|
|
|
Lado,
takove shrnuti, mno. Pochopila jsem to tak, ze bys mel zapracovat na nejakem tom seznameni  O nejakych pokusech ses uz zminil. Je ted nejaky objekt na obzoru? Nebo inzerat v obehu? Seznamka? Sance na vztah (treba i kamossky)?
Jinak u nas klasika. Manzel na me celou noc vypoustel vzorky vseho, co vcera na vylete vypil a vstal se slovy: pojedu se projet na hory. Pujdem vecer do hospody?
Ja si nestezuju. Uz zde nekdo psal: neprenaset nase rozhodnuti na ostatni. Je to nade vec,ne jejich. Ja jen, abyste si nemysleli, ze spolu popajdame na prochazku do lesa 
|
|
|
|
|
|
|
Lado, Ty z;ase makas? A v praci dobry? Ja placam.paty pres devaty. Honej.me chute. Sladky, slany, kysely... zajimavy. Zaclo to uz snidani. Nejsem zvykla snidat, ale prej se ma. Zadna novinka. Ale rozezranej den 
|
|
|
|
|
|
|
Máš pravdu, přepadla mě myšlenka dojít si pro něco do žíly, tak jsem začal pracovat. Rozbombardoval jsem celí byt, úklid  třeba to povolí.
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Cheché !!! Já taky  chybi.mi systematicnost, takze vsechno najednou zacnu (okna, vanu, zrcadla, hajzlik. Do zoho kafe a cigaro na balkonec(tam kdybych mela sebou hadru tak taky zacnu), vratim se do bytu, cumim jak pero, co to je... do toho podlahy, umejt zidle a dosla mi energi. A vsude bordel, pritom uklid, ze... No uz to mam, ale byla to pecka. Jeste se mi klepe ortéza 
|
|
|
|
|
|
|
hi hi, koukám že máš naprostý přehled  tak nějak to teď mám, až na ty okna, na ty se.u  zatím. Asi jsem to ale neměl dělat, došla mi šťáva a chce se mi odpočívat. Jsi moc fajn děvče ... nechceš se rozvést ? 
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|