Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 7 měsíce
|
|
zaujmave na tom je,ze hoci sme kazdy iny,ale abstaky mame vsetci rovnake. a ja hlupa som to zo zaciatku nejak neregistrovala,ze vracanie moze byt aj abstak az ked som si trosku nastudovala co to o alkoholizme.
Co sa tyka bazenia, tak ani ja to nejak nemavam iba v nedelu a to bolo dost dlhe,ale mozno to bolo tym,ze sa tu odvijaju pribehy kazdeho z nas a rozmyslam nad tym.
a bonus vzdy som si myslela,ze pijem nikto nevidi,ale vidia to vsetci. hambit som sa hambila vzdy po tahu,ale teraz skoro po roku si na to vspomeniem, tak aj sa trosku zarazim,ale hned na to usmev, pretoze som dokazala sa nenapit ten aktualny den.
a kto to nezazil nepochopi presne ako pisete,ale pokial nam nieco v tej hlave neprepne sa napijeme znovu
pekny den
|
|
katarina
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Dobré ránko všem  ,
tak na dnešek jsem se modlila, ať ta noc už skončí. Noha bolela jak ďas, ten víkend jsem to asi moc natáhla, prochajda přes celý město a zpět a druhý den taky na nohách. Bylo to na ni moc.
Jinak Sochař, Včelař a ostatní - je to děsivý, ale na konci je světlo 
Dnes jsem zase ocenila střízlivé ráno. Je to prostě lepší 
|
|
|
|
|
|
|
Jo, a místo cigár cucám hašlerky, extra silný  To vám je srandovní, všude po kapsách mám od nich papírky 
Ale nevím zda to vydržím. Ještě nebyla žádná zatěžkávačka.
|
|
|
|
|
|
|
Dobré ráno Šantalko,
zdravím v dalším střízlivém ránu. Taky jsem ho velmi ocenila, čistá hlava a radost ze sluníčka, které se klube na obzoru a slibuje další den s babím létem. Trápí mě nespavost, občas mě napadne, že nějaký šlaftruňk by to vyřešil rychle, ale když si vzpomenu, jak by to dopadlo, jak by vypadalo to ráno, udělám si meduňkový čaj, pustím relaxační hudbu, čtu si knížku nebo vás na foru a přeci jen se mi daří na chvíli usnout. Lexaurin zatím leží v šuplíku, samozřejmě doma ani kapka.
S tím kouřením resp. nekouřením ti držím palce, hašlerky dobrý nápad, aspoň nekuřákovi voní dech po hašlerce o dost líp  . Můj táta byl silný kuřák a jednou šel čirou náhodou kolem nemocnice, když najednou přestal vidět na jedno oko a na druhé skoro taky. Dopotácel se do vrátnice a když je tam přesvědčil, že není ožralej, dali ho na kapačky a zrak mu zachránili, prý za minutu dvanáct. Od té doby si nezapálil. Místo hašlerek měl žvýkačky, byly všude, přilepené pod stolem, pod židlí, pod talířem, na parapetu...ale dal to.
Přeju krásný den.
P.
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj Prudence!
S tím nespaním - já poslední dvě noci peklo a zajímavé je, že se mi v tom polospánku rpomítáte vy z fóra, vaše osudy. To jsme se musela pousmát, přitom se neznáme, a jsme si tak blízcí.
A jak vlastně dopadl ten Tvůj víkend? Já nevím, zda jsem to nepřehlédla. Noťas nám chcípl a telefon se mi o víkendu sekal a vybíjel, moc jsem ho neřešila,je to starej šunt po manžovi a tohle moc nedává. než načte nové příspěvky, tak se vypne, když chci odpovědět, nejde kurzor atd. v práci mám PC, to je lepší .-)
|
|
|
|
|
|
|
Víkend se povedl, měla jsem moje sluníčko u sebe, užili jsme si to. V sobotu jsme byli v Praze v ZOO, v neděli jsme se toulali po lese, má rád přírodu, kytičky, broučky, kamínky. S ex byla dobrá domluva (dokonce si odpustil ten alkotester), domluvili jsme se zase na střídavých týdnech, v pátek mi ho přiveze na celý týden. Poprosila jsem kámošku, ať mi ještě chvíli nechá tu kočičku, malej z ní byl unešenej. Starosti o víkendu sice také byly, ale snad už se všechno obrací k dobrému...
Co dcera, už je zdravá?
P.
|
|
|
|
|
|
|
Jo, dcera je zdravá
Tak to je fajn, že jste si to užily a že se beljská na lepší časy 
|
|
|
|
|
|
|
Dobre rano, dopoledne,
zkusily jste damy/zeny na lepsi spanek trittico?
U me funguje dobre 1/3 cca hodinu pred spanim.
M.
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Michale,
díky za tip, jsem objednaná na psychiatrii, proberu to s doktorkou. Ale snažím se spíš vyvarovat se jakékoli chemie a řešit to jinak. Fakt je, že na spánkový deficit se dlouho jet nedá a pak na chvíli je asi lepší spolknout pilulku než se zhroutit nebo udělat průšvih v práci. To Trittico se musí brát pořád jako třeba antidepresiva nebo si ho bereš jen když nemůžeš usnout?
P.
|
|
|
|
|
|
|
Dobré ránko!
Když tady čtu ty vaše příběhy, tak jsem docela v šoku, jak to u všech probíhá podobně. Měl jsem k tomu vždy docela striktní názor. Už jsem to tu psal o víkendu - můj fotr, agresivní alkoholik, když přišel domů ožralý, což se stávalo téměř každý den, tak mě vysadil na vysokou lednici a dole mlátil matku, já samo nemohl ani seskočit ani slézt, bylo to vysoko, tu bezmoc si pamatuji dodnes, třicet let od toho okamžiku, co jsem to zažíval. Někdy zmlátil i mě, dvakrát jsem to odnesl se zlomeninou, jindy se s matkou zavřel do koupelny a tam ji dával sodu. Zcela normální také bylo, že přišel domů, rozbil v noci všechno možné nebo vzal nůž a kompletně rozřezal šaty ve skříni. Bylo mi 5 .. 6 let a pamatuji si to, jako dnes. No a pak se probral a hrozně se divil, co udělal - nenáviděl jsem ho za to. Tvrdil, jak si to nepamatuje a jak už bude v pohodě. A večer, respektive v noci znovu a nanovo, tři, repsektive čtyři roky v kuse než matka sebrala odvahu a odešli jsme od něj. Je to pro mě odpad a nikdy mu nedám šanci, zničil mi ranné dětství a jeho chování bylo šílené, denodenní strach. Podobné chování jsem zažil podruhé se svým tchánem - před 8 lety. Je to otec mojí ženy, ten když se opil, tak byl agresivní, především slovně - druhý den, jak milius a že prej si to nepamatuje. Pak byly dva dny klid a zase znovu. Jednoho dne to vygradovalo, když jsme přijeli na návštěvu na víkend a tchán se pustil po dvou rumech do mé ženy. Napadnul ji, chytil pod krkem a povalil na zem až se praštila o topení, to už jsem nevydržel a pustil jsem se do něj s tím, že jsem ho chytil pod krkem a rozezleně jsem mu říkal, že to bylo naposledy, jinak ho příště opravdu zbiju, jako on moji ženu (jeho dceru). Druhý den si to vzácně pamatoval, čímž mě utvrdil, že to celou dobu jen hraje do "autu", aby měl klid. Přišel za mnou, omluvil se mně, ženě a prý už se to nebude opakovat. No samozřejmě chlastal dále, ale jeho agresivita se obracela směrem ke tchýni (jeho ženě) a jiným.
Proč to celé píšu? Začínám si uvědomovat, že když píšete nezávisle na sobě svoje zkušenosti, je vidět, že každý to má jinak a největší pohroma je absťák, kterému se postaví jen málokdo a když už, musí si projít nepříjemnou cestou. Pravdou je, že v přímé konfrontaci s agresivním alkoholikem bych se zachoval stejně znovu, pokud by použil fyzické násilí proti mě nebo mé rodině, ale jinak se snažím najít pochopení pro tyto stavy, tohle forum je pro mě opravdu poučné. Reálná zkušenost je jedna věc a zkušenost druhých druhá.
Takže jsem chtěl jen napsat, že jestli jsem se někoho doktnul, tak se omlouvám, vycházel jsem ze svým nepříjemných zkušeností, ale jak vidno, může to být i jinak.
|
|
|
Svět patří těm, co se neposerou.
|
|
|