Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...437438439440441442443...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 6 měsíce  
Ahojky všichni,děkuji za podporu a ohlasy,Pavle, Karolínko,Sochaří ,Šantalko ,deprese a nespavost je proto,že jsem alkoholička.To vím,A taky vím,že se to hned tak nezlepší.Vzbudím se tak po hodině nebo dvou a jsem vyspaná a neusnu.Myšlenky začnou šrotovat mozek a říkám si kolik let,příležitostí a zdraví jsem stratila tím ,že jsem si hledala berličku v pití.Velmi dlouho mi trvalo než jsem pochopila,že je jen jediná cesta úplně abstinovat,nejde malé pivo občas,ani dvě deci v kavárně.Po poslední opici,která trvala 4 dny a dokázala jsem vypít sedmičku jagermajstra za pár hodin,pak po vyspání další,myslím ,že jsem měla tak 10%,aspoň jsem se tak cítila,moc si nepamatuju,jen ,že jsem ráno šla pro další flašku.
Tvrdé jsem moc nikdy nepila,spíš jen pivo 1o%,takže jsem sama sebe překvapila co se to stalo.A když jsem střízlivéla tak jsem si řekla a dost.Mé pokusy přestat řešit různé problémy chlastem musí skončit.Přestávala jsem hodněkrát,vydržela jsem však nejdéle půl roku.Teď je to sice jen 7 týden co nepiju,ale je to jiné.Přestala jsem se litovat,vymlouvat se na osud a začla jsem s tím něco dělat.Psychiatr,psycholog Ačka,začal můj boj srovnat si to v hlavě.Když chci zas začít kvičet,že už to nesnesu,tak si vzpomenu na to jak mi bylo blbě a jak dlouho mi nefungoval mozek.Nemůžu říct,že se nikdy nenapiju,nechci to ,ale kdyby se to stalo tak jsem rozhodnutá jít okamžitě do léčebny.A ještě k Zdenkovi,ty stavy jsem zažívala,kdy jsem chtěla aby mě každý litoval,že jsem alkoholik a proto musím pít i umřít jsem chtěla tak jak on,ale Zdenku to ty musíš ctít ,nikdo to za tebe nevyřeší,to tvoje ruka sahá po flašce,to tvůj mozek hledá výmluvy.Až tě vyhodí z práce a přijdeš o byt budeš škemrající bezďák,myslíš,že pak najdeš lásku?
Jo je to nemoc alkoholismus,ale víš jaký je rozdíl mezi tebou nemocným rakovinu?TY S TÍM MŮŽEŠ NĚCO DĚLAT!
Maris
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

oprava :a nemocným....
Maris
Platinum Boarder
graphgraph

skúsim zachrániť čo sa dá..no mám strach...však nedokážem abstinovať viac ako mesiac
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

dokážeš,musíš chtít,bšž okamžitě do léčebny,nevymlouvej se,všichni víme jak ti je ale tobě pomůže jen léčebna,jinak ztratíš vše...i sebe..
Maris
Platinum Boarder
graphgraph

Len krátko. Nedávno som začal 2 rok po hnusnej recidíve po 2 rokoch. A predtým také polročné pokusy.
Ja som nejaké depresie nemal, aspoň o tom neviem. Ide aj o to, čo kto chápe pod pojmom depresia. Také občasné blbé nálady to hej. To má asi každý. Ale také depresie na diagnózu, to nie. Ja mám dnes aj pocit, že to slovo depresia sa už používa na každú blbosť. Keď má niekto depresiu(skutočnú), tak to je stav, že ani nevstaneš z postele a nie aby sa ti chcelo sedieť v krčme a zapíjať depresie. Ja som introvert. Preto som začal popíjať. Úžasne mi to rozviazalo jazyk. Len potom, rokmi, sa to nejako zvrhlo.
Také depresie,resp. blbé stavy, výčitky, pocity sklamania a pod. som začal mať, až keď som skúšal abstinovať a vždy po pár mesiacoch zlyhával. Aj som nechcel piť, aj chcel. Taký boj samého so sebou. Nechcel som sa vzdať tých príjemních pocitov po alkohole, ale ani zažívať tie nepríjemné pri absťaku. Musel som si vybrať čo chcem. No a po roznych pokusoch o kontrolovane pitie, som pochopil, že pre mňa už je len nepitie. A to tiež nie jednoduche zmieriť sa s tým na začiatku.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

zdenek napsal:
skúsim zachrániť čo sa dá..no mám strach...však nedokážem abstinovať viac ako mesiac
Na liečení máš hneď 3 mesiace isté
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Zdeno a z coho mas strach? z nepitia? to nemusis to je pozitivum. ja som mala strach z abstakov ked som prisla na to co to je a co to dokaze urobit s telom a mozgom
katarina
Platinum Boarder
graphgraph

Ano ,přesně jak píšeš jedině smířit se s tím ,že se už nikdy nesmíme napít.Teď to vidím jako výhru,ráno vstát dát si kafe nebo čaj,bez zvracení,pocení třesavky,výčitek a vzpomínání co jsme všechno za...ali.
Maris
Platinum Boarder
graphgraph

ved o tom to je niekto moze pit niekto vobec a medzi tych druhych patrim aj ja a som s tym spokojna. dokazem sa zabavit aj bez alkoholu, okolie to akceptuje uz mi nenalievaju a ked ano tak slusne odmietnem nikto sa nepyta uz preco. nemam chut co je vlastne pravda. tie haluze, trasy, zimnica, vracanie a tie bolesti krizov a celeho tela ked ti neviem co vystreluje po celom tele a nemozes sa ani hybat a hlavne si vazim ten spanok sice aj po viac ako roku nespim celu noc budim sa stale v tu istu hodinu si velmi vazim a som vdacna ze som mala tu moznost sa vratit do plnohodnotneho zivota. radost zo soferovania predtym som ratala promile kolko este nafukam ak ma chytia a hlavne nepocujem tie hlasy, nevidim mrtvych a zvierata
katarina
Platinum Boarder
graphgraph

Katarína nie strach z nepitia.bojím sa o zdravie- orgány...to nie je sranda.prosím o odpustenie..snáď nie je ešte neskoro..cely deň zvraciam...a nič som nejedol.už ssi balím veci...potrebujem detox.
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...437438439440441442443...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter