Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...512513514515516517518...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 2 měsíce  
Link je pod slovem "sem"
Petr N
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

tak to si idem vypocut:)
katarina
Platinum Boarder
graphgraph

Žilinčane, to audio je fajn. Jsi má oblíbená celebrita. Nejlepší je samozřejmě „telefonista“ Milan. Ale tvůj projev jsem si poslechla hned 3 x. Téže jsem osiřela v bytě a od té doby mívám podobně alkoholově náročné 6i i vícedenní epizody. Naposledy jsem to stopla ve středu ráno a dnes (pondělí) se prvně cítím trochu jako člověk. Opět jsem rozhodnuta si raději useknout ruku, než bych se znovu dotkla flašky – jenže kam se ten silný dojem z báječných odvykacích stavů vždy vytratí, že? Jednou, když jsem byla na sezení AA, kdosi tam mluvil o okamžiku, kdy se v něm cosi zlomilo, a dospěl k rezolutnímu rozhodnutí – už NIKDY. – Moc jsem mu záviděla. Takže ten okamžik hledám opakovaně a nepoučitelně v láhvi vodky (zvláštní, kdysi jsem se považovala za alespoň průměrně inteligentního člověka). Jsem ze všeho strašně unavená a myslím, že na to pití už jednoduše fyzicky ani psychicky nemám. Zajednala jsem si tedy termín v léčebně. Od nástupu mě dělí pár měsíců. Vysledovala jsem, že když se odevzdám myšlence, že tam půjdu, silně rezignuji a vše je ještě horší. Proto jsem se dnes rozhodla, že tam nepůjdu v případě, že vydržím do té doby abstinovat (je to veliká motivace – příliš se mi tam nechce – mám tu nějaké povinnosti /nechce se mi opouštět druhé, abych si šla řešit nějaké své pitomé dekadentní problémy, které jsem si ke všemu přivodila sama/). No zkusím to (třeba se pak toho nástupu alespoň dožiju). Zvažuji i antabus, ale už mám za sebou pár neúspěšných pokusů, tak mi to nepřijde smysluplné… Každopádně za tvůj příspěvek díky.

Zdravím…a nepijte, chlast je hnusnej!
Kleris
Expert Boarder
graphgraph

Kleris, tak to mi asi ešte nikto nenapísal, nielen, že som celebrita, ale ešte aj obľúbená! :-D Inak ja som nepovedal ktorý presne z hlasov je môj... Odvtedy prešlo osem a pol roka, a až teraz o pár dní mám prvé výročie abstinencie. Čiže ako nejaký vzor asi nemôžem poslúžiť a dnes by som asi hovoril inak. Vlastne pred časom som príšerný absťák popísal aj v naturalistickom článku ktorý sa nečíta veľmi dobre (link som tu už raz dával vtedy ešte ako anonym), ale ani to nestačilo a vletel som do toho s úsmevom idiota znovu. Žiaden veľký záblesk pochopenia sa u mňa nestal, ale snažím sa polepšiť, no. Držme si palce.
Žilinčan
triezvy od 23.3.2016
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Žilina Narozeniny: 02/07

taky posloucham je to dobrý, dík za link
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Pravda, to jsi nezmínil – nuže zkusila jsem si to dovodit (patrně pozůstatek průměrné inteligence). Pokud se mýlím, máš doma palírnu a rád chodíš do kostela - tož také to není zlé. Byl jsi někdy v léčebně? Ten link pošleš? - nevím, jak to dohledat. Prosím vás, prošel zde někdo někdy úspěšně ústavní léčbou (na první pokus)? Znám bohužel jen lidi, kteří poté ještě několikrát recidivovali. Já jsem také skeptická – bojím se, že si zbytečně odkrojím 3 měsíce života, život si leda zkomplikuji…a ve výsledku se vše vrátí do stejných kolejí (není potom lepší pít /sebevraždit se/ kontinuálně dál?). Ovšem skutečnost, že na pár měsíců ulevím játrům a hlavě, je velké plus. Chtěla bych zažít to prozření, o kterém mluvil ten hoch v AA! Ne že bych nemínila přestat, to jistě ne – těch pokusů bylo nespočetně v poslední době. Jen snad postrádám trvalejší motivaci. Však – „chi cerca trova“… - Snad léčebna napoví, jak na to... Doufám.
Kleris
Expert Boarder
graphgraph

Kleris, držím palce.
Já měla takly milion pokusů, jen co mi trnulo, tak zase hurá na to. ale je pravda to,co mi zde psali (ač jsme to tentkrát nechtěla moc slyšet), že čas ukáž, posune mě, napoví a hlavně, že bude hůř. To bylo. Hlavně psychicky, bléééé. A stupňovalo se to, a trvalo to čím dál tím sdýl. Sežralo to hodně dní. Návraty do normálu se konaly horko těžko a už to taky nebylo "ono".
Kdy máš nastoupit???
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Kleris napsal:
Chtěla bych zažít to prozření, o kterém mluvil ten hoch v AA!

To prozreni je zasadni vec ale podle meho nazoru nestaci. Za prozrenim musi byt nemilosrdny odhodlani s tim skoncovat, zmobilizovana vule a sebrana veskera sila kterou mas... a ani to nemusi byt bohuzel dost. Pises ze zkousis prestat - to je dobry zacatek. Zamyslela jsi se nekdy opravdu vazne nad tim proc do toho zase padas? Co jsou Tve spoustece a jake jsou okolnosti kdy nezvladnes odolavat? Lecebna je sazka na jistotu ale presne jak pises - je to veliky zasah do zivota. Zkus nerezignovat a ten cas do nastupu co nejlepe vyuzit - co Ty vis - treba by jsi to sama zvladnula. Cista domacnost, antabus, konzultace s odbornikem, zmena zivotniho stylu, to vsechno Ti muze v boji hodne pomoct.

Hlavne se nenech zdeptat tim ze do toho padas porad zpatky! Predevsim - uz to ze snazis prestat je dobre. Ber to prosim jako muj subjektivni nazor ale pokud si z recidivy vezmes ponauceni a vyvodis z ni adekvatni dusledky tak recidiva nemusi byt spatna. Kazdy den se pocita, kazde zvladnute bazeni ma svoji cenu. Ja jsem se v tom takhle s pevnym odhodlanim nepit placal pul roku nez se mi podarilo se "nastartovat" a posunout dal .
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

Děkuju Šantal, nyní cca za 2,5 měs. – Nabídli mi termín o pár týdnů dřívější, ale potřebuji dořešit v práci něco, pročež by se mi pak v ústavu blbě spalo (snad mě chápeš). Za nikoho de facto neodpovídám, (mluvím teď o děckách) takže cajk...nějaké rodinné těžkosti jsou - už pár let je to na prd - trochu mě děsí, že budem odstřihnuti.
Tobě též držím pěsti, buď silná a free i bez chlastu! Ženy mají beze sporu navrch, co si budeme povídat…
Kleris
Expert Boarder
graphgraph

Genno díky, vše je pravda...
Kleris
Expert Boarder
graphgraph

Stránka: 1...512513514515516517518...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter