Re: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů) Před 8 rok, 6 měsíce
|
|
Kleris napsal:
„…tupý výraz, špinavý věci, bez peněz, smrděl…“ – no přesně jako kdybych se viděla…akorát
...Kurz sebepoznání a zdarma! No kde to najdeš…začínám se tam těšit.
..."ber to ako dobrodružstvo objavovania vlastnej jedinečnosti."
"V každej chvíli sa dokážeš zmeniť!"
("Stačí sa pritom "len" rozhodnúť a vydržať!")
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ja, zní to tak hezky jednoduše, jako když mi kdysi kdosi řekl „Co do pr*ele furt řešíš! Až půjdeš do obchodu, koupíš jen základní potraviny a tu flašku prostě ne…“.
Moc by mě zajímalo, co vám léčebna přinesla. Často slýchávám, že se tam s lidmi příliš „nepracuje“. A trochu pochybuji, že mě 3-měsíční izolace vykoupí. Následně se vrátím do prázdného bytu, nanovo začnou stresy (rodina, práce atd…prostě život)…co já si asi počnu? Nikoho u sebe nemám, nikoho, kdo by řekl: to je fuj – to nedělej! Samota mi zpravidla nevadí, osamělost ano – váže na sebe komplikace.
Zbývá mi jeden velký úkol – obeznámit s tím okolí. Zatím totiž nikdo nic neví (tedy někteří neví a ti druzí „jako“ nic neví). Jsem, snad ke své škodě, zdatný lhář a fabulátor – ovšem stojí mě to opravdu mnoho sil (tak, jak psal Sochař). Plně zasvěcen je pouze jeden můj přítel (chudák) a můj lékař (chudák), kterým píšu/volám, když je nejhůře.¨
Abstinovat se snažím již cca 2 roky (tedy proti alkoholu nic nemám, ale přestalo mě bavit sledovat, jak si šlapu po životě…díky bohu ničím život jen sama sobě…být v tom např. děcka, jsem přesvědčena, že bych se už nikdy nezvedla /si neodpustila/…veškerý můj obdiv mají lidé, co to v takové situaci dali!!). Za tu dobu jsem využila veškerých možností, které se nabízely. Teď už zbývá opravdu jen ústav (jenže také, možná oprávněná, obava – nic nepomůže, je to v hlavě). No trochu už se trápím…
|
|
Kleris
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Kleris, já Ti rozumím... ve mě by se to taky pralo a bylo by to moc těžký, to rozhodnutí, když vezmeš v potaz všechny ty okolnosti atd., no pokud jsi ale dle sebe samé využila všehcny možnosti, a nic, tak...
A já Tě pobavím: dnes jsme zachránila jednoho seniora (našla mu doklad ytad). No a hádej, co mi z vděčnoati přinesl, ač jsme byla vysloveně a zcela jasně proti? Dvě láhkve Rulandksého šedého... No. Budou dárečky no. Ale jak by třeba potěšila kytička nebo kafíčko nebo čokoládka, že  Tak Ti přeju pokud možno klidné a objekticní rozhodování a drž se, ať už to dopadne jakkoliv.
|
|
|
|
|
|
|
Kleris, píšeš:
..."je to v hlavě". "No trochu už se trápím…"
...o tom to celé je:
..."zmeniť uhol pohľadu, náhľad aj vhľad → paradigmu premýšľania aj svetonázor; t.j. konvertovať myslenie z pozície akčného pijana a alkoholika do úrovne triezvejúceho alkoholika.
(Prehodíš "iba" výhybku do stanice *Triezvosť*...)"
Pokračovaním je celoživotná triezva nadstavba, tzv. doliečovací proces, ktorý rozvíja duševno-duchovné kvality neustále triezvejúceho alkoholika. 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
To je hezké, Šantal, díky za milou zprávu. Život hold nabízí rozmanité grotesky.
Ja, jak to "přehodit"? Není třeba být alespoň trochu šťastný...trochu víc chtít žít..? Nemám. Jde to násilně?
|
|
Kleris
Expert Boarder
|
|
|
|
|
To přijde asi samo, časem. Tohle nezlomíš přes koleno. Snad to bude brzy 
|
|
|
|
|
|
|
Šantal napsal:
To přijde asi samo, časem. Tohle nezlomíš přes koleno. Snad to bude brzy
...presne tak.
Prvé sa transformuje myslenie,
...po ňom → emócie (afekty, vášne aj nálady); = respektíve, duša;
...a súbežne aj *fyzis/telo = schránka pre dušu aj Ducha*.
...iba čas "potrebuje" každý svoj,
(..., pretože sme *jedineční!!!*).
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Kleris napsal:
To je hezké, Šantal, díky za milou zprávu. Život hold nabízí rozmanité grotesky.
Ja, "jak to "přehodit"? Není třeba být alespoň trochu šťastný...trochu víc chtít žít..? Nemám. Jde to násilně?
..."prehadzovať/konvertovať" sa budeš učiť v ústave počas PAL.
Šťastie si po návrate tiež už definuješ sama. Hľadať ho nemusíš - uzrieš svet novými/triezvymi pohľadmi...
(Násilie vraj plodí iba násilie! Jogíni preferujú cestu nenásilia=ahinsá...) 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Máte pravdu, dám tomu čas. Lidé odcházejí a umírají (mám hold blbý věk)…to je život. Ti noví logicky nepřicházejí, neboť se už rok zavírám doma a mučím chlastem (jsem totiž velmi „jedinečná“).
Ja, vše to zní přehnaně exaktně – kde je tvé zlé, cynické JÁ? – chybí mi.
|
|
Kleris
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Kleris, píšeš:
Máte pravdu, dám tomu čas. Lidé odcházejí a umírají (mám hold blbý věk)…to je život.
Ja, vše to zní přehnaně exaktně – "kde je tvé zlé, cynické JÁ?" – chybí mi.
Relaxujem aj *sanujem/uzdravujem* seba-sa; všetky tri ja: (ja, Ja aj JA), ktoré dokážem vnímať aj prejaviť.
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|