Kleris napsal:
Ahoj Pavle, díky za tu zevrubnou stať. Zní to velmi povzbudivě. Též mě čeká pobyt na režimovém odd… Líbí se mi, jak se to tu tak hezky dělí na léčebno-pesimisty, léčebno-skeptiky a léčebno-optimisty. Zkrátka, co člověk, to individualita…
Hodně záleží do jakého "ústavu" míříš, od toho se asi odvíjí kvalita terapií a přístup personálu k pacientům.
Taky jsem tam byl immerwäre

nasr...

... ale byli tam i tací co si ten pobyt vyloženě užívali a léčbu si prodlužovali.
Terapie jako takové - jak ty venku tak ty ústavní - nejsou procházka "růžovým sadem" to jsou "krev pot a slzy" tam se člověk podívá sám sobě do tváře a to někteří neustojí a odcházejí..ukončují léčbu a to je škoda, člověk musí třeba znovu prožít nějakou bolest nebo akceptovat svoje špatné vlastnosti, aby došlo k uzdravení.
Všechno to co jsem tam prožil, jak na terapiích tak i jinde, tak se ve mě "rozkládalo" ještě dlouho po skončení léčby a dalo se na tom stavět léčba je asi takový ten "kámen úhelný".
Ten režim tam je prostě na "závisláky" nutný - to jinak nejde ale na to si časem zvykneš
A jako plus tam potkáš spoustu zajímavých lidí - kde jinde by se ti to poštěstilo
A pořád ještě je ta léčba placená pojišťovnou a poběží ti předpokládám nemocenská. Negativum je, že zaměstnavatel bude vědět kde jsi...ale většinou to tak bývá, že už něco tuší, nebo ví a zaručeně by na to stejně časem přišel, protože nad pitím nemáš kontrolu, nebo ji máš zredukovanou a časem ji ztratíš stejně úplně.