Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...66676869707172...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 11 měsíce  
Ahoj Šantalko, Zdeňku a všichni,

po několika dnech opět pročítám příspěvky a mám radost, že jsem tady.
Všem od srdce děkuji za možnost číst Vaše příběhy a zkušenosti. Velmi pomáhají.
Můj postřeh z dnešního rána: již druhý týden, konkretně 10. den se "neplížím" s pocitem viny,hanby a studu ke kontejneru s tříděným odpadem, abych ekologicky zlikvidovala láhev či láhve z předešlé noci. .
Zažívám někdy až euforické stavy svobody. Stojí to za to.

Přeji všem nádherné ráno a den.
Lenka
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Krásný den, Zdeňku,

při čtení Tvého příběhu pláču dojetím. Velmi děkuji. Děkuji, děkuji.
Hluboký respekt.
Klaním se.
Lenka
Lenka
Senior Boarder
graphgraph

Pomalej, pokud musíš jít hledat motivaci proč nepít a pokud ti mozek říká, že děláš dobře, když piješ.... nevyčítej si to, prostě na tom (zatím) nejsi tak špatně, alkohol ti nepřináší větší problémy a tak nevidíš důvod, proč přestávat. Sice si tady čteš naše odstrašující případy, ale říkáš si, že tebe se to netýká, že jsi na tom líp a tak asi ještě ňákou chvíli s alkoholem budeš kamarád. Až ti začne přinášet větší problémy a trápení, budeš už VĚDĚT, že chceš přestat a nebudeš tápat. Ale to asi ještě potrvá. Já ti tím vůbec neradím, abys pokračoval a čekal na problémy, jen ti píšu, jak to vidím a jak jsem to měla já. Mně kdyby v době, kdy jsem si vesele popíjela a kromě občasných kocovin a pár ostud někdo přikázal přestaň, pomyslela bych si něco o trhnutí nohou, maximálně bych uznala, že má možná pravdu, ale že já ještě prostě přestat nechci. Přála bych ti, aby se ti to v hlavě nějak třeba porovnalo a začal jsi opravdu chtít přestat, je to lepší než se postupně dostat do všech těch průšvihů a zkazit si zdraví. Důvodů, proč přestat je spousta, rozumově v tom asi netápeš, jen nemáš zatím "dopitý ten svůj rybníček".
Reminiscence
Gold Boarder
graphgraph

Ahoj všichni.
Musím vysvětlit můj příměr "ještě mi hoří na nádraží vajgl". Myslel jsem tím, že jsem na pokecech naprostý zelenáč.
Lenko, díky moc za vyjádření a věřím, že ti můj příběh pomůže.

Dnes vím jedno, už nechci zažívat těžká rána, s přemýšlením, komu se mám omluvit a co mám odvolat, co jsem kdy slíbil a vyváděl. Přidám jednu komickou situaci. Byl jsem na hradě ve Staré Lubovni, vůbec o tom nevím (prostě okno jako hrom), a dal jsem zálohu, že ho koupím (aj s gulů)!!! Pořád jsem přemýšlel, proč mi z peněženky zmizlo 5 tisíc.
Nyní dělám u veliké firmy a jednou za čas na rautech a nebo když jedeme na koučing, vidím "sací komando", jak to do sebe perou. Dělají si srandu - co čumíš, abstinente - a já jim říkám že si to povíme ráno.
Je krásné se po ránu probudit s čisťounkou hlavou. A pozor, jsem na to hrdý.
Zatím, Zdeněk
Zdeněk
Senior Boarder
graphgraph

Jasně Zdeňku, ty rána, to je radost, i kdyby nic jineho ten den nebylo vylozene super, tak strizlivy rano je... A zdravím Lenku, mam z ni radost
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Ahoj Šantalko,
ani nevíš, jakou mám radost z Tvého pozdravu. Trochu si tady depkařím, ale důvod je jiný . Je mi tak nějak zvláštně smutno. Ta rána jsou obrovská motivace, čistá hlava, zářivé oči a radost společně s hrdostí, že jsem další večer nepožila. Upřímně, ani nemám chuť.
Nádherný večer přeji
Lenka
Lenka
Senior Boarder
graphgraph

V jiném vlákně Ladislav napsal:

„ Alkoholismus je smrtelná nemoc. Každý trošek alkoholu by pro mě znamenal konec krásného života. Nesmím dopustit, abych ještě někdy pokazil, co jsem tak pracně vybudoval. Už nechci nic ztratit. Včera jsem se nenapil, dnes nemám chuť, odložím to až na zítra “

ladis

přišlo mi vhodné to sem překopírovat.

úžasná věta: včera jsem se nenapila, dnes nemám chuť, odložím to na zítra

řídím se tím a pomáhá
Ladislave děkuji a všem přeji krásné sny
Lenka
Lenka
Senior Boarder
graphgraph

Proste nejlepsi je nepit. Ten pocit svobody, možností, ktere se bajednou otevřeky a je na ne cas, i ta hrdost, ze to zvladame. Nebejt otrok chlastu, parada. Mam radost, ze presly depky i ty euforie. Vse hno si to sedlo a je klud. Snad ne pred bouri.
Leni, ty smutky znam. Objevi se z niceho nic. Nemaj konkretni duvod. Ale co je to proti kocovinovejm psychickejm srackam Hezky den vsem.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Reminiscence, musim ti dat za pravdu ve vsem co jsi mi napsala. Jo, po procteni prispevku tady je prece jasne kam moje popijeni speje. Jenom mozek mi napovida, ze ja prece nemusim byt ten samy pripad. Tak proc hned prestavat. Ale taky znam tu pohadku, kde se zpiva "statistika nuda je, ma vsak cenne udaje.."
Proto sem chodim a ctu, abych sam sebe presvedcil zacit brzdit vcas. A proto jsem rad, ze to tady existuje.
pomalej
Fresh Boarder
graphgraph

1 měsíc
Místo pro zasazení stromu zhruba mám, bude to třešeň a necham si poradit od kamaradky lesačky. Jen počkam na vhodny den a pocasi. Je mi celkem fajn, i dcera uz vypada lip, antibiotika zabraly, hurá.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...66676869707172...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter