Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 11 měsíce
|
|
Antabus si mohu koupit v ordinaci AT a odnést ho domů. Může to ale být tím, že se s lékařkou dost dobře, kamarádili jsem se, dávno než tam nastoupla, než mě vůbec NAPADLO svoje pití nějak řešit a to je teda přes deset let určitě, no, myslel jsem dlouhou dobu, že jsem JEN piják, znáte to.
Teď už skoro čtyři měsíce využívám to jedno balení. Ale možná je to teda vlastně z protekce.
Brzo zjistím, jak to vlastně je a dám vědět.
A téhle svojí kamarádce každopádně donesu OBROVSKEJ PUGÉT.
Pokud to riskla a dala mi to vlastně nějak, ehm, na černo, trefila se.
Vážím si Antabusu, pomáhá mi.
JanoK znám bažení vyvolané
1)bytem plným milých přátelských a střízlivých lidí
2)bytem plným hádek a křiku a popíjení
3)bytem, kde jsem sám a jsem z toho naprosto nadšený
4)bytem, kde jsem sám a jsem z toho zkrouhlý
5)všemi ostatními byty
Je to v nás a na nás ať už je okolí jakýkoli. Myslím.
|
|
Sochař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
ps
to já tě nemistruju, depak, na to nemám, vím, že to tak i píšeš - to já si to tady jen tak srovnávám v palici ... dobrou!
|
|
Sochař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Antabus je hlavne psycho liek.Učinok strachu z napitia.Dost drsny.No alkoholizmus je tiež drsna zaležitost.Je to pritom tak jednoduche!! Nepit.No zaroveň tak tažke...Antabus tu je zakazany...dostavam campral../hradi poistovňa/ doplacam 1.50€.Zasekol som sa..nepijem.Craving citim ,to hnusne nutkanie..po chlaste...Campral to baženie znižuje,no nie uplne.Som sa odpojil od drogy..citim šancu.Viem,že mam alko mozog..narušenu chemiu.No verim si,že to dam.Ak chcem žit.Nemam na vyber..bud alebo.V liečebni som stretol cele spektrum ludi...žiadny primitivy..praveže inteligentny ludia...len zavisly.No personal sa spraval k nam niekedy ako k šmejdom.Je to choroba!nič viac nič menej.Už nechcem do liečebne...nebudem pit a šmitec.A mbulantna liečba,AA,psychiatrička a možno terapia.Každy mame svoj osud vo vlastnych rukach...teda čiastočne.Nechapem,ako som mohol vypit take kvanta piva.Pivo a zase pivo..každy deň.Však musim byt z toho chmelu mešuge psychicky.Demencia sa bliži...slova mojej doktorky.Takže brzda..definitivne.Inač...adios
|
|
zdenek
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj všichni.
Z Antabusu se stal mezi závislými strašák. Antabus je neškodný, dokud se nezačne přepíjet. Mě tedy trošku nadýmal, nic víc.
Strašákem se stal tím, že těžcí alkoholici, kteří měli léčbu nařízenou, ho fest přepíjeli. Tvrdili, že ho eliminují velmi silnou kávou nebo několika stroužky česneku. Neumím to popsat, ale Antabus zamezuje přirozenému odbourávání alkoholu a přeměňuje alkohol na deriváty kyselin a ukládá ji do jater. Kapičku po kapičce a játra jednou zkolabují.
Pak se není čemu divit, že alkáči kolabovali přímo v putice. A když byl piják samotář, našli ho až za několik dnů.
Já měl zážitek, kdy jsem si dal na ochutnání v obchodě dva kousky rohlíku s čokoládovou náplní, kde byla kapka šampaňského. Čokoláda byla velikosti tak lískového ořechu, takže kolik tam bylo šampaňského? Zvedl se mi tlak, nemohl jsem dýchat, bušení srdce a zrudnul jsem až do růžova.
Pro JanuK - určitě máte své důvody, proč léčbu tajit, ale myslíte, že máte pod kontrolou i utajení pijáctví?
Věřte, že ten, kdo se to potřebuje dozvědět, už to ví.
Lékaři z léčeben a poraden mají na svých razítkách napsáno "odborný lékař", vzpomínám si, že už za mne, před dvaceti lety, byly uskupení Anonymní Alkoholik, ve kterých se vystupovalo pod smyšleným jménem. Jen lékař znal správnou identitu.
Nevím, co je ve vašem případě lepší, pokusit se prověřit možnosti anebo se zabíjet chlastem?
Pro Sochaře - to jsi měl tedy štěstí, že máš kamarádku lékařku. A ona štěstí, že ji neprozradíš.
Pro Zdenka - jasně ukazuješ, že léčebna je až to poslední řešení. Dnes existuje dost možností, jak se léčit, jen je třeba jít naproti a sehnat si informace od odborníka. Jen on ví, jak poradit v regionu a okolí.
Zdravím, Zdeněk
|
|
Zdeněk
Senior Boarder
|
|
|
|
|
Zdravím,
tak mi to nedalo, taky musím ze sebou něco dělat. Psalo se tu včera ohledně antabusu a podobně.
Zašla jsem si ráno k praktické dr, je to moje známá, takže se mi asi lépe o tom s ní mluvilo. Myslela, jsem si, že tomu antabusu bude předcházet nějaké psycho vyšetření, ale ne. Jenom mám si zajít zítra na odběry krve, chce krevní obraz a já nevím co. Pak mi doporučila psychologa a AAčka, dle mého vlastního uvážení, samozřejmě. Zeptala se mě jak dlouho jsem pila a kolik a jak dlouho nepiji. Vše jsem ji řekla. Z toho mi prozatím léčebnu nenabízela prioritně, jenom jako variantu, kdyby...což jsem ji odvětila, že ano, že takovou představu mám i já. Spadnu a jdu tam. To už jsem tady i psala xkrát, že je to můj záložný plán,. páč bych se asi sama na nohy už nepostavila.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
..Ještě doplním , hrozně jsem se bála o ŘP a zeptala se jí na to. Její reakce:..neblázni, já to tak pečlivě nehlásím, to je individuální. No, kdyby si se tu klepala s papírem ze záchytky s přechodem na léčebnu, táhlo s Tebe, nebo tak, tak bych to udělala. ---jenom ji cituji.
A prý bych se divila, kolik lidi chlastá...že nejsem ojedinelý "případ" co se ji svěřuje a hledá pomoc.
Nebudu mudr jmenovat, s pochopitelných důvodů, ale je zlatíčko.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj všem
K Antabusu dodám, že ne každý ho může brát. Mě osobně byl v léčebně zamítnut, mám vysoký tlak a arytmii. Primář mi řekl, že mi ho nedoporučuje. Proto se musím spolehnou na svou vůli. Ono to i jde, i když jsem ulítnul. Myslím, že jsem se i ponaučil a příště nebude, ale víte jak to je. Teď si věřím. Všem na fóru držím palce
ladis
|
|
ladis
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
zítra, teda v pondělí)))oprava.
No uvidíme, vše mám ještě zvážit, až bude mít výsledky z krve tak za ní opět přijít a pak to s ní dořešit, jestli antabus jo, nebo ne.
Držme se 
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Ladislave,
tak to jsi mě zarazil, moje mudr mi předepisuje sama léky na vysoký tlak-Lozap a na odvodnění Moduretic, takže jsem zmatena, páč mi o tom možném užívání k Antabusu nic neřekla. Tak nevím, to by mě přece upozornila? No uvidím až po těch odběrech jak se s ní domluvím.
(...a to nemluvím doma o mém kávování)))
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Zdeňku, ty studené sprchy a blicí dny už dnes neexistují  Chudáku, ty jsi tím musel projít? Ještě že jsem začala pít později. Taky si nemyslím, že léčebna je jen pro lidi, kteří jsou na dně. Pokud je možnost, je lepší tam jít, pokud jsi na té své alkoholické cestě nepokročil až ke dnu. Ale k tomu se málokdo odhodlá. Také s tím řidičákem je to dnes jinak - dnes naopak lékař MUSÍ na dopravní inspektorát hlásit, že jsi závislý na alkoholu. Potvrdil mi to nedávno mailem i ředitel léčebny v Červeném Dvoře.Naštěstí to všichni lékaři nedělají. Asi si sami uvědomují, jaká to je kravina. Někdo se jde dobrovolně léčit a za odměnu přijde o papíry? A co když jde o profesionálního řidiče? Nechápu. Mně i přes tu spoustu léčeb řidičák zůstal, ale já stejně neřídím, mám ho jen jako formalitu.
Jinak co se týká antabusu, doktoři ho velmi neradi dávají pacientovi domů, je to spíš výjimka. Alespoň co mám zkušenosti já. Mně ho podával táta, samotné do ruky by mi ho doktorka nedala. Zpočátku jsem i několik měsíců musela chodit do ordinace, což byl neskutečný opruz, dvakrát týdně chodit k doktorovi, pak jsem to kvůli zaměstnání prostě odmítla, co tam člověk má říkat, že jo.
Antabus blokuje odbourávání alkoholu a přeměňuje ho rovnou na acetaldehyd, což je látka, ze které je blbě při kocovině. Takže si vlastně piješ jenom na kocovinu. Je to i velká zátěž na játra, takže lékaři doporučují, pokud už teda člověk chce pít, ať antabus vysadí. Dohromady je to na játra mnohem horší masakr než alkohol samotný. Samotný antabus nebezpečný není, jen někdy prvních čtrnáct dní bývá člověk ospalý a unavenější, pak nic. Chutná jako rozpuštěná sádra, dá se v pohodě vypít. Stojí kolem těch šesti stovek, ale podle dávkování vydrží až tři měsíce, tak to není tak hrozný. Bez předpisu pochopitelně koupit nejde, protože to by bylo mrtvých chlapů, jejichž manželka by tajně vzala léčení do vlastních rukou 
|
|
|
|
|
|