Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...86878889909192...698
Dolů
Téma: Co dělat dále? Volnější pokec.( bez vulgarismů)
Re: První dny bez alkoholu Před 8 rok, 11 měsíce  
Stopko,
ano, jsem na totálním začátku. No nevím, zdali by mi nenašli alkohol v krvi ještě teď . V dechu asi ne - poslední kapku jsem dopila v pátek ráno, takže před 48 ti hodinami. Ale na to, že je víkend, tak nezvyklá změna.

Stáhla jsem si knihu dr. Nešpora "Jak zůstat střízlivý". Prý na začátku najít dostatek motivace, jak té pozitivní: to, že člověk neprožívá ty úzkostné stavy, netřesou se mu ruce, vidí svět jasněji, radostněji.... tak ty negativní: např., že to děsně leze do peněz. Kdybych denně odkládala to, co se utopí v alkoholu, tak mám na luxusní dovolenou. Pokud nebudu mít obavu sednout za volant, abych nenadýchala, bude více svobody - můžu vyrazit kdykoli za příbuznými.

On je problém v tom, že žiju úplně sama. Sourozenci a syn mají svoje rodiny, nemají na mě čas. V tom vidím problém. Kde budu hledat tu pojistku, o které jsi psala? Hmm - to jsem ještě nevymyslela
Jana
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Zdravim te, Jani. Jak jsem si tve prispevky procital, tak musim rict, ze ti rozumim.. Ja jsem taky dost velky samotar a samota je pro alkoholika velice nebezpecna. Kdyz to clovek utne a z nejhorsiho se dostane a je tkzv."stabilizovan", tak mu je dobre. Jenze protiutok prichazi prave v podobe te samoty, dost to svadi, obvzlast kdyz ma clovek jiste cinnosti spojene prave s alkoholem. Ja taky v podstate zacinam nechlastat, takze nemuzu nejak moc radit, ale ohledne motivace je treba dobry, ze rano je v pohode..hezky se vyspis a rano jsi ok. Dale doporucuji nejakou cinnost, ktera vyplni tvuj cas a zaroven, aby te to bavilo a mnela si radost a dobry pocit..tak to delam ja. Ja osobne jsem take udelal vnitrni inventuru a hledal prvotni duvod a dalsi veci ktere vedou k memu chlastani a vsemu jsem zacal celit a resit to..neni to jednoduche, je to dlouhodobejsi pracicka, ale nutna.
Škorpion
Junior Boarder
graphgraph
Narozeniny: 01/11

Taky Tě zdravím, Škorpione,

jak dlouho jsi ten začátečník? já měla pocit, že už tu nějakou dobu jsi a že máš i nějaké zkušenosti. Já si vůbec nejsem jistá, že vydržím. Teď jsem se vyděsila, motivace by byla, ale bojím se té samoty. Já vůbec nemám představu, čím bych zaplnila ten volný prostor, co zbude.
Jana
Fresh Boarder
graphgraph

Jani,
popřemýšlej o všech variantách. Je možnost i léčeben. Je tam chráněné prostředí, když ho nelze mít doma. Navíc denně po nějakou dobu i rady odborníků .Vše je na Tobě, jak to vyhodnotíš. Ano, je pravdou, že mám oporu doma, ale i tak je to moje volba. Prostě kdybych chtěla, tak budu pít i doma, přestože mám oporu, že? Prostě ta záruka není nikde. Je to jenom na Tobě a prostředky jakýma to budeš chtít docílit je více. Každý to má individuálně, ale některé styčné body jsou zase naopak jako přes kopírák.
Zrovna mi manžel řekl v dobrém: Ty když nemůžeš chlastat, tak o tom aspoň musíš psát...
Tak a mám navrtanou hlavu)))Odpovědela jsem , já ne nemůžu chlastat, já nechci! Ale co ta druhá část věty...)))no nevím, jdu o tom popřemýšlet)))
Josef
Platinum Boarder
graphgraph

Docela dlouho uvnitř sebe hledám motivaci řešit tento problém.
Teď mě napadá že by to mohla být třeba i ta váha: jednak jsem podle mě hodně oteklá, to samo o sobě je problém a nemusela bych mít až takový hokej v jídelním režimu: často jídla vynechávám, protože mi třeba není dobře, pak se zase dostaví vlčí hlad a takto furt dokola.
Mám za to, že se nacházím v dokonale začarovaném kruhu
Jana
Fresh Boarder
graphgraph

Stopko,
to je v pohodě, pěkně Ti to manžel řekl a nevidím na tom nic špatného. Já když držela očistnou hladovku 42 dní, taky se mě na to spousta lidí ptalo a těšilo mě, že to byl vlastně projev.. no že mi tak dávali najevo, že se mi něco povedlo a mělo to viditelný výsledek. To potěší, povzbudí, tak proč ne.

A máš pravdu: pokud budeš chtít, tak ti v pití nic nezabrání. Snad jen ultimatum rodiny, že Tě v tom nechá a to je zase silná motivace.
Jana
Fresh Boarder
graphgraph

Jani, hele ja jsem spis ten typ kvartalniho alkoholika.. Po poslednim masakru, kdy jsem pil nekolik dni v kuse bez prijmu nejakeho jidla, jsem si po proziti kruteho abstaku rekl nebo neco ve mne: Kamarade, co je moc, to je moc, dosel jsi az sem a sam vis, ze kdyz pujdes dal, tak to skonci spatne. Jani, takze asi tak. No, takze bojuji teprve nekolik tydnu. Moje zkusenosti plynou prave z tech stavu, ktere nasleduji potom, co to clovek utne..kvartalni alkoholici jsou v tom experti. Bratr mi vzdy rika: Mne ale neprijdes jako alkoholik, ty jen neumis prestat..
Škorpion
Junior Boarder
graphgraph
Narozeniny: 01/11

Aha, to je opravdu jiné. Když jsi kvartální alkoholik, tak můžeš "ulítnout" jen 3-4x do roka a nikdy nevíš, jestli jsi z toho venku.

Nevím, co je horší, ale asi ten případ, kdy je někdo zvyklý popíjet denně. V součtu toho vypije podstatně více, více si poškodí zdraví i pověst.

Ve střehu musí být oba, to je fakt
Jana
Fresh Boarder
graphgraph

to mě nenapadlo, že se dostanu až tak daleko, myslím, že jsem na tom hůř
Jana
Fresh Boarder
graphgraph

Vím, Zdeněk tady psal, že jel podstatně vyšší ligu - litr vodky denně už je fakt hodně, to už muselo stát hodně úsilí vzdát se alkoholu a hlavně vydržet. To mi hlava nebere, opravdu upřímně obdivuju. Je to povzbuzující, že se to někomu povedlo.
Jana
Fresh Boarder
graphgraph

Stránka: 1...86878889909192...698
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter