Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...35363738394041...86
Dolů
Téma: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu
**
Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 3 měsíce  
Michale,
souhlas. Já už to taky měla na klávesnici.
Víno, pivo, tvrdý na akcích, minimum občas, nevím co to bylo, ale viděla jsem v domácím detoxu i pavouky, smála se a manžel je neviděl... Ještě , že byl doma.
Chtěla jsem ať je vynese, aby se jim nic nestalo ...A co se týče domácího detoxu, tak jsem byla jak zbitý pes.
V první dny doma manžel, pak na telefonu,vypnutý zvonek u dvěří, -chtěla jsem klid, komunikace minimální, suchá domácnost, nemít u sebe finace a jak přicházelo bažení telefon a i to pití "té minerálky" raději rozmluva sama se sebou na wc, než shánět někde pití v bažení v první dny detoxu .
A předtím, když jsem se x krát pokoušela přestat, tak jsem si myslela, že jenom "nepít stačí". Co je bažení a podobné informace, jsem neměla ni tušení, nezajímala se.
Nicméně Zuzko, ty už máš hodně za sebou , ale i tak drž se!
Josef
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 16/02/2017 19:32 Provedl: Stopka.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Predstava ako chytáš na stene pavúkov, ktorí neexistujú sa mi páči. A ešte ako ich v takom stave chytáš, aby si im nepolámala nožičky...
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Stopka tak ja som sa zobudila na to cela spotena ako mi po tvari lezie pavuk a bol velky, dalej ze ma nahanali diviaky a ine zvierata som videla a prosila aby bolo rano a tu sumenie v hlave tak tie dve noci si zapamatam navzdy.
katarina
Platinum Boarder
graphgraph

Pročetla jsem si, co jste sem napsali po mém posledním příspěvku.
Dokud jsem sem nezačala chodit, netušila jsem, že existuje nějaký "absťák". Jasně, bílé myšky, o tom ví každý. Ale jak jsem pročítala popis těch absťáků, začala jsem se pak bát, že je mám taky. Jsem hypochondr. Vždycky když mi něco je, čtu o tom ne netu a pak se snažím vypozorovat ty nejhorší příznaky, o kterých jsem se dočetla. No věřím, že někdo pavouky asi vážně viděl, což je hrozný... Mě bylo jen děsně zle. Jen na základě tohoto fóra jsem koukala kolem sebe, kde ti pavouci jsou.
Přijde mi taky, že se tu utvrzujete v tom, že vás řídí nějaký "alkoholický mozek". Pozoruji to už delší dobu v tomhle foru. Máte chuť se napít, no to ten "alkoholický mozek".
Nevím. Já vím, že si budu chtít třeba o víkendu popít, uvolnit se. Nemusím, v týdnu si na spaní dám třeba jen uklidňující čaj. Nemusela bych ani o víkendu, jen se mi chce.
Angie
Expert Boarder
graphgraph

Mozog funguje často na základe určitých návykov, ktoré sme si vytvorili počas života. Všetko, čo robíme pravidelne sa zmení na návyk. A ten náš návyk bol práve alkohol. Ten ovplyvňoval naše správanie a konanie. A podstatou abstinovania je zmeniť tieto návyky. V určitých situáciách sme boli naučení vypiť si. No a tie situácie počas abstinovania sú stále tu, nevymiznú abstinovaním. Život ide tak ako predtým. S radosťami, starosťami atd. Len mi sa teraz učíme reagovať na tie situácie ináč, bez alkoholu. Menime staré návyky za nové. A ten náš, tebou spomínaný alkoholický mozog, sa tých starých návykov nerád zbavuje. Preto sa občas pripomenie tou chuťou vypiť si. Ináč, ten alkoholický mozog nie je nič zvláštne. To sme proste my.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Angie napsal:

Přijde mi taky, že se tu utvrzujete v tom, že vás řídí nějaký "alkoholický mozek". Pozoruji to už delší dobu v tomhle foru. Máte chuť se napít, no to ten "alkoholický mozek".

Celý tvoj život ti riadi tvoj mozog. Keď povieš, že ty si riadiš svoj život sama, opäť je to len reakcia tvojho mozgu. Tvoj mozog vysiela informácie do tvojho tela, ako sa máš správať, čo povedať, čo napísať.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

A k té mojí léčebně... Nesnažím se závislé alkoholiky odradit od léčebny. Já jsem tam jen bytostně nechtěla.
Když jsem studovala VŠ, trochu jsem si vydělala tím, že jsem občas byla milá na některé pány. Vůbec mi to nevadí, zazdila jsem to do pozadí. Žádný problém.
Ale když si připomenu léčebnu, je to tisíckrát horší než nějaké znásilnění. Milionkrát možná.
Ta léčebna znásilnila mojí duši.
Angie
Expert Boarder
graphgraph

Zrovnávať liečenie so znásilnením ženy je pre mňa trochu silná káva. Prepáč, ale to už je na mňa priveľa. Ak si ospravedlňuješ svoje pitie, to dokážem pochopiť. Tiež som si tým obdobím prešiel. Ale to zrovnanie je choré.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 17/02/2017 21:14 Provedl: Maťo.

Tak liečebňa nie je pre každého vhodná...je to individuálne.Bránil som sa sem ísť,na PAL no bol som na tom mizerne.Nevedel som prestať piť,už som mal psychózy..no cesta do pekla.Sám by som to nedal,takže som nemal na výber...ale už sa sem nechcem nikdy vrátiť...viem,že budem závislý do konca života,alkohol musí byť pre mňa tabu.Recidíva by ma zničila.
zdenek
Platinum Boarder
graphgraph

Možno záleží aj na tom v akom prostredí sa liečebňa nachádza a kedy tam ideš. Ja som bol v lete na PH a bolo tam nádherné počasie, pekná príroda. Sú tam športové hriská, kde sa dá v lete vybesnieť do sýtosti, Pršalo tam len občas. V zime by som tam asi nešiel. Nechcelo by sa mi tam s lopatou odhadzovať tie kopy snehu. A na izbe sme boli perfektná partia.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Stránka: 1...35363738394041...86
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter