Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...44454647484950...86
Dolů
Téma: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu
**
Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 2 měsíce  
a funguje to?
katarina
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

katarina napsal:
a funguje to?
...ako placebo → určite.
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

katarina napsal:
a funguje to?

Jiste. U nekterych . Ale vazne... to ze zbavit se zavislosti = abstinovat je samozrejme pravda ale je pitomost brat to jako dogma (bohuzel v nasich koncinach velice rozsirene). Jsou proste lide kteri z nejakeho duvodu nemuzou nebo nechteji abstinovat a dokazou svuj problem resit kontrolovanym uzivanim. Nekomu to tak funguje, nekomu zase ne. Ja jsem na tom napr. uplne stejne jako Ty - pro me bylo kontrolovane piti (a ze jsem se snazil) slepa ulicka. A v kazdem pripade take drzim place tem co to dokazou...
Gennosuke
Platinum Boarder
graphgraph

Kira

Moje pokusy o kontrolovane pitie boli len neustaly boj.Zakazdym ked som sa napila, som musela bojovat s tym, aby som sa neopila a aby som to dokazala vcas zastavit. A musela som vynalozit enormnu namahu, aby som sa dokazala po par poharoch zastavit. Takze ak sa aj obcas zadarilo, nakoniec som z toho pitia nemala ziadnu radost. Lebo aj ked sa mi to casto podarilo ustat, tak som len trpela. Z tych 2 poharov vina som teda ja osobne nemala ziadne potesenie.

Mupkalina
My nechceme pít kontrolovaně, neb je to nuda. Chceme pít na efekt a efekt má každej jinde, ale rozhodně ho nikdo z nás až tak moc nekontroluje. To je na tom efektu totiž sexy, ze se nam lezerne vymyka. Přiznejme si, že "společenský pití" je brutální nuda a nestojí t vůbec za sebemenší riziko. Tak už se pořádně ožerme, když už po tom alkoholu sáhnem. To mi příjde logičtější.

Svoju skúsenosť s kontrolovaným pitím som tu už opisoval.Ale našiel som staršie príspevky.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10
Poslední úprava: 02/03/2017 23:14 Provedl: Maťo.

Tie 2 príspevky vystihujú moje pitie. Sú staré 2 roky a 4 mesiace
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 02/03/2017 23:19 Provedl: Maťo.

Krtku, to jsi našel perfektně. Souhlasím. Nějaké kontrolované pití mě nezajímá. To mi bylo vždy směšný to jedno pivo k obídku nebo společenské postávání se skleničkou. Chtěl jsem se namazat, zbušit, zdunět, aby to byla pořádná zábava, šílenost, jízda. S kamarádama, holkama nebo i sám. Pak už to nešlo, podařilo se mi to zaseknout. Harm reduction je opravdu pokus o omezení škod. Představa, že se člověk dostane zas na začátek a bude elegantně a bez problému užívat jen ty radosti alkoholu je omyl. Je to zbožný přání těch co už se někam propili, touha po elixíru mládí, cesta proti času.
Ale vždyť si tu David, Angie, Dee a další můžou klíďopíďo založit Klub kontrolovaného pití. Na zdraví.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

David napsal:
[quote]Ja napsal:

David, píšeš:
Dnes už mnozí osvícení lékaři učí alkoholiky pít kontrolovaně. Staré pravdy už neplatí. Léčba postaru akorát vymývá mozky.

V rámci Harm reduction přístupu se to děje ve světě běžně a začíná se takto postupovat i u nás. Jsem rád, že jsem nikdy nenastoupil na léčení a propil jsem se až ke kontrolovanému pití!

David,
a ty z toho kontrolovaného pitia aj niečo máš ?
Medovka
Expert Boarder
graphgraph

Tak som doteraz študoval to Harm reduction. Podľa HR závislosť nie je choroba, ale naučené správanie. Akurát pri HR neviem, čo je potom pitie pri absťáku. Teda ak je absťak prejavom závislosti. Čiže, keď mám absťak a pijem pri tom, aby mi nebolo zle, je to návykové správanie alebo je to už pitie, pretože organizmus si žiada svoju dávku bez ohľadu na nejaké návykové správanie, teda čo ja chcem resp. nechcem. Nepostrehol som tam, že by nejako rozlyšovali medzi návykovým správaním a medzi návykom organizmu na alkohol. A či je v tom rozdiel. A ak, tak aký. Beriem, že návykové správanie robí veľa, ktoré potom pri začiatkoch abstinovania je dobré zmeniť. To zdôrazňujú aj na liečení. Ale nesúhlasím s tým, že podľa HR závislosť nie je choroba. Myslím, že v pokročilom štádiu už nejde o návyk, ale doslova o fyzickú potrebu alkoholu. Keď už organizmus doslova funguje na alkohole ako na palive.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

A čo si kto predstavuje pod kontrolovaným pitím? Pol litra vodky alebo jedno pivo denne? No ak by to bol ten pol liter, tak potom som aj ja pil kontrolovane. Kontrolované pitie pre normálneho alkoholika s príznakmi závislosti(abstaky, okná, halucinácie, poprípade epi záchvaty atd) je totálna kravina. Možno je to pre niekoho, kto nema take príznaky alebo kto to s alkoholom občas preženie, spraví si nejaký problém. Tak si to pitie chce obmedziť.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Niekedy som čítal článok chlapíka, ktorý je zrejme alkoholik, a napríklad dnes by mal naplánované, že 18. mája 2017 sa ožerie. A tým sa má na čo "tešiť" a nemusí sa trápiť myšlienkami "preboha, už nikdy sa nenapijem". Mne by to asi nevyhovovalo a nikomu to neodporúčam. Jednoducho dnes nechľastaj a zajtra sa uvidí, vole.
Žilinčan
triezvy od 23.3.2016
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Žilina Narozeniny: 02/07

Stránka: 1...44454647484950...86
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter