Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...51525354555657...86
Dolů
Téma: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu
**
Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 2 měsíce  
Ahojky...opět zvládnutý den. Během týdne to jde, nejhorší je pátek večer a soboty. To manžel vesele popíjí ... já myslím na to, jak mi bude ráno super a zatím to stačí. Máte někdo nějaký tahák, jak to zvládat ???
rosnička
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

rosnička napsal:
Ahojky...opět zvládnutý den. Během týdne to jde, nejhorší je pátek večer a soboty.
Máte někdo nějaký tahák, jak to zvládat ???

Rosnička,

"ťaháky, obchádzky a skratky sú žiadaný úzky profil."

(...prístup k nim, však, získaš najskôr, až po 10 rokoch triezvosti... a to už sú po záruke!)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph

Rosničko,drž se,každé ráno které se probudíš s čistou hlavou stojí za to. přávě když máš volno a jsi střítlivá je super.můžeš si celý den naplánovat,co budeš dělat kam si zajdeš,třeba na bazén mebo za sportem.To jako pod vlivem nelze moc dobře.Držím pěsti,dáš to.
Maris
Platinum Boarder
graphgraph

Holt...tohle si musíme vybojovat sami a bez taháku Pohodovou středu...všem
rosnička
Gold Boarder
graphgraph

Já ráno bez kocoviny už hodně měsíců považuju za zcela přirozené a vůbec nevidím důvod nějak juchat, že mě nebolí hlava a v hubě nemám ježka. A některé dny mám depku. Některá rána stojí za prd i když nepiju. Budit se opilý bylo nenormální..
Morfeus
Expert Boarder
graphgraph
Morpheus: This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.

Ahojky...opět zvládnutý den. Během týdne to jde, nejhorší je pátek večer a soboty. To manžel vesele popíjí ... já myslím na to, jak mi bude ráno super a zatím to stačí. Máte někdo nějaký tahák, jak to zvládat ???
------
Tahák jak to zvládat? Nevím, jak moc jsi byla rozjetá, nepročítal jsem to. Já jsem to sám zvládnul maximálně pár měsíců, kdy klidně chodil i s kámošema do hospody, koukal jak pijou a nepil jsem. Ovšem časem jsem se rozpil, i protože rád zapadám do kolektivu a nerad se odlišuju. Ty sama se spojuješ s ostatními alkoholiky aspoň přes internet (viz tvůj příspěvek). Doporučil bych někoho, kdo by ti pomohl, nejlíp občas zajít do nějaké svépomocné organizace pro alkoholiky nebo k psychologovi, AT poradny apod. To je ten tahák.
Morfeus
Expert Boarder
graphgraph
Morpheus: This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.

...nevím jak na tom jsem...vydržím nepít vždy nějakou dobu(3 týdny rekord)ale pak se to zase zvrhne. Už mě nebaví schovávat láhve nebo je přelívat do minerálek a upíjet. Proto jsem na tomto fóru, vím, že je něco špatně. Lidi kolem mě si to nemyslí...většinou se dorazím, až doma a to nikdo nevidí. Momentálně tvrdím, že mám dietu a nepiju. Co bude dál uvidíme...zatím mi to, že jsem tady pomáhá
rosnička
Gold Boarder
graphgraph

Z toho, co jsi napsala si myslím, že jsi alkoholička, což je nemoc.. Já jsem třeba tyhle lahve ani neschovával nikde.. A vydržel jsem i pár měsíců než jsem se zas rozpil. I rok. Tahle nemoc je taková neřest na celý život, jak jednou propukne už se nedá regulovat doživotně pití alkoholu. Já opravdu dříve taky jen psal na net a tak. Jenže tam byl problém, že mě naštvalo pár lidí a já se odstřihl. Opravdu bych ti doporučoval odbornou pomoc nebo aspoň nějaké dobrovolné anonymní docházení někam.. Ale uvidíš sama jestli to zvládneš sama. Já na to neměl.
Morfeus
Expert Boarder
graphgraph

Ahoj, Morfeusi hned bych nesoudia z pár příspěvků kdo je alkoholik a kdo ne. Navíc nabývám dojmu, že pojmenování alkoholik je zavádějící. Podle mě si stačí přiznat, že mám problém, nebo neumim zacházet s chlastem tak jak bych chtěl/a...Zřeba jenom Rosnička nechtěla, aby jí ostatní lidi viděli jak pije, kdežto třeba mě to je uplně jedno
Rosničko to zvládneš, drž se. já zatim pro sebe definitvní řešení nenašla, ale cítím že jsme na dobrý cestě
Krásný den všem!
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj Rachel,
z ničeho jiného než z příspěvků na alkoholik.cz jí soudit nemůžu, protože jí neznám.
Proč si to myslím, že je alkoholička?
1) píše na web alkoholik, kde přiznává, že má s pitím problém, to samo je jedna z definic alkoholismu (alkoholik = člověk mající problém s alkoholem).
2) píše, že se snažila vydržet nepít a vydržela to maximálně 3 týdny než se znovu opila - opět jasný znak alkoholismu
3) píše, že provozovala tajné pití - opět znak alkoholismu

Z toho, co píše soudím, že je alkoholička. Já jsem také alkoholik, znám jich stovky a proto této nemoci rozumím lépe než nealkoholici. No, jak tak čtu tebe, tak přemýšlím, jestli, jak jsi na té dobré cestě nemáš podobný problém, možná proto ta reakce, abych nesoudil jí, protože tím možná soudím tebe.

Pokud si to chcete určit přesněji hodím sem notoricky známý test alkoholismu. Ten to rozsoudí jistě lépe, než já:
alkotest.drogy.net/test1.php

Mimochodem na ní reaguji, protože psala, že prosí o nějaký tahák, jak se neopít v pátek nebo v sobotu. A já jí chtěl poradit. Ale určitě jí lépe poradíš ty tím, že jí jako celé její okolí budeš tvrdit, že vlastně o nic moc nejde ať to nenafukuje... Kolik já potkal takových lidí jako ty Rachel, zejména na webu v poradnách, když jsem přestával pít. Všude mi psali, že ten můj alkoholismus je vlastně v pohodě a moc to řeším, až jsem se z toho mýho srandovního popíjení skoro zbláznil. A pak jsem se hrozně na psychiatrii divil, když mi doktor dal diagnózu.. Jj. Čechy. Mokrá zóna.
Morfeus
Expert Boarder
graphgraph

Stránka: 1...51525354555657...86
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter