Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...53545556575859...86
Dolů
Téma: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu
**
Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 1 měsíc  
Otázkou je zda je nemoc alkoholismus sám nebo problém který to pití způsobuje. Já u sebe rozhodně vidim, že tim potíram určitý komplex, určitý vnitřní neodostatek. A pokud se mi čistě teoreticky podaří svůj vnitřek "oravit" a nedostanu se do stádia "požkození" alkoholem, tak čistě teoreticky si budu moct dát sklenku bez následků. Ale podle mě by potom měla odapdnout touha pít. Je to jen takové moje zamyšlení, příspěvek k diskuzi Je to otázka no, zajímalo by mě, jeslti se alkoholici nacházeli i třeba u přírodních národů nebo je to otázka jen naší civilizace.. třeba mě někdo tady poučí
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph
Nyní "ONLINE" uživatelů Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Já bych tu výšku do toho netahal. Když už, tak bych se nebavil o tom jestli je vysoký/nízký, ale že výšku má a to má každý. To je jako s pitím. Buď je člověk alkoholik a pak se měří jak velký, nebo není. Tak to vnímám.

Dřív se v tom testu jasně psalo, že je orientační. Jen má nasměrovat někoho u koho je podezření na alkoholismus k odborníkovi, který to určí, i teď tam není psáno: ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci s WHO vám tímto závazně potvrzuje, že pokud jste odpověděl pravdivě, jste alkoholik. Ale pořád je to jistě přesnější než můj odhad po pár řádkách. Odborník by měl být zase přesnější v určení než ten test. Riziko, že to i on určí špatně určitě je.

Já ovšem toto řešit nepotřebuju... Tyhle debaty jsem spíš vedl dříve, když jsem se podvědomně snažil popírat svoji chorobu, teď už jsem jí přijal.
Morfeus
Expert Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Morpheus: This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.

Podľa mňa keď človek prechádza podobnou "áno/nie" hranicou, a pozorne sa započúva, môže zacítiť také jemné vibrácie - to sa práve rozhoduje v ktorom z nekonečného množstva vesmírov bude pokračovať.
Žilinčan
triezvy od 23.3.2016
Gold Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Místo: Žilina Narozeniny: 02/07

Myslím, že to nebude vesmír, to se klepe člověk vzrušením, že by si ještě s lehkým srdcem šáhnul na flašku a užil si..
Morfeus
Expert Boarder
graphgraph
Morpheus: This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.

uz to, ze clovek vobec hlada odpoved na otazku, ci je alkoholik alebo nie, ma samo o sebe dost velku vypovednu hodnotu. myslim, ze toto nie je otazka, co by trapila niekoho, kto si da maximalne jedno male pivko za nedelnym obedom
Double D
Gold Boarder
graphgraph

And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
F. Nietzsche

Jo, podle mě ale to, že člověk hledá odpověd, znamená že jí může najít, že se probouzí. Kolem mě je spousta lidí co nehledá a chlastá..
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph
Nyní "ONLINE" uživatelů Zobrazit profil uživatele

U přírodních národů alkoholici pravděpodobně neexistovali protože neexistoval spolehlivý přísun alkoholu.Nebylo možné nadělat pořádné zásoby. Pití bylo často rituální stejně jako drogy, třeba u jihoamerických indiánů, opíjení probíhalo hromadně tj. pod dozorem zkušených.
A díky tvrdým životním podmínkám nebylo ani možné se bez následků zpráskat.
Nenaděláš zásoby dřeva, neulovíš, nejsi schopný v boji, nejsi pro ostatní spolehlivý, á - dřív nebo později umřeš.
To platilo asi i pro první zemědělské kultury, kde nějaké zásoby a pravidelná výroba alkoholu už existovala.

A nedávný střet těchto dávných kultur, indiáni, eskymáci, sibiřani, australští domorodci, aj. - s moderním světem znamenal a dodnes znamená jejich alkoholickou devastaci.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Morfeus má pravdu...myslím...vlastně teď už vím, že jsem alkoholik...ale teprve nedávno jsem si to přiznala. Díky vám to mám s kým probrat( zatím nechci vyhledávat pomoc). Pokud to nezvládnu...budu muset. Ještě si věřím, zbytek ukáže čas. Souhlasím s názorem, že pokud alkohol škodí a omezuje běžný život..tak ten problém je, i kdybych pila jen jednou za 3 týdny, ale našrot. Pokud si člověk neumí říct dost...měl by to řešit.
rosnička
Gold Boarder
graphgraph

Šantal..jak pokračuješ...?
Co kniha o kouření...čteš?
rosnička
Gold Boarder
graphgraph

Pokracuju dobře a spokojeně . A občas si dám slínku no ale minimálně. A Ty?
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

Stránka: 1...53545556575859...86
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter