Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...54555657585960...86
Dolů
Téma: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu
**
Re: Tak jsem zvědavá, jestli to zvládnu Před 8 rok, 2 měsíce  
Slimku, jako cigaretku, telefon to přepsal na slínku. To ani nevím co to je
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Místo: ČR
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

u mě dobrý...zatím čistá manžela jsem odvezla na pivo a já to vidím na knihu a dobrý film a jak jsem už psala...čas ukáže.
rosnička
Gold Boarder
graphgraph

Ja keď som sám seba kedysi presviedčal, že nie som až taký alkoholik(veď nespím pod mostom, neožieram sa každý deň, do práce chodím, tak čo...), tak to znamenalo len jedno. Pokusy o kontrolované pitie. Trvalo nejaký ten rok, kým som si to priznal, že som alkoholik, ale bez výhrad. Žiadne väčší, menší alkoholik. Nikomu nezainteresovanému to nevešiam na nos. Je to len moja vec. Ale znamenalo to pre mňa neskutočnú úľavu. Nie z toho, že som alkoholik. Ale to zmierenie sa s tým. Taká pokora, rešpekt pred alkoholom. Prestal ten ustavičný boj s myšlienkami na alkohol, boj s pokusmi kontrolovane piť.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Narozeniny: 11/10

Chcel som tým len povedať, že u mňa sa to zmenilo, keď som nie len vedel, že som alkoholik, ale keď som sa s tým vnútorne zmieril. A to asi bolo u mňa to najťažšie. To zmierenie sa.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph
Poslední úprava: 17/03/2017 21:58 Provedl: Maťo.

Tohle vnitřní smíření mi trvalo taky roky. Ale přineslo ještě jednu důležitou věc-obrovskou úlevu.
A už žádný do nekonečna omílat, přemýšlet, plánovat, poměřovat se, zkoumat to pití a sebe, to uvědomění si, že tu nemoc prostě mám mě vlastně uklidnilo.
Odrazový můstek k tomu se na to vyka
šlat.
Sochař
Platinum Boarder
graphgraph

Aj ja som tam spomínal úľavu, takže asi na tom niečo bude.
krtko
Platinum Boarder
graphgraph

Dobrý sobotní ránko,
šantal já četla občas si dám sklínku

Já tomu napsrosto rouzumim, jak to myslíte s tim alkoholikem. Všude se to i píše, že základ je si přiznat, že si alkoholik. Ale mě to osobně nijak nepomáhá, i když si řeknu že sem alkoholik, kolem mě si to řiká spoustá lidí, tak mi to nebrání jít si dát pivo

Co je u mě rozhodujucí je to, že si uvědomim, že ta cesta alkoholu NIKAM nevede. Neni k ničemu dobrá. Vyzkoušet dobrý, ale když už se po stý budim s kocovinou a nemá to žádnej vývoj, tak je čas to utnout Když vidim jak budu vypadat za pár let a uvědomim si, jak moc bych toho mohla litovat. Nemocná, nemohoucí, sešlá, bez peněz.....Nechci takhle vyplejtvat svojí energii a svůj život. tak to je pro mě ta správná motivace to řešít a hledat jinou cestu
Krásnej den všem
Rachel
Platinum Boarder
graphgraph

Ahoj všichni
Nechci se chvástat, ale se vším co padlo souhlas, je mi takhle moc dobře a bonus (reakce na Rachel: o tom, jak bychom vypadali po chlastani): každý mi teď říká, jak mi to sluší! Fakt, už to umím trochu přijímat. Na začátku to bylo spíš nepříjemný. Tak hezkou sobotu všem.
Jozef
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Žena Místo: ČR

[b]Rachel napsal:[/b

Já tomu napsrosto rouzumim, jak to myslíte s tim alkoholikem. Všude se to i píše, že základ je si přiznat, že si alkoholik. Ale mě to osobně nijak nepomáhá, i když si řeknu že sem alkoholik, kolem mě si to řiká spoustá lidí, tak mi to nebrání jít si dát pivo

No, to bude asi tým, že si to iba hovoríš (som alkoholik), chýba tam zrejme to vnútorné stotožnenie a zmierenie sa s chorobou, ako to tu popisoval Krtko a Sochar.

Vačšinou, keď sa človek zmieri s čímkoľvek negatívnym, čo nedokáže zmeniť - prinesie mu to úľavu. Mne trvalo dosť dlhý čas, kým som sa zmierila s tým že manžel piť neprestane, a že mu nedokážem pomôcť, ale keď som to konečne dokázala - prinieslo mi to tiež obrovskú úlavu a aspoň aký, taký pokoj v duši.
Medovka
Expert Boarder
graphgraph

Já se mám výborně. Včera jsem byla pařit, dnešek v posteli a dnes večer zas nějaké to pitíčko. Koukám na film a za chvíli půjdu spát. I když je to škoda ten skvělý stav zaspat, ještě vydržím.

No měla jsem průšvih s pitím (úraz), ale povedlo se mi to ututlat v práci, u rodičů i přítele. Takže totálně v pohodě. Vážně s pitím problém nemám, umím s tím pracovat. Mě pití vyhovuje. Jo, když přes týden nepiju, tak je mi skvěle. Ale pořád, denně, myslím na to, že třeba v pátek se zřídím. A těším se na to ohromně. Jinak by ten život neměl valný smysl. Zmatlat se do nevědomí je to nejhezčí, co může být.
Myslela jsem v léčebně, že mě naučí třeba nějaký cvičení, co člověka hodí do "mimo". Nenaučili. Zatím je fakt super ten alkohol a někdy v kombinaci s velmi rychle vykouřenou cigaretou (to se pak skvěle motám.

Já vám abstinenci neberu, ale nechtěla bych.
Angie
Expert Boarder
graphgraph

Stránka: 1...54555657585960...86
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter