Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...100101102103104105106...146
Dolů
Téma: Nesnáším to, ale nedokážu přestat
*
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok, 10 měsíce  
Líbo.. nic než věřit, že všechno bude OK mi nezbývá...
Jinak bych se musela někde rozsekat...
Heh, jak dlouho nepiju..? Ta odpověď je naprosto úsměvná.. je to něco málo přes JEDEN hloupej měsíc.. Jeden blbej měsíc bez chlastu... a jsem v pasti...
Ivana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ivanko, měsíc je dlouhá doba, určitě je být na co pyšná a půjde to i dál!
Já jsem zjistila, že mi tahle metoda "už nikdy ani kapku" nevyhovuje, že bych jí zkrátka nezvládla a zbytečně by mě to frustrovalo. Někdo už tu psal ten druhý způsob-žít ze dne na den, soustředit se jen na to co je dnes a nekoukat daleko před sebe. Včera jsem nepila, dnes jsem se za to pochválila a prostě zkusím další den. Mám ráda ten pocit, když na sebe můžu být opravdu pyšná a takhle ho zažívám každý den. K tomu začínám zase brát Essentiale forte, protože mi to už v minulosti pomohlo. Můj cíl je teď nenapít se ani dnes. Vám všem co jste se rozhodli s tím přestat s vidinou že už se k tomu nikdy nevrátíte, moc fandim, máte můj obrovský obdiv!ale nezapomínejte se i vy chválit, klidně i za každý den a odměňte se, třeba nějakou dobrotou. Díky všem za podporu a vydržme to!
Barča

Ahoj,
Chci velmi poděkovat Barče za její příspěvky. Připoměl jsem si dobu, kdy jsem bojoval proti alkoholu podobnými pokusy kontrolovaně pít. Těch pokusů a způsobů bylo tolik, že by vydali na novou knihu. Připoměla mi, jak jsem lhal svému okolí o skutečném stavu, jak jsem dokonale hrál svoji hereckou roli: "jsem v pohodě, mám to zmáknutý". Připoměla mi, jak jsem lhal především sám sobě, jak jsem se vyhýbal prosté pravdě, že jsem pravděpodobně závislý a sám to nezvládnu a že chlast nic nedává,ale jen bere! Děkuji Barče, že mi připoměla zákeřnost této choroby. Potřebuji si stále uvědomovat kdo jsem, aby mne má vlastní pýcha nenakukala,že "jsem v pohodě a mám to zmáknutý"
Nechci se vrátit k pití a udělám vše, abych si udržel svoji střízlivost, protože je mi nádherně, protože jsem šťastný!
Standa, alkoholik s úsměvem...
Standa
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
standa_t.

Ahoj,
jedna moje známá měla tu čest a zúčastnila se v USA setkání členů AA, kteří mají čtyřicet-a více let střízlivosti. Na otázku, který den byl ten nejkrásnější, svorně odpovídali: "no přeci ten dnešní den, ten je ze všech nejkrásnější!" Je to tak. Oni se nikdy nepachtili za cílem co nejdéle střízlivět. Jsou šťastní za každý přítomný den, který prožívají bez alkoholu! No a já to dělám zrovna tak. 1.října je světový den úsměvu a já ho slavím každý den!!!
Standa
Gold Boarder
graphgraph
standa_t.

No Báro,to tady proběhla pěkná přestřelka včera.At to čtu ,jak to čtu,mám v tom zmatek.Takže piješ od 16let.Léčba,jaká?Teď v pohodě sem tam litřík vína,hezky sama doma,trochu tě pobolívají játra.Určitě je dobře,že jsi sem napsala,ale jen se mě honí hlavou,co vlastně potřebuješ? Ujistit se,že jsi nebo nejsi alkoholička,že máš nebo nemáš problém s alkoholem,který si tak pěkně hýčkáš (víněčko) ?Nebo chceš,radu,kdy už nebo jaké je to dno,kdyby jsi se třeba rozhodla s tím něco dělat? Tak nějak jsem nepochopila,co to bylo za léčbu,i kdyby to byla "jen"ambulantní,tak by jsi asi byla poučena,že kontrolované pití je jeden velký nesmysl,že když tě bolí játra,tak jsi buď chytla žloutenku nebo je máš a to klobouk dolů v 22letech tak trochu vychlastané.Opravdu čekáš nějaké dno,tak ti povím jedno,není.A jestli si myslíš ,že dno je fakt někde v křoví,jak ti tuším psala Radka,tak jestli se tam ocitneš ,tak už ti bude všechno šumák.Hodně z nás co tady píšem,už nějakou dobu abstinujeme,tak jsme mámy.A myslíš,že není dno pít ,místo toho vařit dětem večeři.Nebo,že máš v mlze několik dní,nebo že se probudíš na záchytce,rozbitá ani nebudeš vědět jak.Že příjdeš několikrát o práci? Víš co jsem se naučila v léčebně,princip zpětné vazby,možná jsem to tu psala,své chování posuzuju na chování druhých.Podívej co tvé přísvěvky vyvolaly.Ono jde o to,že jsme všichni tímhle sebeklamem prošli.Vždyť jenom litřík vínka večer po páté,ale jinak fakt problém nemám (až na ty játra).Je ti 22 let a trávit čas sama doma i vína.Neříkám,že není fajn být chvilku sama,ale proboha proč k tomu potřebuješ PRAVIDELNĚ alkohol.Báro víš jak já jsem si to hýčkala,omlouvala,hledala stupidní důvody proč se napít.Je dobře ,že jsi sem přišla,asi citíš,možná někde v koutku,že to problém je,ale nechceš si to přiznat.Přečti si povedený citát od Standy,všechny nejlepší dny s chlastem byly horší než jeden hrozný den bez.Dnes píšeš,jak je to fajn jeden den nepít.To věřím,já jsem se napila přesně před 921 dny.A vím to fakt přesně.Ano je to moje filozofie,ze dne na den.Každý den je něco dobře a něco špatně,ale s chlastem je pro nášs všechno špatně.My jsme totiž za hranicí toho,dát si občas víno,ale jen tak jednu skleničku.Měj se a zkus zase napsat.
Anna

Stando, z tebe ta radost ze života úplně září, to je hezký. Mám hrozně ráda takové lidi
Ani, ta moje léčba před pár lety byla prostě abstinence. Prostě jsem se vzpamatovala a přestala a už se to nikdy neopakovalo. To co probíhalo teď je úplně jiný, proto mě nepříjde že je to tak zly, protože tamto byl pravý alkoholismus tak jak ho znám, tohle je jen jeho mírnější odrůda a vim naprosto jistě že už k ničemu takovýmu nesklouznu. Nikdy bych nedopustila aby mi bylo špatně, a moje tělo to ví, jsem už tak nastavená. Takže mě někdy prostě po půllitru vína přejde chuť, mám prostě dost a nemám potřebu dál pít a maximum co do sebe dokážu dostat je sedmičková láhev. Já vim že si říkáte že je to alkoholismus jako každej jinej a asi ano, ale jen já můžu srovnat ty 2 období a vidět jak strašně odlišný to je. To svoje pití nijak neobhajuju, leze to do peněz, protože piju zásadně jen hodně kvalitní vína a musejí mi chutnat. Takových je málo. Dnes zase nepiju, takže teď jsem za 5 dní pila jen jednou. Nebudu pít ani zítra...no a je mi fajn. Neměla bych mít nějaké abstinenční příznaky, pokud jsem závislá?
Barča

Barčo, vše bude, absťáky i to krabicové víno!Jsi asi lepší, než my, sama poznáš, co je alkoholismus, nebo to taky ani nestihneš a umřeš.
Liba

Nikdy jsem o nikom neřekl, že je alkoholik. To si každý musí zodpovědět sám. Já začínal na zábavách, bujarých pařbách a nezřízených pitkách, skončil jsem sám na půdě...Přišlo mi to úplně v pohodě a klídku. Venku jsem nepil, ale jen co za ženou zaklaply dveře, šup na půdu. To jsem měl naučené, připravené dopředu. Nešlo nejít tam. Stal jsem se otrokem závislosti a vlastních předtav. Pokud chceš vědět zda si závislá, tak místo sedmičky si dej dvě deci a přestaň. Opakuj to několikrát. Sama poznáš, pokud budeš k sobě upřímná, jak si na tom. Zdravotní potíže nemusí nutně pramenit z požívání alkoholu, ale to taky já neposoudím. Víš 20 let jsem ležel na gauči, popíjel a snil nad krásným životem, který jsem neměl. Teď opravdu žiju, svobodný v barevném světě, který je krásný a barevný. Problémy? Jsou, ale střízlivý je dokážu řešit správným způsobem...
Standa
Gold Boarder
graphgraph
standa_t.

Stando ta tvoje poslední věta byla opravdu moc dobrá.Tak to teď taky tak cítím.Problémy jsou,ale dá se s nimi něco dělat jen za střízliva.Báro,že nemáš abstinenční příznaky,to neznamená,že nepřídou.Se mnou byla paní,která popíjela podobným způsobem jako ty.Asi 8 let.Pak přišla nenadálá operace a najednou bez pravidelného přísunu absťák v podobě deliria tremens.Pokud ti stačí opravdu jen jedna sklenička kvalitního vína,to je to v pohodě.Ale pokud máš potřebu dopít lahev,tak to je špatně. I když to není každý den.Přesně takhle jsem začínala já.A víš co zůstane v hlavě,otisk toho uvolnění,pohody....těch pocitů je mnoho.Takhle to můžeč kočírovat dlouho,ale pak příjde nějaký větší problém nebo si tělo na alkohol zvykne do té míry,že budeš pít víc a denně.Asi ti tady nemá potřebu nikdo nic podsouvat,ale je nás tady spousta,kteří mají tohle všechno za sebou a proto to tak prostě vidíme.Kdysi jsem viděla film s panem doktorem Nešporem,kde hovořil s mladou slečnou,která měla dobrou práci,byt a přesně popíjela tímto způsobem.Sama,dobré víno,no a on ji sdělil,že pokud toho nenechá,tak má zaděláno na problém,zjednodušeně řečeno.Naprosto jsem to nechápala.Teď už vím,že měl pravdu.Taky jsem pila jen opravdu dobré víno a za tři roky krabice.Taky jsem zpočátku nemusela pít denně.Pokud jsi pila někdy tak,že jsi sama cítila,že je to problém,který jsi na nějakou dobu vyřešila úplnou abstinencí,taki to čím teď procházíš se nazývá plíživá recidiva.To,že nemáš klasické absťáky,chodíš do práce,vedeš normální život,to všechno ti dává pocit,že se nic neděje.Já jsem vydržela abstinovat 5 měsíců,ale ten alkohol byl v hlavě.
Anna

Máte pravdu, já věřím tomu, že dlouhodobě to takhle fungovat nemůže. Když dám stranou zdravotní dopady tak člověk se prostě stane rezistentním a musím přiznat, že tohle pozoruju i na sobě. Když jsem s tímhle regulovaným pití začala, šlo o maximálně půl litru vína a nebo 2 piva. a za těch pár let je ta hranice jinde, přesně o 250 ml a jedno pivo. je to sice malý posun, ale je tam..A říkám si, že za tohle množství už bych nikdy nešla..teď určitě ne, ale co až by mi to jednou nestačilo? Vím, že je pravděpodobné, že bych ty dávky ještě zvýšila a to už je něco co v žádném případě nepřipustím. Z vašich zkušeností vím, že to nesmím nechat zajít příliš daleko. Můžu přestat teď, kdy to je snadné, ale nemám k tomu téměř žádný důvod a nebo čekat až se to začne podepisovat na mém životě a přestat zkrátka budu muset, jenže už to nepůjde jak mávnutím kouzelného proutku. Přestávám teď!
Barča

Stránka: 1...100101102103104105106...146
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter