Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...111112113114115116117...146
Dolů
Téma: Nesnáším to, ale nedokážu přestat
*
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok, 7 měsíce  
Děvčata, máte sami sebe rády?Nepodceňujete se?Proberte si, jestli Vám ten chlast víc dává, nebo bere!Mě je jen líto, že jsem nepřestala dřív, zničila si zbytečně tolik let.Nedovedete si představit , jak je bezva bez chlastu.Jak vyrostete, vážíte si sami sebe, máte klid na duši, jste lidi!Nejhorší je, že alkohol je opravdu zrádný, uhodí, když to nečekáte, a pak ty konce!Pláč, bezmocnost, šéfuje Vám, jste nuly, trosky, hovada, a hlavně oslabený, smutný, na dně.A vlastně, nelituji toho, že jsem tak dopadla, naštěstí se vyhrabala, opravdu náhodou, nejsem dobrá, na to lidská síla nestačí, jen se stal zázrak, a nyní můžu pomáhat, s velkou pokorou a ráda.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ahoj Tyno,naprosto te chapu.Ono presvedcit se v 21 letech,kdy clovek lita z jedne akce na druhou,vsichni kolem nej piji a alkohol mu jeste nedela az takove problemy-prestat pit je velmi tezke.Ja v tvych letech zila uplne stejne a par hodin nepamatovani si vecera me urcite nemohlo presvedcit o tom,prestat pit.Vlastne jsem o tom v teto dobe ani nezauvazovala a ani na vterinu by me nenapadlo,ze bych mohla mit nejaky problem.Dnes jsem o 13let starsi,mam rocni dite a stale si myslim,ze nejsem alkoholicka.Oprava-myslela jsem si to,jeste do vcera.Dnes mi konecne doslo,ze jsem.Uz totiz podruhe,co jsem se 9.9.rozhodla uplne prestat pit,si koupila neco k piti.Sice "jen" 2 piva,ale to je uplne jedno ,dulezite je,ze jsem opravdu chtela prestat a zjistila,ze to nebude tak jednoduche,jak jsem si myslela.Proc ti to pisu:je super,ze si uz ted uvedomujes,ze neni neco v poradku a ze by ti bylo lip bez alkoholu.To si malo kdo v tvem veku,pokud nema opravdu velky problem uvedomuje-jsi fakt dobra.Mas 2 moznosti,bud v sobe najdes obrovskou silu tu utnout uz ted a nebo cekat dalsich 10 let a pak se bude prestavat mnohem hur a vzpominek na vecery plne ostudy,hadek,oken atd bude jen mnohem vic.Taky jsem tu nekolikrat opakovala,jako ty,ze kdybych padla na dno,namlatila si drzku,ze by mi pak jinak nic nezbylo a prestavalo by se mi lepe.Ze je tezke prestat,kdyz si myslis,ze jsi na tom jeste ok a alkohol ti zas az tak zivot nekomplikuje.Jak ale muzeme vedet,jak se prestava tem,co na to dno padli,ztratili sve blizke,zamestanani...Libuska tu hodne pise o pokore a o tom,ze to nezvladla ona,ale stal se zazrak.Jak strasne tezke musi byt prestat??Kdyz jsem prestala pit pred tehotenstvim pred 2 lety,bylo to velmi jednoduche.To me usvedcovalo v tom,ze jsem stale jeste v pohode.Bohuzel po tehu to bylo zas obcas tady vinko,tamhle vinko a jednou za cas opice jako prase.Kdyz jsem se teda konecne rozhoupala k tomu prestat pred 12 dny,zjistila jsem,ze uz to neni vubec tak jednoduche,jak jsem si to namlouvala,ze bude.Libuska ta me tu porad honi k AA a ja stale ze ne,ze to zvladnu sama.Dnes mi konecne doslo,ze ne.Moc ti drzim palce at ti to netrva dalsich 13 let,nez ti dojde,tak jako me.A to nemam zadne abstinenci priznaky,neztratila jsem kvuli alkoholu praci ani manzela,zadny tres,nepiju tvrdy,nepiju denne,neopijim se pokazde.Ale problem mam.Chci prestat a nejde mi to.Kdybych se ja blbec uz po tom tehotenstvi nenapila,mohla jsem mit dnes klid....Tak hodne stesti a drzim palecky!!!!!!!Marky
Marketa
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Je dobře, Markéto, že jsi si to uvědomila.Nikdo ještě nad alkoholem nevyhrál, alkohol byl silnější.Jsem ráda, že Ti to došlo v začátcích, zatím funguješ, máš rodinu, ..zatím!Chraň se, měj se ráda, je jedno, kam půjdeš , kdo Ti pomůže, ale sekni s tím chlastem co nejdřív, bude to lehčí, a uvidíš, co napíšeš za rok.Budeš klidná, šťastná, ......
Liba

Marketko!
Souhlasím s Libuškou,drž se,mít manžela je v denšní hnusný době výhra,protože chlapi jsou vesměs hajzlové....vím,že asi existují vyjimky...ale ty je nikdy nepotkala..takže : věř si,měj se ráda,bojuj a hlavně odpouštěj SOBĚ
Annyka

Ahojky,diky Libusko,Anny,vsichni.To nejdulezitejsi-to ,ze mi docvaklo,ze mam problem bychom meli.Co dal?Pristi tyden ve stredu pujdu do AA,schazeji se ve stredu,chtela jsem tam jit uz vcera,ale manzel sel rovnou z prace na nocni a ja nemam nikoho,kdo by malyho pohlidal.Takze pristi tyden.Co delat do te doby?No ja vim,to je otazka,samozrejme nepit,kdyz ale to prave nevim,jak vydrzet.Jeste nikdy jsem tak casto nemyslela na alkohol a nezaobirala se otazkou zda si neco koupit ci ne,jako od te doby,co jsem se rozhodla definitivne skoncit.Jako by ten parchant vytusil,ze ted uz bude konec a zacal bojovat.Nikdy jsem nemela nejake nutkave myslenky na alkohol,protoze jsem vedela,ze si kdykoliv muzu dat.A taky dala,ne casto,ne vzdy moc a poslednich par let bych rekla,ze to az na par uletu celkem slo.Jen co jsem se ale 9.9.rozhodla definitivne prestat,neumite si predstavit,co me se honi v hlave.Nikdy bych nepila pres den,to mam malyho,ale prijde vecer a ja se se sebou DOSLOVA hadam,jestli si ty 2 blby piva pujdu koupit nebo ne.2x uz jsem ten boj sama se sebou prohrala a me vlastni nohy me i pres muj zakaz donesly do obchodu,kde jsem si ty 2 piva koupila a pak si je vecer,kdyz byl manzel na nocni vypila.Abych nevypadala jako alkoholik,tak mi mozek dokolecka naseptaval,ze dat si 2 piva vecer na relax je naprosto normalni,vzdyt se preci neopijim atd.Ne,neni to normalni,neni normalni to,ze si reknu ne a pak se neposlechnu.Libuska psala o tom,ze prestat stejne neni o vuli ci sile osobnosti,tak jak se mi teda podari prestat,kdyz nemuzu verit ani svemu vlastnimu rozhodnuti a presvedceni??????
Jinka Anny,jo ja jsem jedno velke dite stesteny,mam snad nejbajecnejsiho chlapa pod sluncem,v praci se mi vzdy velmi darilo a bavilo me to,zili jsme spolu v ruznych zemich a muj zivot byl velmi,velmi pestry.Nikdy jsme nestradali,proste idylka.Proc si tu idylku musim kazit zrovna prave alkoholem-netusim.Ikdyz mozna tusim,nejspis to bude neco z detstvi,take nebylo zrovna idealni,ale zase na druhou stranu ne tak nejhorsi,tak nevim,kde se stala chyba...
Kazdopadne moc vam zensky dekuji za pomoc a podporu a doufam,ze to vsechny dotahneme do zdarneho konce.Musim myslet hlavne na Tebe Anny,jsme stejne stare,obe mame male dite.jenze ja oproti tobe vyhodu,ze mam skveleho manzela.Proto te obdivuju,jak se drzis,jsi silna a statecna!.Pa a prima den vsem,Marky
Marketa

Moc nepátrej, proč piješ, zdědila jsi geny, máš to v mozku, je to nemoc, smrtelná.Vůli musíš mít, chtít také musíš, stejně je to málo.Alkohol je nepřítel, mozek Ti našeptává x výmluv, důvodu proč pít, nepřestat.Neboj, zmákneš to.Fandíme Ti, věříme.A bude dobře, uvidíš.Na AA hodně pochopíš o této nemoci, naučíš se žít bez alkoholu, až budeš dělat Kroky, budeš už úplně v cajku, takže, jedem, jako s medem.
Liba

Zdravím všechny ! Dnes jsem studovala články na tomto webu a pod kolonkou Alkoholismus se dočtu toto ?" Může mít problémy s alkoholem jen alkoholik ? Nikoliv. Alkoholismus je jen jedním typem problémů, které alkohol umí způsobit. Člověk může mít potíže s pitím, a zároveň nemusí být alkoholikem. To znamená, že múže pít příliš často, příliš mnoho a nemusí mít nemoc, které říkáme alkoholismus ". Tolik opsáno z článku zde, které sem vložil dr. Mlčoch. Tak jak to vlastně je ???To mi teď vrtá hlavou.
Romi

Já si myslím, že je to tak-alkoholik má zděděné geny, musí pít.A pijan je ten, kdo pije proto, že mu to chutná, zvykne si na to, ale lehce přestane, což se alkoholikovi daří moc těžce.
Liba

Zní to logicky. Ale to zároveň značí i to, že kdo třeba požívá alkohol denně, nemusí být alkoholikem ? Kdo a jak určí tu diagnozu ?:
Romi

Já nechci všechno svádět na geny. V naší rodině ani z jedné strany absolutně nikdo neměl žádné problémy s alkoholem. Nikdy jsem neviděla ani otce ani matku opilou. U mě to byla nevyrovnanost, která pocházela z dětství. Já jsem opravdu po celý život nepila, když jsem měla děti, tak jsem byla tak 15 let abstinent. Pak jsem si téměř ze dne na den zvykla utíkat od problému k alkoholu. To, že jsem se se věcmi z minulosti vyrovnala, mě naučilo dívat se na svět jinak.
Anna

Stránka: 1...111112113114115116117...146
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter