Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 13 rok, 7 měsíce
|
|
ja tak sama za sebe bych chtela, ze podle meho si to clovek musi uvedomit sam, musi vedet co je a chtit nepit, a muzou to byt geny, spatna vychova, lenost, blbost, stres, ja nevim co vsechno..proste chce to takovy jasny pohled na svet a naucit se uvolnovat jinak, ja mam v rodine velke mnozstvi alkoholiku, takze jasna ze ma i geny, a prestat pit mi nikdy nedelalo problem, ale vzdy me dostala psychicka nepohoda a stres, a hnusne vzpominky, musela jsem se naucit ty situace resit jinak, bez uteku k flasce..a o
mem detstvi radeji ani nechci hovorit, moc me rodice nenaucili resit veci normalne...vlastne me nenaucili temer nic.. a tak jsem se ucila sama a i alkohol byl muj vlastne ucitel, naucil me opravdu pokore a priznat si slabost.
a je mi jedno jestli jsem nebo nejsem alkoholicka, nepiju, protoze nechci, nic si neslibuju a nebojuju a ani nevim jak dlouho to vydrzi..no a kdyz upadnu vstanu a pujdu dal,
proste jsem si vzala k srdci vetu z AA, prave dnes se nenapiju a co bude zitra nevim..takze tak to mam nejak ja, ale ono je to opravdu individualni..tak se drzte a nepijte...
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Alkoholika pijan, na to je spousta článků, ale je lepší nepátrat, neřešit, nestudovat, důležitější je přestat.Nepít.Pijan přestane pít, když chce, alkoholik jistě ne.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Libo, tak to určitě je. Pijan dokáže přestat, alkoholik ne. Řekla bych, že pijan i ví, kdy má dost, kdežto alkoholik právě naopak ,když se rozpije, neumí přestat.
Co se týče dětství - já jsem měla dětství skutečně krásné. Vyrostla jsem v harmonické rodině, rodiče jsou morálně vysoko, celý život se mají skutečně rádi, nikdy si nezahýbali. Taťka, než by býval zradil své přesvědčení, tak se raději nechal vyhodit z dobrého místa a šel na horší. Milovala jsem svoje rodiště, chtěla jsem tam zůstat. A právě v době, kdy jsem odsud byla nucena odejít (manžel tam nechtěl být, nebydleli jsme s rodiči, ale ve svém bytě dost daleko od nich) do místa, kde se mi vůbec nelíbilo, tak jsem začala smutek zahánět chlastem......
|
|
Magda
|
|
|
|
|
Alkoholik si řekne, že jde na dvě, jistě to nedodrží,ještě a pak jde, a ještě, a pak je vše jedno.Pijan jde na dvě, vypije a odejde, když má chuť, vypije deset, odejde.Může tak pít celý život, nemá problémy s pitím, pije jen tak, když se mu nechce pít nemusí.Pijan byl můj děda, pocucával slivovici, své vyrobené čůčo, nikdy se neopil, táta byl těžký alkoholik.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
To , co popisujete jako pijana je konzument. Ten se takhle chová. V tom článku zde, který jsem citovala se uvádí ještě, že pijan / a nemusí mít diagnozu alkoholik / pije nadměrně a je s tím spojená neschopnost plnit pracovní povinnosti, rodinné závazky a řízení pod vlivem alkoholu.
Jinak souhlasím s tím, že je lepší nepít vůbec. Ale chtěla jsem jen namítnout, že z toho článku vyplývá, že neplatí vždy. kdo pije nadměrně-jeho dg.je alkoholik.
|
|
Romi
|
|
|
|
|
No, toho bych typla já na alkoholika.Už nezvládá alkohol, chová se nenormálně, ne?Ono těch rádoby odborníků je dost, opravdových zoufale málo.Někdo třeba doporučuje recidivu, mě by zabila, pokládám to za nesmysl.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Mně to taky překvapilo, to co jsem tady opsala z toho článku na tomto webu. Taky bych člověka, který nezvládá práci, rodinu a nedejbůh řídí v opilosti, jednoznačně označila za alkoholika.Ale bohužel jsem už slyšela, že se i takto vyjadřují lékaři na AT a v podstatě tak zlehčují situaci člověka, který má vážný problém. To je jen můj postřeh a jednoznačně je jediným lékem úplná abstinence. Snad jsem se vyjádřila trošku srozumitelně.
|
|
Romi
|
|
|
|
|
Ahoj Romi,zdravim Te a docela by me zajimalo,proc to tak zkoumas.Ja totiz delala to same,kdyz jsem se chtela jaksi zaradit.Take totiz nesplnuji 100% priznaky alkoholika ci pijana,JAKY DUVOD PATRANI MAS tY??Praci jsem neztratila o rodinu pecuji,o sebe pecuji,manzel co aspon vim nema v umyslu me opustit,zadne fyzicka zavislost,pred tehotenstvim a pote jsem nepila 10mesicu a ani me nenapadla myslenka na alkohol.Piju od 16 let tzn 18let.Pred 12 lety jsem pila az moc,ale dnes mi staci 2 pivka nebo sedmicka dobreho vina a "pouze" tak 2-3x do roka se mi to vymkne z ruky a opiju se.Tak co jsem potom ja?? KOnzument???asi ne.Pijan????mozna.Alkoholik???Nejspis.A to proto,ze nechci pit-tloustnu po tom,jsem podrazdena,nevyspala,stoji to penize-a stejne se neposlechnu-to ze me nejspis toho alkoholika dela-uvidime,do AA jdu poprve teprve pristi tyden.Tak drzim palce vsem a krasny vikend,mARKY
|
|
Marketa
|
|
|
|
|
Já bych řekla, že to je o tý zavislosti. Pijan pije kvůli chuti, nebo protože prostě choděj s chlapama každej pátek probrat život do hospody. Hold to má rád, ale není to pro něj priorita. Alkoholik pije i když chuť nemá, pije protože musí, pije i ve chvílích, kdy to prostě není normální. Já si taky nejdřív myslela, že jsem prostě pijan, fanda piva nebo dobrýho vína...ale nejsem, protože já si prostě musela přiznat, že ten hlavní důvod proč piju, jsou ty opojný účinky. A může to být sebedražší víno. Kolikrát jsem se přistihla, že čím kvalitnější a dražší víno si koupím, tím mám méně špatné svědomí. Vsugerovávám si, že ho piju, protože jsem znalec a milovník...Pravda je, že jsem alkoholik, kterýmu jde jen a pouze o ten stav po pár skleničkách.
Ale jako s tím tloustnutím má Marky pravdu:)já jak jsem přestala na ty 3 měsíce, zhubla jsem z velikosti L na S, jen tak bez námahy;) a pak když jsem zase začla pít, šlo to nahoru 10x rychleji, takže už jsem zase tam kde jsem byla:-/ ale každopádně je to zase o důvod navíc být abstinent:)
|
|
Barča
|
|
|
|
|
Týno věř mi,že zlom poznáš až už bude pozdě, i když se říká, že nikdy není pozdě...mně je 26let a myslela jsem si, že mám taky alkohol pod kontrolou a jsou to jen párty a kolejní studentský život, ovšem opak je pravdou...až jsem spadla na dno, tak jsem si uvědomila, že asi není normální okno 2 krát do týdne a nevzpomínat si, kdy naposledy jsem zažila den bez alkoholu...jiní popijí aspoň doma a tají to, nikdo o tom neví...ale to já ne, musela jsem lítat po barech denně do zavíračet a přece nebudeme pít levné čučo, šampusy, tullamorky, redbully finské...pak zjistíš, že ostatní lidé mají třeba na fcb fotky jak byli na horách, na lyžích, bazénu atd. a ty jen z barů...(no vlastně taky mám fotky z hor, kde se samozřejmě chlastalo od rána do večera)...pak se můžu divit, že jsem si nenašla chlapa...kolik peněz a ostudy mě toi stálo nepočítám!!!
|
|
Jonesová
|
|
|
|