Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...121122123124125126127...146
Dolů
Téma: Nesnáším to, ale nedokážu přestat
*
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 12 rok, 9 měsíce  
nevím, nevím bendere...stydím se já..žena vzdělaná a kultivovaná...to není žádná sranda si přiznat tenhle problém...a taky že jo...podnikání....pan mangel..déti..a já 3 měsíce v léčebně...nevím...fakt nevím kudy ven...
petrata

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Yfčo, neprat se s něma, lepší je si jich nevšímat.Oni se ukopou sami.Mít peníze není všechno, znám dost bohatých, neměnila bych s nimi, neumí se smát, radovat......myslí si, že lze vše koupit za prachy.Pletou se.
Liba

Za co se stydíš?Za to,že jsi nemocná?Tvoje nemoc se jmenuje závislost na alkoholu.Jinak alkoholismus!Vždyt´říkáš,že si bezmocnost nad alkoholem přiznáváš-tím by jsi měla přijmout i fakt ANO JSEM ALKOHOLIČKA-A DOST PITÍ!Nemoc si nevybírá!Bud´je nebo není.Z alkoholismu se léčí intelektuálové,lékaři,zdravotní personál včetně magister,právníci,učitelé,i naši herci,či zpěváci...Alkoholismus,závislost na lécích či drogová problematika či gamblerství se nevyhýbá nikomu.Toto máš možnost si uvědomit v léčebně.Není to nemoc chudých,ošklivých a utlačených chudáčků.Co řešíš už ted´co manžel a děti,když budeš 3měsíce pryč na nějaké léčbě?Když ti tyto ohledy dovolí pít pak jsi z toho špatná-tak to nějak funguje i bez tvé účasti.Oni si sami poradí-ty mysli především na sebe,aby ses kvůli nim mohla uzdravit a UŽ FUNGOVAT JAKO MANŽELKA A MÁMA.V léčebně máš možnost si uvědomit svoje spouštěče,kterých máš hodně.Ještě sis nezpracovala ani jeden.Protože doženeš co jsi zameškala pitím a rozpiješ se opětovně.Doma na to nemáš podmínky ani prostor.V léčebně budeš mít všechno.A uvidíš-3měsíce utečou jako voda-a ty teprve budeš zírat kolik toho ještě máš.Jen se neboj!
Jana Mertosová

Já jsem taky vzdělaný, pracuju na celkem slušné pozici v nadnárodní společnosti, peníze vydělávám na svůj věk taky slušné a přesto se ze mě alkoholik stal. Je to jak píše Jana, je to prostě nemoc, chřipka se také nevyhýbá úspěšným lidem.

Myslím si, že 3 měsíce v léčebně jsou velmi dobrá investice vzhledem k tomu co můžeš získat.

Hlavně musíš udělat první krok, je to težké ale když budeš chtít tak to zvládneš! Zajdi si za psychiatrem a svěř se mu, on ti už poradí jak dál.

Vzhledem k tomu, že píšeš že jsi vzdělaná a kultivovaná, dokážeš si asi spočítat jaký vliv Tvé pití bude mít na manžela a na děti pokud s tím něco neuděláš.
bender

bender, souhlas !!!!! My, co máme vysoké školy, lukrativní dobře placené zaměstnání, velmi slušné bydlení a finanční situaci si naivně myslíme, že jsme jiní alkoholici. Nejsme. jsme alkoholici.Možná...se víc za to stydíme ????
Aneta

Já se za to určitě víc stydím. Vždycky jsem si myslel, že alkoholikem se může stát jen hloupý, chudý nebo sociálně slabý člověk. A zjištění, že jsem alkoholikem, bolí o to víc, že jsem si nikdy nemyslel, že bych se jím mohl stát i já.
bender

Každý alkoholik si nechce přiznat tu holou pravdu, ano, jsem nemocen, pořád odkládá léčení, bojí se rozloučit s milovaným pitím, pořád doufá v zázrak, že se samo vše vyřeší, je úplně fuk, jaké má postavení, vzdělání.Jen mu v hlavě šrotuje to naše známé"Však ještě není tááák zle!", je!
Liba

1.krok v AA-Přiznali jsme si svou bezmocnost vůči alkoholu, naše životy se staly neovladatelné.Ano, je ten alkohol silnější než já, nechci se už nechat otročit, ničit.Jdu se léčit!Udělám vše, abych se své závislosti zbavila.
Liba

To jsme si mysleli všichni!Jsou to jen připitomnělé předsudky,je v tom strach začít něco dělat!Přitom čtu toto forum,roky se stýkám s alkoholiky a sama žasnu co pití dokáže s člověkem udělat.Jak ho dokáže oblbnout,jen aby dosáhlo svého a vzalo z každého jeho život,zbídačil další životy nevinných lidí,kteří trpí pitím svého blízkého.Málokdo si přizná jak záludná je to nemoc.Málokdo si uvědomuje jako podlou a zákeřnou chorobou trpí!Nejde to,jen proto,že ho ten neřád už drží pod krkem,nejde to,protože už dokázal otisknout své bun´ky nesmazatelně do jeho mozku!Vidí to všichni-jen každý takový postižený je slepý!
Jana Mertosová

Benderovi:
a uvažoval jsi,co byl ten prvotní spouštěč,který tě vyhnal do obchodu ,pro první o samotě vypitou lahev?
U mě to byla jednoznačně samota a nepociťovaná láska od těch nejbližších-rodičů,opouštění manžela,poté partnerů.Takže útěk od reality,který skončil furt neschopností vylézt z postele či gauče No, prostě vše má někde začátek,tož je třeba pohledat příčinu závislosti
Yfča

Stránka: 1...121122123124125126127...146
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter