Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...127128129130131132133...146
Dolů
Téma: Nesnáším to, ale nedokážu přestat
*
Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 12 rok, 9 měsíce  
Petrato,
v tvém stavu je důležité hodně pít a dostat do sebe vitamíny. Kup si B komplex, rozpustný vitamín C a čaj z ostropestřce mariánského - ten je dobrý na játra a mě při absťáku pomohl ze všeho nejvíc.

Taky není od věci natlačit do sebe nějaké jídlo, aspoň polévku, ať má tělo sílu dát se dohromady. Vím, že to půjde těžko, ale zkus do sebe dostat aspoň tu polívku.
bender

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Vrátím se k včerejší události s Petratou.Sem do fora přispívám jen z toho důvodu,abych mohla něco předat ze svých zkušeností.Abych mohla pomoct někomu jinému dalšímu.Toto a jen toto mne k tomu motivuje.V žádném případě není pro mne motivující to tolik mám příznivců a kolik odpůrců.Můj alkoholismus,ale i můj střízlivý život těsně souvisí s mým svědomím.A toto musí být vždy rozhodující pro mne.Vím co alkoholismus způsobuje,učím se jak pracuje především sama na svých zkušenostech ale také na lidech se stejnou nemocí.Největším nepřítelem ale nejbližším spojencem opětovného pití jsou strach,zloba,euforie,deprese a SEBELÍTOST a spousta dalších.Toto mám stále na zřeteli a musím mít na zřeteli ve všech případech,kdy se rozhodnu pomoct druhému alkoholikovi.Vidím-li,že kdokoli chce zabřednout do kteréhokoliv takového stavu a snaží se k tomu využít i ostatních lidí,je mým cílem mu to jednoduše nedovolit.Protože vím,že vede k pití-a pro mne to je jako bych mu plnou láhev s úsměvem rovnou podávala-je to,a bude to proti mému svědomí!Může mi být srdečně jedno,jestli mne druhý člověk,kterému chci pomoci začne nenávidět a poukazovat na mé chyby.Já si je na rozdíl od něj všechny dokážu přiznat a nestydím se za ně!
Jana Mertosová

nemusíš se jano obhajovat...víš....radéji zavolám líbě...ona mé seřve...ale bude upřímná....a to promiň z tebe necítím..alkohol nealkohol...
petrata

Každému sedne jiný přístup. Když jsem tady z absťáku před pár týdny vypisoval já, pomohla mi Jana. Sice mě trochu zarazilo jak drsná byla, ale na nás alkoholiky se musí drsně ... abychom si tu abstinenci nerozmysleli . Ale jak píšu, každému sedne něco jiného a tady je důležitý výsledek - to jak se s alkoholismem člověk nakonec popere.

Petrato,
jak to dnes zvládáš?
bender

Já jsem poznala alkoholismus z té nejhorší stránky, už jsem měla být mrtvá, vím, co je dno, co je to se z něj hrabat, jak je to těžké.Protože jsem se z toho dostala, určitě ne, že jsem dobrá, silná, ale asi náhodou, pomohl mě anděl strážný...nevím, nikomu nepřeji poznat to peklo.V AA jsem se naučila pokoře, vděčnosti, vážím si života, který dnes žiji, pomohli mě učit se, jak žít vedle alkoholu venku, doma.To nikde jinde nepoznáme.Proto je doporučuji, nic lepšího neznám.A cítím povinnost psát lidem pravdu, jaký ten alkohol je nepřítel, většina lidí ho podceňuje, pomáhat, vysvětlovat.Vidím denně ty děsy díky alkoholismu, tragedie, jistě mě neurazí, nevytočí ty rádoby chytré řeči , úvahy těch, co neví, o čem je na této diskuzi řeč.Tady není dámský dýchánek, kdy si foukáme bebíčka z absťáku, litujeme se.Alkohol dostane, zotročí každého člověka.Je nejsilnější.
Liba

bendere nezvladam to vubec....piju pivo a je mi zle....asi tak nejak....
petrata

tak už se Petro seber, proboha, zavolej na nejbližší detox a domluv si aspoň pár dní tam! když nic jinýho, ten absťák bude daleko snesitelnější s podpůrnou léčbou... a kdoví, třeba tě tam nějak nasměrujou...
Hanka

No, je ti asi jasné, že tím pivem nic nevyřešíš.

Pokud chceš, aby ti tady někdo pomohl, musíš udělat jen jednu věc - snažit se s tím chlastem seknout. Takže se zkus přemoct, to pivo odlož, dej si sprchu, nějaký čaj na uklidnění a jdi spát. Jestli to neuděláš, tak tady za chvíli zas budeš psát zoufalé zprávy jak ti je zle...

Teď je opravdu důležité aby jsi přestala pít, a zítra hned ráno nacvič k obvodnímu lékaři nebo si najdi psychiatra a nech si napsat Antabus!

Dotaz bokem, odkud jsi?
bender

Opět jsi to vzala zcela jinak,než bylo míněno.No nic,alkohol dělá své.Už včera jsem z tvého přístupu a chování vyčetla,že budeš pokračovat.Víš proč?Protože jsi potřebovala v sobě probudit sebelítost a potřebovala jsi k tomu využít ostatních.Což se ti povedlo.Já se nezlobím,byla jsem stejná-neuvědomovala jsem si,že takto a podobně pracuje alkoholismus.Jeho jediný cíl je dostat člověka,který se na něm stal závislý, opět do svojí nadvlády.Tobě je blbě-věřím.Protože víš,že jsi alkoholička a opět piješ.To jediné ti může být pomoct.Vědomí,že víš děláš něco špatně-možná už to ani nechceš-ale je to silnější než ty-a ty si to neumíš přiznat.
Jana Mertosová

bendere jsem z prahy...a jano..ty nepomůžeš nikomu....jsi jen zahořklá a zlá...tak to vidím...hanko volala jsem všude možně...chtějí jen střízlivé...alkoholiky...
petrata

Stránka: 1...127128129130131132133...146
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter