Re: Nesnáším to, ale nedokážu přestat Před 14 rok
|
|
Lutzko, přečetl jsem si Váš dopis pro Bludičku.
Jsem stejného názoru jako Sisi.
Co s takovým chlapem chcete dělat?
Doma nepomůže, sedí neustále vyhulený u PC, Vás uráží.....
nevím kolik je synkovi let, ale jistě by pochopil změnu partnera.
Popřemýšlejte o tom, dokud je čas.
Může se taky stát že v kombinaci s vínem se zhulí tak, že ublíží Vám nebo synovi.Co si na něm pak vezmete?
Tímto tempem z něj bude stejně brzo troska.Opravdu seberte všechnu sílu a běžte od něj.Je těžké soudit po pár dopisech, které jste napsala, ale mě to asi stačilo.
Jste mladá.Určitě se nechcete za 5 let dívat do zrcadla na starou ztrhanou vrásčitou babku.
|
|
Petr
|
|
|
|
|
Ahoj Lutzko. Když si člověk čte tady na fóru, zjistí, že v boji s démonem (alkohol nebo tráva) u partnera platí celkem málo zásad, i když jejich realizace je pak věc jiná.
V Tvém případě to vidím na ultimátum. Přítel by si měl vybrat. Počítač a tráva nebo Ty. Jinak to k dobrému nepovede.
Abych ragoval i na Sisi. I teď se svým problémem si myslím, že člověk ( chlap ), který normálně nepije a jednou za čas spáchá nějaký ten tah není ještě nutně patologický případ. Důležité je to, jak často to udělá. Pokud je jednou za měsíc zralý na záchytku, je to špatné. Hlavně pro budoucnost. U sebe ale třeba teď už vím, že bych si něco takového neměl dovolit nikdy.
|
|
Alfard
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Alfardo, to že jsi na vše sám (ale vlastně ne, máš tady alespoň virtuální přátele) je moc těžké. Já když jsem šla do abstinence, tak Ti nejbližší to věděli, včetně naší party, se kterou se často navzájem scházíme doma a popíjeli víno a tlachali o umění, politice atd. Partička to respektovala, dokonce jsme si udělali i pár večerů, kdy nepili ani oni a nakonec si to pochvalovali, že to bylo fajn a ráno nikoho nebolela hlava  Jinak když se pilo, nikdo se neptal zda si nedam aspon stricek, nebo tak.
To že v tom jsem sama vím moc dobře a taky vím, že to dělám hlavně pro sebe. Co jsem o alkoholizmu četla je, že alkoholik musí začít kvůli sobě, nepomůže si říkat, dělám to pro partnera a ani děti nepomůžou. Což je fakt strašný a najít sílu sám v sobě je těžké. Držím strašně moc pěsti zaťaté - zvládneme to.
|
|
Lutzka
|
|
|
|
|
Lutzko, hlavně se zamysli, jestli s přítelem opravdu nejsi jenom ze strachu nebýt sama. Určitě řekneš, že ho máš ráda, ale ten člověk ti nic do života nepřináší. Někdy dělají právě lidé tu chybu, že se snaží setrvávat ve vztahu jen proto, aby nezůstali sami, ale tím, že to budeš oddalovat, ztratíš čas, ve kterém by jsi mohla najít kvalitního partnera a náhradního tátu nebo kamaráda pro synka, který by si s nim hrál, učil ho spousty věcí, do kterých nás baby neberou  , bral vás na výlety atd. atd. Sama vidíš, že to všechno vá chybí. Naopa mám pocit,že by tě tento partner stahoval ke dnu. To, že vás má rád, jak píšeš, opravdu nestačí.
|
|
Sisi
|
|
|
|
|
Alfarde, co to máš v profilu? Fresh boarder? Příspevky 5? Co to je? To už jsi nějaký zasloužilý člen? 
|
|
Sisi
|
|
|
|
|
Aha, teď mi to asi došlo, že ty ses Alfarde registroval? 
|
|
Sisi
|
|
|
|
|
Sisi ,abych ti odpověděla-léčila jsem se ambulantně 3 měsíce a od té doby jsem půl roku čistá,takže dokupy je to 8 měsíců. Jinak teď se mám fajn ve střízlivým světě. Hodně si mě s petrem bavila, když jste furt řešili ty čaje:já, když jsem se začla léčit tak jsem si též představovala že snad do týdne budu naprosto vydesinfikovaná od jedů, takže jsem do sebe denně lila půllitry ostřořce a detoxikačních čajů  jestli to pomáhalo zpětně ani nevím, v každým případě mě z toho množství bylo po čase víc zle než z chlastu 
Jinak Lutzko naprosto tady souhlasím z většinou, že tvůj vztah nebude to pravý ořechový
|
|
zuzana
|
|
|
|
|
Sisi, já vím, přemýšlela jsem o tom, zda to tak není (ten strach být sama). Přemýšlím o tom v poslední delší dobu  . Ale z minulého vztahu sama vím, že jsem se dokázala sebrat a udělat si nový život. A bylo to moc těžké.
S přítelem všechny ty věci fungovali a bylo to super. Byla jsem strašně šťastná a synek taky. Já v tý době sem tam blbla, ale hlavně jsem se scházeli hodně s lidma, hodně se pilo a já v tý době záklopku neřešila a pila jak duha. Litr a půl vína za večer na mejdánku nebyl problém.Jemu to vadilo, já pak přestala, když jsem se zhroutila a sekla s tím. Ještě před tím, ale přítel začal strašně hubnout, byl hrubý, zlý nikdo z okolí nevěděl co se děje. Já přestala pít, on hubnout nepřestal hledalal jsem cesty najít jak mu pomoci, nakonec jsme ho dokopali k doktorovi a zjistilo se, že byl těsně před kolabsem - byl vážně nemocný. Nicméně prášky to vyřešily, on se zlepšil, oba jsme začli být ok, ale nějak začal víc kouřit z důvodu nespokojenosti v práci a z toho, že se nerealizuje v oboru, který vystudoval. NO, a začlo to jít z kopce - já prostě věřím, když si uvědomí, že s trávou to nikam nedotáhne, že se srovná a bude to jako dřív. Musí začít něco dělat. Přítel sice teď odešel, ale stejně každý den napíše, zda nepotřebujeme někam dovézt nebo tak. A taky chci říct, že v mém životě, nikdy nikdo nebyl k mé osobě tak galantní, všímavý a laskavý. Prostě se to zahulilo někam hluboko, ale musí to jít zase vytáhnout ven, musi se ale vydetoxovat, věřím, že se z toho dostane. Možná teď potřebuje on pomoc víc než já. Nevím. Věřím, moc věřím, že nezjistím za týden, že musím do léčebny, že bez chlastu nevydržím. On teď potřebuje pomoc a já mu to musím oplatit. Ale nevím, zda tu pomoc ode mne bude chtít  ....
Sisi, a Tvůj přítel - vydrž ještě chvilku, určitě. Napiš o něm víc - já si myslím, že to snad nebude tak vážné. Možná bych ho poprosila ať ty tahy dělá obměsíc, uvidíš, zda to dokáže, nebo to bude překážka. Teď budu vypadat jako ignorant, ale jak tu jsem chvilku a četla vaše příběhy jěště v hodně nedobrém stavu, tak si napamatuji - řekla si mu o svém problému? Možná pochopí proč se bojíš.
|
|
Lutzka
|
|
|
|
|
Lutzko, je to tak, jak píšeš. Člověk musí být sobec v té motivaci. Aby ho pak nezlomily jiné nesnáze. Jsem to ale skvělý teoretik 
Jinak bych byl trochu střízlivý v odsuzování Tvého přítele a vynášení rozsudků. Nikdo (krom Tebe) o něm nic nevíme, jen to, co píšeš. Ale myslím, že varovné signály tu jsou a je důležité je nepřehlédnout, aby nebylo pozdě. Třeba ho ještě napravíš - jen aby ses nesnažila příliš dlouho a včas pochopila, kdy už to nemá cenu. Asi to chce to vážně míněné ultimátum, ale ne blafovat - opravdu být připravená odejít.
Sisi, sám nevím, co to je. Registroval jsem se, ale nějak jsem nepochopil, k čemu je to dobré. Tak když někdy píšu jako přihlášený, jsem asi čerstvý 
|
|
Alfard
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Zuzko! palec nahoru  jsi skvělá že si to zvládla! měla si velký problém s alkoholem? Byl to těžký boj? Já teď taky bylinkuju - ostropestřecuju  . Určitě pomáhá, je to nejlepší bylina na játra. Bylinky piju i normálně, tak to není tak divný, i do práce jsem si nosila meduňku na sklidnění, pestřecem si pestřila pitný režím, když jsem měla ráno pocit, že cítím, že mi vínko nesedlo - ale zrovna tahle bylinka žádná lahůdka neni  . Neslaná, nemastná. O vztahu a změně jsem napsala teď víc Sisi, tak jsem zvědava na názory celé party na fóru. Asi to dnes večer budu řešit. Snad to zvládnu  Chci nám ještě dát šanci...
|
|
Lutzka
|
|
|
|